The King is Dead: Long Live The King!

38. Elvis Presley – Always On My Mind (1972)

The King.

Den som inte känner någonting när de lyssnar på “Always On My Mind” och dessutom skrockar att “han har ju inte ens skrivit den själv“- Jag tycker synd om er. På riktigt. Ni är tvättäkta popcyniker. Det kan inte vara roligt.

“Always On My mind” plockade kungen och hans stab upp snabbt (endast ett halvår tidigare släpptes den av Brenda Lee) och mannen var väl minst sagt på väg utför när den spelades in. 68-Comebacken var en succé. Elvis var tillbaka snyggare och coolare än någonsin efter alla de där, vad var det, 38 skitfilmerna.

Hans timma på bästa sändningstid i etern uppvisade -i mitt tycke- den snyggast packeterade rockstjärnan genom alla tider. Den svarta läderoutfiten när han körde på Catwalken är ju en klassiker bland andra. Efter detta blev det turné och sedermera Vegas, uppbrottet från Priscilla och sen fritt-fall-förfall: Fylle-karaten i breda, glimrande bälten är väl den mest tragikomiska bilden av den feta Elvis. Innan patetiken tog över helt hade Presley en av sina största stunder – “Always On My Mind“. Det är i mycket, mycket få fall musik blir större än så här.

Kommentarer

5 kommentarer till “The King is Dead: Long Live The King!”

 1. DMC 1 Jun 2010, 16:05

  Asbra låt!
  Annars är en av mina absoluta favoriter med honom Any Day Now.
  Grymt bra!

 2. DMC 1 Jun 2010, 16:42

  Andreas, har du kört “samtidigt, på andra sidan Atlanten” ? ;) (OBS, läses med mörk basfylld reklamröst)

 3. Jocke J 1 Jun 2010, 23:42

  Han har aldrig varit det minsta king i min värld. Kanske är det för slickt och snyggt.
  Om man som jag avgudar vad Howlin Wolf och Muddy Waters höll på med på den där tiden så känns det bara för städat och utstuderat. Men han var bra.

 4. Jismark 2 Jun 2010, 07:49

  Jag tycker också mycket om Howlin, Muddy och BB King. Och Robert Johnson. M fl. Och deras arv till rockvärlden är så stort att det är nästan svårt att greppa. Just på den här listan har de dock inga låtar. Det är antagligen för att jag gillar blues som genre och uttryck mer än enskilda låtar.

 5. Martin S 4 Jun 2010, 11:48

  Världens bästa låt.

Pingbacks & Trackbacks