Tantogården is no more

230362458

Ja det här var ju minst sagt ledsamma nyheter. Nån jävla idiot har tuttat på Tantogården. Nu är jag inte helt säker på exakt vilka av husen som brunnit ner men som jag förstår rapporteringarna har den infekterade debatten om Tantogårdens varande eller icke varande fått ett bedrövligt slut. Huvudbyggnaden har brunnit ner. The April Tears gjorde sitt första viktiga Stockholmsgig där. Jag har där DJ:at där otaliga gånger, haft Jimmy Fun middagar, spelat in video, haft Buxtonesbanketter och sett massor av band däribland Jeans Team, Peaches, så gott som samtliga gamla Jimmy Fun-band & svenska upcomers.

För jävligt. Ett kulturpalats is no more och Stockholm är en scen fattigare.

Kommentarer

5 kommentarer till “Tantogården is no more”

 1. Mattias 12 Mar 2009, 13:29

  Ja det där var riktigt tunga nyheter :-(
  Håller tummarna nu för att de bygger upp det på nytt och inte ger upp.

 2. Fredrik 13 Mar 2009, 19:42

  Ack å ve ack å ve…

 3. Emmis 19 Mar 2009, 11:25

  Inga fler gig där man kan dansa upp en flata med skägg på dansgolvet:( Tantogården RIP

 4. Thobias 19 Mar 2009, 14:18

  Man behöver väl inte vara så väldigt konspiratorisk för att förstå hur detta kunde hända. Tantogården har hotats av nedläggning ett bra tag och namninsamlingar har pågått för att få ha det kvar.

  Saxat från Aftonbladet 2008-08-17

  “I det ena fallet, Tantogården, vill stadens politiker bygga bostäder i Tantolunden. Just Tantogården lär vara öronmärkt för rivning. Politikerna ger dunkla besked och som vanligt lär allmänheten inte veta något med säkerhet förrän grävskoporna en vacker dag står utanför dörren”

  Om så hade blivit fallet med grävskopor hade det minst sagt varit opopulärt. Nu behövde man inte ta det beslutet.

 5. Musse 20 Mar 2009, 00:13

  Thobias: Ja konspirationstankarna ligger nära till hands i det här fallet (och de flesta andra fall för den delen). Frågan är bara om det är politiker som med facklan i hand vandrat dit, eller om det är grannar som tröttnat på ljudvolymen/eventuellt stök.
  Svaret får vi först när vi ser ett nytt Tantogården eller en skyskrapa.

Pingbacks & Trackbacks