Tranås har en egen festival.

al2
Anders Lundin med band braköppnade i går kväll.

Tranås är den senaste staden i raden som kickat igång en egen stadsfestival. Min forna hemstad bjuder upp till dans i ett samarbete mellan kommunen, näringslivet och den idéella föreningen Tranås Musikfestival och har bokat in en rad artister som lär skaka arrangörer i Arvika, Borlänge och Göteborg i en lång tid framöver. Hultsfreds undergång sägs vara en direkt effekt av den småländska grannens line-up. På den diskreta hemadreaassen musikfestival.se (smart för sökmotorn!) så kan man bland annat ta del av bokningarna:

* SAREK

* BLACK INGVARS

* STAFFAN HELLSTRAND (inget ont om Staffan förvisso)

* H.E.A.T (Jodå, heavy metal-killarna från melodifestivalen)

* JERRY WILLIAMS

* STYLE

Att vännerna i Melody Club headlajnar fredagskvällen vet jag inte vem man ska skylla på.

Jag kände en chockvåg genom kroppen när jag såg att gamla BEL CANTO bokats in. Det var förstås innan jag insåg att det var en lokal kör som hette likadant.

På områdeskartan man kan hämta på hemsidan kan man läsa sig till att det inte saknas alternativa aktiviteter på festivalområdet bakom stadshuset. Man kan sitta i trapperna, man kan syssla med Yxk ast och äta en Golden Waffel. Även Hemv ärnet visar stolt upp sig inne på festivalområdet. Vad de har för slags uppvisning vågar jag inte i mina vildaste drömmar mig på att gissa kring.

Trevlig helg! Själv firar jag den på nybyggd veranda. I Stockholm.

Kommentarer

3 kommentarer till “Tranås har en egen festival.”

  1. Daniel josefsson 7 Aug 2009, 14:02

    Aja de där låter som bitter avundsjuka ;)

  2. Jacques 8 Aug 2009, 19:06

    Jerka är väl inte så dum?

  3. sjögge 19 Aug 2009, 15:31

    Lägg ut en bild på verandan vetja! Är själv i byggartagen trots att jag föddes med en hand där tummen växer rakt upp ur handflatan.

Pingbacks & Trackbacks