The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return.

10. MOULIN ROUGE

Baz Luhrmann är ett geni. På riktigt alltså. Och han är fan inte rädd för att brassa på med allt han har och köra expresståg med full fart in i bergväggen. Hans filmer är explosioner av färger och  ljud. I Moulin Rouge är det stundtals ett vansinnigt tempo. Vansinniga karaktärer. Överspel. Anakronismer som tidigare aldrig skådats i film; det är “Roxanne”, “Heroes” och Nirvana mischmaschade till nya låtar i nya arrangemang. Och det går i ett hiskligt tempo.

Det måste vara en av de absolut vansinnigaste idéerna nånsin på pappret. Men det gick vägen -tack vare geniet Baz Luhrmann. Som han kan spela på mina strängar. Han gör inte ofta film men när han gör det -senaste superfloppen “Australia” undantagen- vet man att man får en sjuhelvetes bergochdalbana och en känslomässig overdose.

Moulin Rouge är därmed världens bästa musikal på film och en av de 10 bästa filmer som gjorts. Och jag tycker ärligt och genuint synd om er arma själar som hatar musikaler och därmed även Moulin Rouge.

Kommentarer

6 kommentarer till “The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return.”

 1. Jens 28 Jan 2010, 14:43

  Jag har som jag redan påpekat mycket svårt för musikaler, men jag älskar Moulin Rouge. Jag skulle inte placerat den på topp tio kanske, men mycket bra film det är det.

 2. Andreas 28 Jan 2010, 14:52

  Det är härligt -och förstås- väldigt motsägelsefullt att gilla Moulin Rouge men samtidigt ha mycket svårt för musikaler. : )

 3. Jimp 28 Jan 2010, 16:42

  Älskar den här. Såg den på bio och den blåste fan huvudet av mig.

 4. Jens 28 Jan 2010, 18:10

  Jag kanske bara klarar av dom allra, allra bästa musikalerna?

 5. Fredrik 28 Jan 2010, 19:38

  Jag är på Jens sida där. Tycker den här är helt ok, annars är det nog inte riktigt min genre. Men alla genrer har oftast nått att erbjuda en.

 6. Thobias 29 Jan 2010, 10:36

  Här snackar vi. Jämför denna med Mamma Mia. “…ain’t the same fucking ball park” som de säger i en annan film;)

Pingbacks & Trackbacks