Pet Shop Boys 15!

 

I frossan efter Depeche Mode 151-listan uppstår nu en första av flera olika mindre versioner av precis samma sak. Först ut under våren är världens bästa duos 15 bästa låtar. Ett band som aspirerar på epitetet världens bästa popband. Pet Shop Boys!

Neil Tennant och Chris Lowe. Två sanna hjältar. Med en uppsjö superhits och popvidunder i sin katalog. Jag har listat de femton bästa och jag börjar presentera dem i morgon! Listor rules, aye!

Kommentarer

10 kommentarer till “Pet Shop Boys 15!”

 1. Pickadulver 24 Mar 2008, 19:55

  Kul!
  Kan tänka mig att det finns många motsvarande diskussionsämnen som de vi haft om DM, angående gruppens tidiga alster vs de nyare och på vilken skiva det eventuellt spårade ur och blev sämre än det “riktiga” som de var från början.
  Känns som att VERY är en milstolpe i detta bands historia som kan dela in fansen i olika läger.

 2. Martin S 24 Mar 2008, 20:12

  “Very” är och förblir deras höjdpunkt. Bara titeln säger ju allt – det är ju precis vad den är. Och att den dessutom innehåller världshistoriens bästa cover gör inte saken sämre.

 3. Martin S 24 Mar 2008, 20:14

  Fast i andra stunder kommer jag på att jag trots allt ju älskar “Behaviour” av hela mitt hjärta. PSB – med hjärta, allvar och livskris. Det är fan inte det sämsta.
  Och att “This must be the place I waited years to leave” är bland det finaste – och sorgligaste – jag vet gör ju bara det att den här skivan är en guldkandidat.
  Ja, ni ser ju själva… det finns fog för diskussion….

 4. DMC 24 Mar 2008, 20:58

  Har aldrig diggat Pet Shop Boys. En enda stor gäspning.

  Dom gjorde iofs en sjysst låt, Rent. Men den blir lite trist efter ett par minuter…

  Så jag ska inte uttala mig mer om detta band på denna tråd.

 5. Superlimpan 24 Mar 2008, 20:59

  Introspective innehåller faktiskt en av dem bästa låtarna någonsin… Left To My Own Devices.

 6. Pickadulver 25 Mar 2008, 00:44

  Limp> För att inte tala om I’m Not Scared och Always On My Mind.

  PSB är ett sånt band som jag glömmer bort hur mycket jag gillar mellan gångerna jag lyssnar på dem. Tragiskt nog.

 7. Magnus 25 Mar 2008, 07:28

  Pet Shop Boys är riktigt riktigt bra…
  Även om de inte är lika bra nu som förr så håller de verkligen hög klass och kan fortfarande göra bar popmusik. Inte lika jämna nu, men låter som “Flamboyant”, “I’m With Stupid” och “Minimal” håller lika hög klass som många av deras tidigare alster.

  Att de inte är lika bra nu som då säger inte mycket…vet ingen artist som hela tiden lyckats hålla en jämnt hög nivå…inte ens Depeche har gjort det utan dippade kraftigt efter Ultra…och har inte helt återhämtat sig…

 8. Jonas R 25 Mar 2008, 08:22

  “Behaviour” är mycket riktigt ett underbart album, men svårt att plocka ut enstaka låtar, undantaget “Being Boring”, då är ju Actually mer av en hitsamling och ett självklart soundtrack för varje Londonresenär

 9. Pekman 25 Mar 2008, 10:08

  Kul med en ny listan, jo här kan man ju räkna upp hur många bra låtar som helst!
  Får fasen ta och sätta på Kings Cross direkt :)

 10. Martin S 25 Mar 2008, 11:18

  Jonas>> Sant, på sätt och vis. “Behaviour” är så starkt just för att det är ett ALBUM. Funkar makalöst som helhet. Men de enskilda länkarna som gör kedjan är ju, förstås, olika starka. Och mittenpartiet med sviten “Only the wind” och “My October Symphony” är ren och skär magi, tycker jag. PSB är så jävla mycket mer än “bara” disco. Inget fel med disco, förstås. Men jag gillar det här ofantligt mycket. Också.

Pingbacks & Trackbacks