The Battle Of The Jesus and Mary Chain #13

FAR GONE AND OUT

Den här låten har framförts av både mig & Jens vid ett flertal tillfällen och jag tänkte/hoppades på att kanske Jens kunde berätta om det här nedan!

“Far Gone And out” avrundar en trio grymma låtar från “Honey´s Dead”. Tre av de fyra bästa på skivan i fråga. Riktigt fina nummer som “Tumbledown” och “I Can´t Get Enough” får m a o stanna utanför topp 25. Det finns helt enkelt låtar, i denna mittfåra av det typiska JAMC, som är bättre.

“Far Gone And Out” är, tycker jag, en form av uppföljare till “Head On”. Och nånstans är den i princip lika bra, dock som sagt något av en repris. Men hey, vilken melodi. Hey, Vilket riff. och vilket hey hey heeeey!

*
JENS:

Ja, “Far, Gone and Out” på din lista ligger inte särdeles många placeringar från var jag har lagt den. Alltid något. Men jag börjar få klarhet i en del ganska stora skillnader mellan våra listor nu. Några ramaskri från vardera hållet kommer det bli, det kan jag i princip lova.

För mig lever “Far, Gone and Out” mycket på att det var helt rätt låt på helt rätt plats när den kom ut våren 1992, och det gjorde inte saken sämre att den backas av två makalösa b-sidor: “Sometimes” och “Why’d You Want Me”. Vilken rökarsingel! Några månader senare började April Tears låta som ett band för första gången, om än ett haltande sådant, och jag svär på att under de tre minuterna när vi tämligen berusade, i en fullsatt (ja, faktiskt) källare på postgatan i Tranås framförde vår cover på “Far, Gone and Out”, ja då var både jag och Andreas övertygade om att vi var Jim Reid båda två.

*
ANDREAS:

One Jim Reid too many som man skulle kunna säga. Och förutom detta exalterade uppträdande, som dessvärre också förevigades på kassettinspelning, så kommer jag också att tänka på Louise & mitt bröllop i somras. Jag undrar just varför? : )

Andra klassiska April Tears covers från tiden inkluderar bland annat “Halah” med Mazzy Star och tidigare nämnda “Love Is All Around” – som ändå var en cover på en cover får man väl säga.

*

JENS:

Jag antar att du syftar på “Head On”. Vill bara att du ska veta att mitt förslag var att just “Far, Gone and Out” skulle framföras (av ovan nämda skäl och fler därtill). Head On ville jag inte blanda mig i egentligen, så kom inte med oförskämda pikar om det.

Kommentarer

2 kommentarer till “The Battle Of The Jesus and Mary Chain #13”

  1. Martin S 15 Apr 2008, 16:35

    Och då har ingen av er herrar, om jag inte läst slarvigt, ens nämnt att det riff som utgör refrängen är – i all sin enkelhet – kanske den bästa indierökarrefräng som någonsin skrivits. Tillsammans med Adorables “Homeboy” kanske rent av den bästa poprefrängen på hela nittiotalet?
    Det var den här låten som lurade in mig i JAMC underbara värld (via dess medverkan som bakgrundsmusik till reklamen för MTV:s dåvarande alternativprogram “120 Minutes”).
    Sedan dess är jag för evigt fast, och The Jesus & Mary Chain för alltid med på rullan när jag ombeds droppa mina fem favoritartister/band genom tiderna.

Pingbacks & Trackbacks

  1. The Battle Of The Jesus and Mary Chain #10 : kollaps! - Authorities said…best leave it…unsolved