Words are very unnecessary

#72. Joy Division – Atmosphere (1980)

Kommentarer

19 kommentarer till “Words are very unnecessary”

 1. Jens 20 May 2010, 15:39

  Åh.

 2. DMC 20 May 2010, 15:55

  Bra! Mycket bra!

 3. Martin S 20 May 2010, 16:05

  Det här bandet har aldrig betytt något för mig. Den här låten berör mig inte för fem öre. Och varför sjunger han så deppigt? Är det nåt fel på han? Ryck upp sig, karljävel! Och vad är det för svartvit skit på skärmen? Jävla holländsk prästsonsdynga.

 4. Martin S 20 May 2010, 16:12

  Tacka vet jag Interpol! Dä ä gräjer dä!

 5. DMC 20 May 2010, 16:13

  Det är ett extremt överskattad band, ja. Men när dom ibland fick till det så sa det tjadoff!

 6. Martin S 20 May 2010, 16:15

  Inte kan karlfan som håller i kameran filma skarpt heller. Vad är det för nolla egentligen?

 7. Andreas 20 May 2010, 16:44

  Nu vill jag inte ha mer krig mellan mina två älsklingskommenterare!

  Kan vi enas om att det finns de som tycker Joy Division är överskattade, de som tycker att de har gjort några bra låtar -en del annat obegripligt och de som tycker de är oantastliga och fantastiska OCH att vi delar smak i väldans väldans mycket men diffar ordentligt på provocerande områden som..The Smiths.. Men att vi är stora nog att gå vidare ändå! : D

 8. Musse 20 May 2010, 16:48

  Haha ja fan videon e hemsk. Att det vore oklokt att inte exploatra Ians död är skälvklart, men de kanske kunde gjort det liiiite mer subtilt?

 9. Andreas 20 May 2010, 17:03

  Jag tycker verkligen om videon faktiskt, Musse.

 10. Musse 20 May 2010, 17:12

  Tidigare älskade jag den lika mycket som jag (fortfarande) älskar gruppen, men nu när jag blivit gammal, bitter och cynisk tycker jag den är rätt smaklös… :-)

 11. Jens 20 May 2010, 20:05

  Jag älskar videon.

 12. Jens 20 May 2010, 20:05

  Trots att jag är ordentligt gammal, bitter och cynisk.

 13. Fredrik 21 May 2010, 01:05

  Nej. Här har jag verkligen ett problem. Att man inte förstår Smiths kan jag förstå, men att man kan hylla det här så mycket i så många år kan jag inte förstå. Jag kan köpa att dom funnits och gillats av många, men att dom påverkat så mycket går över min förståelse. Det är en rörande historia och ett charmigt litet band, precis som t.ex. Cross (som inte är i närheten i påverkan i stort sett, men lika uselt i sin genre i jämförelse med rykte). Jag blir nästan äcklad av det. Ian Curtis skrev ärliga texter som tydligen berör, men det gjorde GG Allin också.

 14. Andreas 21 May 2010, 06:17

  Jag kan faktiskt hålla med dig, Freddan, om att diskussionen är intressant. Jag tycker definitivt att Joy Division är överskattade, därmed inte sagt att det var ett dåligt band. Tvärtom. Ett riktigt bra band. Men deras plats musikhistoriskt är alldeles för stor. Och det beror på -så klart- att Ian Curtis tog livet av sig. Joy Division har en handfull riktigt fina alster och en hög kraftigt överskattade låtar. Tycker jag. Och, vad det verkar som t ex DMC. Sen finns det dom, som Musse, som tycker Joy Division är helt makalösa 100% rakt igenom. Det går köpa det också. Men som jag sa så tycker jag diskussionen är intressant. England har inte alltför många romantiserade rock and roll stories och vi vet ju hur brittisk musikpress kan manipulera och styra engelsmän och därmed europa. Fråga alla Irländska band som blivit förklarade icke trovärdiga i NME medans samma tidning utan att skämmas har hyllat band som Northside och The Auters som bevisligen inte alls var viktigare än t ex Cranberries “Zombie”.

 15. Martin S 21 May 2010, 09:10

  Northside, vilket band (detta är första gången i denna tråd som jag menat allvar och icke brukat det för somliga helt nya och fräscha begreppet ironi)!

 16. Martin S 21 May 2010, 09:28

  Vi får inte glömma att de tre personer som kanske haft störst del i att göra Joy Division till vad de var och är var aldrig ens med i bandet. Tony Wilson. Peter Saville. Och kanske mest av alla geniet Martin Hannett. Phil Spectors nordengelska lillebror, in reverse, på många sätt. Vilken gudabenådad jävla producent… och skvatt jävla galen.

 17. Musse 21 May 2010, 10:16

  Jag vet inte om jag tycker att Joy Division är makalösa 100% igenom, men nog uppmot 95% :-)
  Men inte utan att jag förstår att de är överskattade av många, mig inräknad. Jag har lite samma relation till band som The Sisters of Mercy. Det värsta exemplet är Christian Death -jag älskar dem men är fullt medveten om att de rent objektivt sett suger. :-D

 18. UC Nicklas 21 May 2010, 10:24

  Har inte riktigt förstått deras storhet.
  Jag köpte nån samlingsplatta för ett par år sedan, den där gröna. Försökte lyssna, men fattade inte grejen.Den enda låt jag känner igen med bandet är så klart Love Will Tear Us Apart, men den är ju så uttjatad…
  Nä, Joy Division har passerat obemärkt.

 19. Martin S 21 May 2010, 10:35

  Det handlar säkert om tajming. Mycket gör ju det. Drabbas man av “rätt” sak vid rätt tidpunkt så sitter det som ett spjut i hjärteroten. Samma sak kan, vid ett annat tillfälle, lika gärna passera obemärkt. För mig själv är det det förstnämnda som gäller i fallet Joy Division. Att jag varit en hopplös anglofil och Manchestertok i nästan 20 år gör väl sitt till det också, I guess… Åker fortfarande till den staden med alarmerande jämna mellanrum. Fantastisk, förstås.

Pingbacks & Trackbacks