Trevlig Helg!

dansband440_784797waftonbladet_26290312

En provocerande vecka på Kollaps has come to an end! Inga mer sämre repriser, inga mer försök att tycka det är lika bra som på Bercy 1993. När rös jag på en Depeche-konsert senast? Shit, jag höll på att explodera när IAMX knäckte i “The Alternative” på Medis i våras. När Glasvegas spelade “Ice Cream Van” på storan i Göteborg i mars. Detektivbyrån i Arvika. Santigold fy fan vad bra.

Ändå pratar bara jag, och ni kära läsare, om en sak. Ett band som numer är svårt att utséendemässigt särskilja från deltagarna i Dansbandsslaget. Hjälp till att visa att ni läser något annat på Kollaps! Annars är det nog läge att montera ner tillhållet. Trevlig helg! Ta er en öl.

Kommentarer

11 kommentarer till “Trevlig Helg!”

 1. otto 22 Aug 2009, 00:45

  Äh vi gillar ju Depeche Mode.

  Fast bara de gamla låtarna ;-)

  Vill du skriva något skriv i så fall ingående analyser av samtliga låtar. Särskilt då en massa tekniskt snack som hur de olika samplingarna skapades och så vidare. En mer omfattande version av din topplista helt enkelt. Det var väl det du höll på med innan Andreas men sen kom för mycket andra saker emellan.

 2. Andreas 22 Aug 2009, 07:21

  Nej Otto det var inte det jag började med. Jag har skrivit min (och mina vänner/bandkamraters) historia, till största delen i musikbranchen, i misslyckanden och dråpligheter.

  Det har blivit så mycket Depeche Mode här att det verkar glömts bort. Och med tanke på att dagssnittet Kollapsläsare ligger över 200 unika besökare så måste det väl finnas ett större mörkertal än jag känner till som skiter i Depeche Mode? Eller har jag fel? Ge er gärna till känna.

  Några ingående analyser av Depeche-låtar kommer det inte bli. 151-listan står.

 3. Andreas 22 Aug 2009, 07:24

  Jens varnade mig för ett och ett halvt år sen när jag öppnade Depeche-dörren till Kollaps och jag antar att jag får skylla mig själv att det enda som läses och kommenteras är Depeche. Och jag förstår om de som diggar annat än DM för länge sen tröttnat läsa här .

 4. DMC 22 Aug 2009, 10:02

  Vi kan börja med virveln på Speak & Spell. Vanliga stereomixen vs 5.1 mixen.

  Tycker att dom har fått fram virveln mycket bättre på 5.1 mixen än på vanliga ST mixen. Visst, skivan låter råare och mer primitiv som original men ljuden kommer fram mycket tydligare i 5.1 mixen.
  A/B lyssna på dom olika mixarna så kommer ni höra hur dom har jobbat mer med virveln på 5.1 version.
  Tex på New Life är det betydligt mer snärt i den än på vanliga.
  Och oj vad syntharna kommer fram!

  Ta er tid och lyssna en regning dag som denna.

  Kanse det här framstår som ljudbögeri i still med Toto, Donald Fagen och Dire Straits lyssnare… :D

  Kom ihåg att Depeche i grund och botten endast handlar om ljud och ingenting annat.

 5. otto 22 Aug 2009, 10:35

  Andreas jag menade att du började skriva lite lätt om sådana grejer i 151listan inte att du började bloggen så. Var lite otydlig.

  Ljudbögeri kan vara kul. Tycker vissa 5.1versioner känns lite väl separerade, ljuden står för sig själv på något vis. De vanliga gamla versionerna känns mer homogena, allt flyter ihop på ett mer organiskt vis. Vet inte vad jag tycker om det egentligen.

  Andreas jag tycker att många av dina historier varit riktigt roliga. Depechebiten har dock tagit över totalt känns det som. Jag ser bloggen mer som en källa till depecheinformation och annat dmrelaterat samt med inslag av lite historier däremellan.

 6. DMC 22 Aug 2009, 10:47

  It’s No Good fungerar inte i 5.1 alls. Som du säger, för spretig.
  5.1 mixarna är kanske mer roliga och detaljerade. Många saker kommer fram tydligare.
  Personal Jesus, den sista instrumentala biten är monstruös på SACD’n. Även Waiting For The Night.
  SOFAD är mer sparsmakad.

  Kommer någon och säger att Depeche låter bäst på vinyl kommer jag personligen söka upp denna människa och göra så onda saker med honom eller henne att livet i Nordkorea kommer att framstå som ett liv i paradis, lyx och överflöd.

 7. DMC 22 Aug 2009, 10:49

  Otto, du måste hålla med om att Angel låter bättre på SACD’n. Mycket mer dynamik än vanliga versionen. Den är totalt söndermastrad.
  Allt distar.

 8. Andreas 22 Aug 2009, 10:58

  Å andra sidan tycker jag US-mastringen av “Precious” låter fantastisk.

  Ok Otto. : )

 9. DMC 22 Aug 2009, 11:04

  Precious är den låten som låter bäst på Angel rent ljudmässigt.

 10. otto 22 Aug 2009, 11:06

  Jag tycker att kassettversionerna slår 5.1 dock :-) Får sätta mig ner och analysera alla låtar igen. Fast först får det bli ny The Mobile Homes som jag av en slump hittade på Media Markt i Växjö igår.

  Ja Andreas du ville väl ha lite feedback om bloggen?

 11. DMC 22 Aug 2009, 11:29

  Det finns en DCC på Violator. Vad hände med det formatet?

  Själva bloggen är förbannat kul att läsa!

  Inlägget med kiwin är helt fenomenalt. :)

  Jag känner ju knappt någon du skriver om i ditt forna småstadsliv, så det blir svårt att kommentera ibland.

Pingbacks & Trackbacks