Taste The Floor


Ewan McGregor dyker upp igen!

27. TRAINSPOTTING

Svart humor. Outplånliga karaktärer. Som drogar hårt i smutsigaste Edinburgh. Trainspotting stod upp för den enorma hypen filmen hade vid premiären. Jag bodde i London vid tillfället och vart man än vände sig  på gata och i tunnelbana såg man Sick Boy, Begbie (Vem älskar inte Robert Carlisle?), Tommy och de andra från gigantiska affischer. Filmen har hur många odödliga scener som helst (Begbies kast av ölglas, Perfect Day-trippen, Luftgevärsskott i hunds arsle, “Ziggy Pop, he´s dead anyway”-one night standet) och detta till ett av de bästa soundtracks som någonsin gjorts.

*

Ni får förresten ursäkta att mina texter på senaste tiden inte håller nån vidare kvalitet. Jag skyller på tidsbrist & trötthet samt att det känns som att filmtitlarna talar för sig själva ju närmare toppen vi kommer.

Se även: Shallow Grave, The Full Monty, Beach

Kommentarer

9 kommentarer till “Taste The Floor”

 1. Jens 20 Jan 2010, 09:44

  Beach?!

 2. Jocke J 20 Jan 2010, 09:47

  Trainspotting är väldigt överskattad.

 3. Thobias 20 Jan 2010, 09:57

  Tycker absolut inte att den är överskattad. Tycker fortfarande att den är hur cool som helst. Under se även skulle jag byta ut “The Beach” som inte var ngt speciell alls mot “Lock Stock and two smoking barrels” och “Snatch” som är ganska lika i stilen.

 4. Jocke J 20 Jan 2010, 10:14

  Ja den är cool. Men den är inget mästerverk. En svag fyra.

 5. Andreas 20 Jan 2010, 11:04

  Ni måste komma ihåg att “Se även” partiet ofta kopplar till regissörers/skådisars liknande/samtida filmer. Danny Boyle & Robert Carlisle i det här fallet.

  Transpotting är INTE överskattad Jocke. Klockren fem plus!

  Och bra filmer du nämner Thobias. Speciellt “Lock Stock”. Tyvärr kunde Guy Richie inte variera sig efter denna…haha..samma smarta, Richiega kommentarer från samtliga roller i varenda film.

 6. Fredrik 20 Jan 2010, 12:19

  Trainspotting är bra skit. Guy Richie…hmmm. Jag tycker Lock Stock är helt ok men jag blir mest trött av allt det där coola som det heeela tiden handlar om. Kändes så uttjatat brittiskt ett tag, och förutsägbart.

 7. Thobias 20 Jan 2010, 12:34

  Brad Pitts karaktär i “Snatch” går ju inte att tycka illa om:)

 8. Andreas 20 Jan 2010, 13:00

  Går det nånsin att tycka illa om Brad Pitt? : D

 9. ze german 20 Jan 2010, 13:51

  Det skulle vara i “Troy” i så fall. :-)

  Trainspotting ligger välförtjänt högt på listan, måste snart se om den. Det var alldeles för länge sen nu.

  Guy Ritchie, ja det blev rätt tjatigt efter Lock, Stock. Men har inte sett Sherlock Holmes än.

Pingbacks & Trackbacks