Vem Tog Hönsen?

I sommar hände något mycket tråkigt på Kvarnbackaskolan i Kista. Ungarnas höns stals.

Det är nämligen som så, att i ett litet specialbyggt hus på skolgården har det inhysts 4 hönor och en tupp. De har varit där i två år. De har lagt ägg och barnen har hjälpts åt med personalen att ta hand om dem.

Men nu är alltså hönorna no more. Vad har då hänt? Spekulationerna är många och idag under lunchen diskuterade jag detta med mina arbetskamrater Sylvia, Federico och Peter.

En första, ganska självklar teori, är att en granne till skolan -och de är många- till slut tröttnat på att bli väckt klockan sex varje morgon av en galen tupp mitt i brinnande förort och strypt tuppen. Men nej, vad hade isåfall då hänt med hönorna?

Det är inte heller så att det är ett busstreck av några tonåringar. Då hade sannolikt hönsen funnits i kvarteren dagen efteråt. De var spårlöst borta. Dessutom hade någon med kirurgisk precision klippt ett perfekt hål i burtaket varifrån hönsen och tuppen förflyttats mot okänd destination. Troligen i en säck. En bur hade synliggjort stölden för tydligt, även nattetid. Att någon skulle burit dem i famnen därifrån måste bestämt uteslutas.

Min teori är därför denna:; Någon har stulit hönsen och därefter nackat dem, fjädrat av och stekt till dem.

Peter håller inte med. Han hävdar att det måste röra sig om ett insider-jobb. En mycket otäck tanke då en av våra anställda alltså plockat med sig fjäderfäna hem och endera gjort enligt min teori eller käkat mycket ägg till frukost i sommar.

Federico´s teori är lite mer av det udda slaget. Han hävdar att Syntgubbar från rymden har stulit gänget för att sannolikt utföra expriment på dem. Kanske på planeten Melmac.

Sylvia, själv misstänkt för bortförandet, var den sista som såg hönsen. Hon stängde det lilla huset och burarna. Dessutom jagade hon ut en mås som flygit in i buren för att jävlas. Hon fick ut den med hjälp av en forcering in i ett buskage med en bandyklubba.

Någon annan, som lyssnade en bit bort, hävdade att det setts höns klädda i kostym i Kista galleria. Det låter högst osannolikt men kan inte uteslutas.

På måndag får vi veta hur barnen reagerar.

Trevlig helg.

Kommentarer

7 kommentarer till “Vem Tog Hönsen?”

 1. danne jose 15 Aug 2008, 15:32

  kan ni inte införskaffa några nya gynnare o inhysa dessa innan barnen kommer tillbaks,barnen kommer va lyckligt eller olyckligt ovetande om detta. förövrigt tror jag bara att det va nån som va hungrig och gått o suktat efter dom hela sommaren o sen gjorde slag i sak

 2. Peter S 15 Aug 2008, 22:13

  Som sagt ett insiderjobb!

 3. Sjögge 17 Aug 2008, 15:36

  Har hönsen + tupp fått vara obevakade under hela sommarlovet?
  Jag skulle tro att någon barmhärtig själ tog hand om om dem när de såg de utsvultna stackarna någon gång i mitten av juli.

 4. Andreas 17 Aug 2008, 20:58

  Nej för fan de har varit omhändertagna. Fritis never close!

 5. Kai 18 Aug 2008, 11:52

  Teorin om eventuell grannes trytande tålamod förefaller ytterst sannolik

 6. Jonas R 19 Aug 2008, 08:39

  Nå? Hur reagerade barnen?

 7. Andreas 22 Aug 2008, 16:44

  Det har kommit en upplösning gällande hönsen. Och en del kommer få vatten på sin kvarn. Räkna med tandgnissling över helgen innan det fantastiska och närmast morbida avslöjandet nästa vecka.

Pingbacks & Trackbacks