The Battle Of The Jesus and Mary Chain #15

15. TEENAGE LUST

Alright. Då var det dags att börja prata “Honey´s Dead” då. Det är en bra skiva. En jävligt bra skiva. I mina öron endast överträffad av “Darklands” och “Automatic”. Brödernas utveckling och albumvandring från “Psychocandy” till denna är helt klockren. “The Living End”>”Reverence”, “You Trip Me Up”>”I Can´t Get Enough”, analog>digital rundgång, golvpuka>stenhårt beat. Och i svänget alla dessa maraccas. Fan så överanvänt, men fan så bra.

Veckorna innan release åkte jag, Jens, Kai, Jesper, Lovisa och Sara (glömde jag någon? Var kanske Johan med?) till Kåren i Göteborg för att för första gången se bandet live. Konserten skulle lämna mer att önska, till exempel en trummis som var kapabel att trumma i takt med backtracksen, men hade ändå riktiga godbitar. Jag minns exempelvis att “Catchfire” var en tidig favorit och som lät grymt tung live.

Jag hade även lyckan att springa in i William och Jim timmarna innan gig och kunde konstatera att de skitnöjt gick omkring med två överfyllda kassar med folkbira. Från Konsum. Jag tog upp min gamla plåtkamera och bad att få ta en bild. Det fick jag och de ställde snällt upp sig. Men när min förbannade avtryckare jävlades fick Jim nog och vandrade ur bilden med ett klassiskt “Well, that´s fucking it..” Så min enda bild består av en snällt léendes William och en Jim som höjt näven och vänt bort huvudet och är på väg ur bild.

“Teenage Lust”, jadu… Vad har jag (och April Tears) lärt sig av denna? Mycket? Enormt mycket. Det är en sinnesjukt cool låt. Ja, nu sa jag cool igen när jag pratar om The Jesus And Mary Chain. Det finns nämligen inget annat ord att använda och ni lär höra det igen. Det här är so fucking cool, cool, cool!!!

Och är det sexigt? Snälla nån, den här låten är sex.

“Little skinny girl she’s doing it for the first time
little skinny girl she’s doing it and it feels fine
she’s taking hold and I’m holding on
holding on and my sense is gone
I got it you got it she’s got it
she’s taking hold of her sins now for the first time
well she’s been told about sins now but it feels fine
she’s taking hold and I’m holding on
holding on and my sense is gone
I got it you got it she’s got it”

*

JENS:

Det finns ett par låtar i JAMC-katalogen som alla verkar dyrka hämningslöst utom jag. Jag vet inte varför, men jag känner mig väldigt ensam långt därute på kanten när folk börjar yra om “Teenage Lust” och “Sidewalking” (och några till). Och jag vet att det är jag mot tiotusen, men jag tycker inte det här här fucking cool cool cool. Jag tycker att det är lite töntigt.

 


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

11 kommentarer till “The Battle Of The Jesus and Mary Chain #15”

 1. Martin S 11 Apr 2008, 12:48

  Förstår, naturligtvis, båda lägren. Och den här gången opponerar jag mig över placeringen – åt motsatt håll. I min bok har den här inte mycket att göra på en topp 25. Nånstans runt… 43, skulle jag personligen lagt den. De har kokat betydligt godare soppa på ungefär samma sorts spikar både innan och efter.

 2. Jonas R 11 Apr 2008, 13:12

  Videon känns lite för pubertal och om man skulle göra en parodi på JAMC skulle det inte hamna särdeles långt ifrån detta.

 3. Andreas 11 Apr 2008, 14:23

  Det är ioförsig inte helt osant.

 4. Kai 11 Apr 2008, 14:59

  Det är en bra låt men videon som sagt… har att önska.

 5. Peter S 12 Apr 2008, 11:38

  Så långt är listandet helt i sin ordning, enligt mig. Att några Psychocandyhits hamnar utanför eller långt ner skriver jag under på. Däremot har jag inga förhoppningar om att få med mina personliga favoriter, då många av dessa ligger på den gravt underskattade “Stoned and dethroned”. Som det sig bör när man diskuterar detta fantastiska band så har den plattan ännu inte nämnts. Men chocka mig! Gör det!

 6. Fredrik 12 Apr 2008, 18:30

  Tyvärr Peter. Den plattan är inte tillräckligt cool.

 7. Peter S 12 Apr 2008, 18:57

  Kanske är det så…

 8. Andreas 13 Apr 2008, 17:27

  Det kan nog komma något även från denna platta…den är absolut bra nog!

 9. Martin S 14 Apr 2008, 10:57

  Om “Munki” tveklöst är det JAMC-platta jag spelat minst så är, vid en självrannsakan, “Stoned & dethroned” den jag spelat flest gånger.
  Den fungerar så satans bra som album, som en helhet. Visst, soundmässigt lite jämntjock och enahanda i längden. Men bakom den strippade kostymen döljer sig ett helt gäng svinbra låtar. Inte min favvo-platta med Jesus, men rejält underskattad. Och, som sagt, förmodligen den jag spelat mest.

 10. Andreas 17 Apr 2008, 14:23

  Tittade på videon rakt igenom en gång, det hade jag inte gjort innan. Hmmm får det här egentligen ligga på You Tube kan man fråga sig? Det luktar x till xxx-rated, inte sant?

 11. Jonas R 17 Apr 2008, 16:34

  ->Andreas
  Är det månne det frikyrkliga Tranås-arvet som börjar göra sig påminnt? Du lär väl se värre grejer på Finlandsfärjan.

Pingbacks & Trackbacks