The Bends

#61. Radiohead – Street Spirit (1995)

Under största”The Bends“-hysterin bodde jag i London och pendlade till Bristol och spelade in en April Tears platta hemma hos Mesh. Överallt hörde och såg man Radiohead. De var så stora och så sjukt bra att det bara fanns en väg att gå: Att bli världens största rockband. Det ville som bekant inte Radiohead och påbörjade sakta men säkert en av de mer introverta vändningarna den moderna musikhistorien har sett. Det ska de förstås äras för -att låta konsten segra före sellouten. Men grejen var att Radiohead krånglade till sig själva onödigt mycket. Så synd. Lyssna bara på “Street Spirit” och minns vilket sjukt bra band det här en gång var. Och det här är väl om inte världens bästa video så en av de 10?

Kommentarer

6 kommentarer till “The Bends”

 1. Fredrik 23 May 2010, 17:50

  Jag har alltid älskat Radiohead. Däremot så tycker jag första skivan har åldrats dåligt och jag “skär” ofta bort den från deras diskografi när jag lyssnar på dem. Jag vill faktiskt försvara Radioheads senare karriär då jag inte alls tycker dom är för krångliga. Däremot tycker jag att dom har utvecklats mycket bra och jag håller möjligtvis Kid A som deras bästa platta. Fast det är svårt att jämföra Kid A med t.ex. The Bends då dom är så väldigt olika.
  Jag gjorde en liten playlist med post-Ok Computer låtar. Tyvärr så fans inte briljanta In Rainbows på spotify.
  http://open.spotify.com/user/ima_tree/playlist/5WbY8SllYA86nBtrVcpxjZ

 2. ze german 23 May 2010, 22:21

  För mig är detta troligen nr 1 när det gäller kombon Lysande låt/lysande video. Det är sällan allt faller på plats men det blir inte bättre än såhär.
  Minns ännu den totala lyckan när jag såg de i Lund -97 och de körde denna i slutet på konserten. Allt kändes fullkomligt..

 3. Musse 25 May 2010, 00:38

  Fin låt & fint band!
  Men Dräparn, varför så tyst om LOST?

 4. Andreas 25 May 2010, 07:06

  Det är tyst för att vi inte har sett det än! Det sker ikväll!

 5. Andreas 25 May 2010, 07:17

  F ö är det lite break på listan som ni märkt. Detta pga att det händer lite för mycket på arbete och i riktiga livet för jag ska kunna hålla uppe den höga takten på kollaps. Men det smäller igen..kanske redan idag!

 6. Musse 25 May 2010, 10:53

  Ah ok, själv kunde jag inte hålla mig :-) fan

Pingbacks & Trackbacks