Pet Shop Boys #2

 

Can You Forgive Her?

Nu snackar vi dansgolvsdröm. “Can You Forgive Her”, Pet Shop Boys näst bästa låt genom tiderna har allt jag kräver av ett diskoteca. Mamma mia vad det smäller.

Jag känner att jag har en kraftig tendens att upprepa mig i vad som är så fantastiskt med Pet Shop boys låtar. Men det är ju just det. De har ett formula. Som funkar om och om igen. Och igen.

“Can You Forgive Her” är allra bäst av alla de där replikanterna. Nummer ett på denna listan lever, på flera sätt, i sin helt egna värld.

“Can You Forgive Her”: Makalös vers, makalös refräng, makalösa hookar. Höj din näve i luften, stirra din polare i ögonen och skrik…

“…Or do you want revenge? It´s childish…so childish”

*

Kommentarer

5 kommentarer till “Pet Shop Boys #2”

 1. Martin S 1 Apr 2008, 11:43

  Och du glömmer ånyo lyriken. Vilken bitsk jävla text. Samtidigt reserverat poetisk på ett patenterat Tennant-vis.
  Det är ett fantastiskt konststycke han lyckas med, att vara djupt privat (om vägran att inse/acceptera/erkänna sin egen homosexualitet – han levde ju ett tag med en tjej, till exempel) samtidigt som han lyckas vara både rolig och syrlig.

  Och raden “She’s made you some kind of laughing stock, because you dance to disco and you don’t like rock” är det snyggaste sedan “Che Guevara and Debussy to a disco beat”.

 2. Andreas 1 Apr 2008, 12:14

  Just den raden har jag identifierat mig med mången gång! Ånyo lyriken, förresten? Jag som tyckte jag tjatat för mycket om den på sistone! : )

  och vad gäller Aprilskämtet väntade jag bara på din respons innan jag stängde igen det! Jag kan inte fatta att du svalde det betet. : D

 3. Martin S 1 Apr 2008, 12:20

  Äh, jag får väl bjuda på det :)
  Eftersom du redan gått ifrån listmakar-kanon genom att acceptera coverversioner med på listor över bands bästa låtar så kanske jag trodde att det här var allvar just därför? I dunno, men det är ju en bra låt!

  Låt oss också konstatera att det varit en dyster morgon (av anledningar vi sms:ats om) och att jag varit på presskonferens hela förmiddagen. En dåres försvarstal, jag vet… men ändock en förklaring till att betet lade sig – med hull och hår – i min mage…

 4. Jacques 1 Apr 2008, 12:59

  Nu blir jag orolig… “Numb” lär ju inte vara 1: a på listan, men har samtisidgt inte nämnts i en enda liten bisats på hittills… Ett hedersomnämnande efter förstaplatsen kanske?

 5. Andreas 1 Apr 2008, 13:24

  Det har dessvärre varit en morgon med mycket dåliga nyheter får man väl säga och det får vi väl återkomma till i ett mer respektfullt sammanhang.

  Men att coverversioner inte skulle vara med på listor över artisters bästa låtar tycker jag skulle vara mycket märkligt.

  och för övrigt så är “Never Turn Your Back On Mother Earth” en Depeche Mode-låt, det argumentet är väl överspelat för länge sen? : )

  Och angående “Numb”, Jacques, så, tyvärr för din skull så har du rätt. Den har inte lyckats ta sig in på min lista. Ettan kommer om en liten stund..

Pingbacks & Trackbacks