The Convention

Det var här det började. Mitt första riktiga band! Med en synt, en leksakssynt, ett eko-reverb och ett litet PA på gamla musikcafét i Tranås. Jens, jag och min klasskamrat Tobias Kleväng på sång. 

Jens kunde lira piano med sina härligt spretiga fingrar. Jag tryckte nåt knubbigt pekfinger här och där. Vi skrev en låt; “Gossip & Squealers”, senare nerkortad till “Gossip”. Vi spelade “Back To Nature” med Fad Gadget. Vi gjorde en låt till, den hette “Anger”. Sen spelade vi “Just Can´t Get Enough” också. Men hey, innan ni fnyser eller skrattar åt det,  vi spelade alltså även BACK TO NATURE.

Vi gjorde en spelning, se bild ovan. Vi hade hetat Blue Front Convention ett kort tag (våra favoritband var b la Blue For Two/Front 242) men det hade vi, tack och lov, förstånd nog att senare korta ner. Ganska bra då de trenne rejält råsynt-frippade fjorton/femtonåringarna på scen inledde med a) Lång rock (Jens) b) Koppel, helt svartklädd (jag) och c) Koppel, solbrillor, brun skjorta OCH ridstövlar (Kleväng).

Egentligen var inte detta mitt första band. Det var det första riktiga bandet som jag sa. Men när jag var 11 år och var enda syntaren på skolan hade jag faktiskt bildat Spectral Display. Jag frågade min fröken vad det betydde men inte ens hon hade en aning. I vilket fall hade Spectral Display en sättning värdig ett yngre Neubauten: grön gummihammare som slogs mot strängarna på akustisk gitarr, pre-pubertala skrik & en gammal radio som åkte mellan inställningarna FM/AM. Låttitlarna minns jag inte men det lär ha varit samhällsorientat och argt. Jo jävlar helt plötsligt kom jag på en textrad: ” A sixteen year old dog died on the railway” och låten hette “Big Toys”.

 

När det skulle till en fotosession med The Convention var det mycket som gick fel. Jag behöver väl inte säga så mycket mer. Titta på bilden. Ni kan ju fundera på vad sakerna ska symbolisera.

För övrigt är detta samma soffa som idag står i vårt vardagsrum och som använts till minst ett photoshoot med Lip Service.

*


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

8 kommentarer till “The Convention”

 1. Jonas R 13 Aug 2008, 08:30

  Var det inte så här det började?
  http://www.youtube.com/watch?v=Pq4ZRHmyYKs

 2. jimpan 13 Aug 2008, 13:35

  COOOLT

 3. Andreas 13 Aug 2008, 17:25

  ha ha ha ha!!!

 4. Superlimpan 13 Aug 2008, 21:08

  ere kommandoblöja ungarna bär? :D

 5. Jens 13 Aug 2008, 23:55

  Hahaha! Hur vaskar du fram alla bilder?

  Jens / Blue Front Convention

 6. Jimpan 14 Aug 2008, 15:11

  “sina härligt spretiga fingrar” hihi..

 7. Tobbe K 18 Aug 2008, 14:25

  Tjena Ante,

  Kommer du ihåg den halvfärdiga “The convention”-backdropen vi inte orkade måla klart?

  Har hela spektaklet på VHS om intresse finns att se igen, och få sig ett riktigt gott skratt.

  För övrigt kan jag meddela att ridstövlarna och kopplet för länge sedan hittat sina rättmätiga platser på Malin Baryards hylla.

 8. Andreas 22 Aug 2008, 15:32

  VHS anytime!! Haha. Backdropen hade jag glömt. Men jag kan ju gissa mig till hur den såg ut.

Pingbacks & Trackbacks