Pet Shop Boys #5

 

I Husby sitter jag ofta i min lilla studio där jag bland annat har spelat in stora delar av Lip Service-skivan, Peter Söderbergs “Ingen Kan Älska Som Jag Utan Att Det Märks” samt merparten av kommande Eas & Svart Bröllop-plattan “Kärlek Gjord Av Hat”. Och så självklart alla kidsen på jobbet inkluderat superhitar som Abdul, Yussuf, Nima & Aimen´s “Bästa Kompisar” och Sjuåringarna Sebr, Suleyman, Numan och Abbe´s “Jag Älskar Min Fru“.

Studion heter “Suburbia”. Självfallet taget från denna vansinnigt bra låt.

Det ovanligt långa introt-har ni tänkt på att Pet Shop Boys oftast väntar med sången ganska så länge i låtarna förresten- hindrar inte detta från att vara popmusik med en touch av mörker när den är som bäst. Höjdpunkten av det tidiga Pet Shop Boys och en låt som är så pass ljuv att det är bandets femte bästa låt.

En snabb analys, förutom långa intron då, av Pet Shop Boys hitrecept är att de ofta går direkt på andra vers efter refräng. Det är jävligt fint det.

“I only wanted something else to do but hang around..”

*

Utanför topp 15:

“Shopping” -cool låt.
“Kings Cross” -fin låt.

Kommentarer

4 kommentarer till “Pet Shop Boys #5”

 1. Superlimpan 29 Mar 2008, 20:44

  Var faan e Introspective på omröstningen? Har du diskat den? :P

 2. Andreas 29 Mar 2008, 21:20

  Du kan ha rätt i att den skulle varit med… Vad tycker ni andra?

 3. Andreas 29 Mar 2008, 21:35

  Äh What the fuck jag gör en helomvändning och lägger till “Introspective”. Varför skulle inte den vara med egentligen slog det mig. Men tjata inte om “Alternative” eller “Disco” nu bara.. ; ) Och vill nån som redan röstat ändra sig nu så säg hej.

 4. Magnus 31 Mar 2008, 07:38

  nej mina röster står kvar…

Pingbacks & Trackbacks