Pingviner & Pelikaner

Fridens Anemoner,

Jag är tillbaka från Göteborg. Det har varit en grym helg med Jens & co. Och nu stundar en enormt hektisk vecka -Releaseparty, Gigs, Promotion, Rep, Etc.. för Eas / Svart Bröllop. Videon till låten är helt klar och kommer läggas upp på Kollaps i morgon!

I övrigt såg jag en del djur i slottskogen, Götlaborg. Här följer mina betyg på dessa:


SÄL
***

Sälar är gylliga och blanka djur som, dessvärre, mestadels befinner sig under vattenytan. De är som mest tillgängliga när de tar en vilostund på en sten. De solar. Dock inte när jag var där. De tittade bara upp ur vattnet ibland. Sälar har inga ben så de kan inte gå omkring som vi andra männsikor.


PINGVIN
**

Normalt sett är pingviner en favorit. De befinner sig, vad det verkar, i ett tillstånd av konstant förvirring. Dessa var dock lite för små för min smak. Ej heller hade de en rutschkana som de bör ha för att höja underhållningen ett par snäpp. Deras bassäng var för liten och det stank fisk.

PÅFÅGEL
*

En påfågel är vacker, inget snack om saken. Men herrarna i skrudarna marcherade sakta omkring därinne och bjöd inte till mer underhållning än att de ibland kom för sig för att skrika högt och hest. Det skrämde Louise. Faktum är att jag tror att de skrek just för att Louise var där. De verkade inte gilla hennes röda hår. Då kan man va hur påfågligt vacker som helst. Det drar ändå ner betyget.

BERGSGET
**

-Vilket fint och imponerande djur! utropade jag när jag blickat västerut och skådat en bergsget i höjden bakom en sten. Men medans jag léendes beundrade den vita, skäggiga fyrbentingen så insåg jag att det hängde fyra stora bruna klumpar i pälsen akterut på geten. Det var hans eget bajs. Det kändes inte sanitärt. Det drar ner betyget rejält från den först tilltänkta fyran.


PELIKAN
****

Now we´re talking! Här har vi ett djur som väsnas, flaxar, är lätt galet och dessutom har en gummipung under hakan. En enorm näbb som de dricker en massa vatten med. Man kan se det genom den genomskinliga underläppen. De har frisyr. Men -kan pelikaner flyga? Varför flög då inte dessa iväg? Var de kanske vingklippta? Ett fint djur.

*

Kommentarer

En kommentar till “Pingviner & Pelikaner”

  1. Jens 5 May 2008, 15:13

    Ja sälarna bet sig själva i sälsvansarne när de höll till under vattenytan mest hela tiden. Inte tu tal om saken.

Pingbacks & Trackbacks