Unsound Methods

a1.jpg121.jpg

38 låtar i Depeche-katalogen är vekare än det svagaste spåret på “Ultra”. Det överraskade faktiskt även mig själv när jag insåg det.

“Ultra” fick betala väldigt hårt för sin existens. Alan Wilder. Flood. Devotional. Heroin Jesus Gahan. All gone. Jag tyckte det lät som man tagit Alan Wilders grejer och helt enkelt bara lyft bort hela ljudbilden. Det som var kvar var “Ultra”.  Spelade man skivan samtidigt som “Unsound Methods” med Recoil fick man dock det gamla soundet. De två skivorna skyltade tydligt med vad som hade hänt.

Alan Wilder hade ljudväggen, landskapen och tja….Alan Wilder. Hans lätt bästa skiva som Recoil. Mycket till melodier hade han dock inte. Efter detta album har legendaren antagligen också skjutsat sitt huvud rätt in i recoil-elektro-blues-gröten en gång för alla.

Depeche Mode hade låtarna där nånstans. Det var bara att Martin Gore hade slutat skriva refränger.

Det var iallafall vad jag tyckte då om 75% av plattan. Nu måste dock “Ultra” revideras som en underskattad platta. Mer om det senare!  

113. Freestate

Kommentarer

3 kommentarer till “Unsound Methods”

  1. Johan 10 Jan 2008, 10:53

    Skönt att Freestate hamnar kring en plats den förtjänar :-) Är det bara utgivna låtar med på listan eller har du med Addiction, Television Set, Tomorrow’s Dance och Reason Man (som för övrigt är min personliga DM favorit) också?

  2. Andreas 10 Jan 2008, 11:26

    Nix, de är av förklarliga anledningar inte med på listan. Det finns bara en som inte är katalogiserad hor Mute och det har ju sina naturliga förklaringar..

  3. Henrik 10 Jan 2008, 14:23

    Jag har aldrig fattat ditt tjöt om att Ultra är dålig.. Den är lätt på min topp 5 DM plattor! Vet faktiskt en som var på “Everybody get naked or get out”-efterfesten. Det var ju i Sthlm. Du kanske också var där? =)

Pingbacks & Trackbacks