Tuben peppar Petter

Göteborg 1998. April Tears spelar på Chalmers i Göteborg. Det är först vi, sen nya stjärnskottet Petter som ska lira. Det är Sveriges blivande hiphop-kungs första spelning utanför den kungliga hufvudstaden. Han glider självsäkert in i salongen under vårt soundcheck med sitt possé; Peter Swartling, DJ Sleepy och han som lät som en säl.

Efter en måltid går artisterna ner i källaren till sina loger, April Tears i sitt omklädningsrum där bland annat Jimmy friserades av Sara och Kitte som även målade tånaglarna rosa. Öl spilldes sedermera ut ,säkerligen av den flyhänte pajasen Jismark, och drog med sig Jimpans avklippta tussar och geggade ut detta över golvet till ljudet av vår nya sång “Vem har nagelack på tårna? Jo Kitteee Jo Kitteee….”

Tuben, vår gotländske trummis, brukade ofta ströva omkring i lokalerna innan spelningarna. Han pratade med personal, han pratade med städare, han pratade med tjejer, han pratade med chefer. Tuben, den sympatiske, fann alltid någon att ha ett trevligt samtal med. Denna kväll visste vi inte var han var. Jag gick ut och kollade lite.

Längst bort i korridoren utanför logerna sitter Tuben och håller om en kille. Det är Petter.

Petter är mycket nervös.  –De kommer hata mig, säger han.

-Det kommer de inte alls, säger Tuben lugnt. -Du är så duktig på det du gör.

-Men de är Göteborgare, för dem är jag bara en jävla Stockholmare.

-Hip Hopen har kommit hit också, de kommer förstå vad du gör.

Tuben fick igång Petter som ganska snart återvände in i sin person och gick ut och kickade ass på scen tillsammans med DJ Sleepy och han som lät som en säl.

*

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.