Pet Shop Boys #6

200px-its_a_sin.jpg
It´s a Sin

Jag ska vara fullständigt ärlig och säga att jag suttit och lyssnat om och om igen och kastat om placeringarna mellan 3 och 6 flera gånger. Det är fan så svårt att bestämma sig! “It´s a Sin” är en absolut klassiker och jag är omåttligt och ostoppbart förtjust i låten vare sig via låg volym på en radio eller högsta volym på dansgolvet.

Vad låten kanske saknar lite, om jag nu ska jämföra med topp fem, är väl lyricistiskt sett. Neil Tennants penna är glödhet i några av de toppande låtarna där det finns versrader och refrängtexter som är utomjordiskt bra. “It´s a Sin” har väl inte riktigt den udden.

Kanhända att de fem över också har en större melankoli i sig, som inte ska vara avgörande på något sätt egentligen, men tonen Pet Shop slår an i dessa passar väl just mig ännu lite mer.

Äh What the Fuck, jag sitter och letar brister i “It´s a Sin”. Jag är dum i huvudet. Men den blir nummer sex på listan ändå.

*
Och low and behold! Denna fredag listar tre låtar som missar topp 15 helt och hållet.

Rent – Skitbra. Möjligen en av de tjugo bästa.
Jealousy – Också jättefin. Topp 20-25 nånstans.
Paninaro – Runt plats trettio. Armani, armani, a-a-Armani.

**

VIVE LA FETE! Inte bara fredag, inte bara fest, ikväll är det STOR fest. Vive La Fete på Nalen! Tjihoo! Eder utsände är där i sällskap med bland andra med ingen mindre än veckans hjälte Freddan.

Så leve festen och ha er en trevlig fredagskväll!

Kommentarer

5 kommentarer till “Pet Shop Boys #6”

 1. Superlimpan 28 Mar 2008, 15:12

  Vilka minnen… Komma hem med 12 tummaren, lägga på den på skivspelaren… rysningarna som gick genom kroppen. En riktig klassiker!

 2. Nomenklatura 28 Mar 2008, 16:02

  It’s a sin är även så gott som ALLTID esset i ärmen när man dj’ar.
  “Oh shit, vad ska jag ta nu då, folk börjar ju se halvintresserade ut”…AH.. så står den där, i skivpärmen, vacker som få, räddaren i nöden.
  Bam baba bam baba bam baba bam baba bam!….

  Thanx N & C!

 3. Pickadulver 28 Mar 2008, 17:39

  Före detta högdalsmaffian bor numera ett stenkast från Nalen. Slå en signal om ni vill komma upp och se “våningen” på vägen dit. Annars ses vi där!

 4. Andreas 29 Mar 2008, 15:22

  Fan vad ni var sena in! : D

  Vive La Fete får nånstans mellan 3 och 4 av fem i betyg. Jävulskt bra stundom. “Noir Desir..Herregud! : D

 5. DMC 29 Mar 2008, 16:21

  Japp! Förbannat bra band (stundom)!
  Lyssna på mitt blandband…

  http://calle.muxtape.com

Pingbacks & Trackbacks