Paniken har kommit till Kollaps Göteborgsavdelning.

och här är bilder på en hel bunt Kollapsare på Rapports sändning från förfesten 2006 som nån dåre har lagt ut på YouTube.

Alex har just skickat sin “Before Show After Show” ackreditering. Det sög till i magen kan jag säga. Sen ringde Jens med sin kraftiga ångest. Mina pengar är på att han går. Isåfall blir det en oerhört viktig rapport att följa imorgon då vi var lika kritiska och bittra efter Arvikaspelningen.

Kommentarer

54 kommentarer till “Paniken har kommit till Kollaps Göteborgsavdelning.”

 1. ze german 26 Jan 2010, 22:33

  Vem denne dåre än är, jag säger “Tack” :-)

 2. UC 26 Jan 2010, 22:34

  http://depeche2009.vox.com/

  Årtalet är fel, men bloggen uppdateras
  minut för minut…

 3. Michelle 26 Jan 2010, 22:46

  Pepp!:D

 4. Jocke J 27 Jan 2010, 00:08

  Två ögonvittnen från Scandinavium har kontaktat mig med euforiska skildringar.

 5. Fredrik 27 Jan 2010, 00:30

  Jag är glad att jag inte bryr mig så värst om det här. Depeche musik lever för evigt inom mig men jag har bara sett dom en gång och det var på Stadion för några år sedan. jag tyckte det sög då. För mig är dom live förmodligen som att se Bruce Springsteen live fast jag inte bryr mig men ändå gillar hans musik. Jag behöver dom inte live, skivorna gör sitt. Jag skulle hellre hetsa upp mig över nått obskyrt punkband faktiskt.

 6. Thobias 27 Jan 2010, 00:37

  “Klädd i Svart” hoppas jag Martin kör i Sthlm också. Kul blogg. Börjar bli riktigt sugen nu.

 7. Andreas 27 Jan 2010, 07:27

  Det är bara att vänta in Jens rapport idag. En man som jag känt sen vi var 14 år och delat så gott som alla åsikter med kring Depeche Mode. 1988 stod vi i Scandinavium och såg NEP som de kallades då och DPM som de kallades av många Tranåsbor. 22 år senare var han där igen. Så sen skiter jag i alla andras eufori eller besvikelse. Jag är glad/ledsen för deras skull vilket som! : )

 8. DMC 27 Jan 2010, 08:55

  Mamma mia! :D

 9. Nicklas UC 27 Jan 2010, 11:47

  Han som är delaktig i bloggen har jag delat Depeche Mode med sedan Isstadion -86, och samtliga spelningar efter det, och jag litar på det som står skrivet under Dressed In Black “Martin ensam på scen med pianisten. Detta är första extranumret, och den här konserten har varit helt sjukt BRA!!! Man ser på bandet att dom uppskattar responsen från publiken så mycket mer idag jämfört med igår. Klasskillnad, riktigt asbra!” …räcker för mig :)

 10. Jens 27 Jan 2010, 12:05

  Först och främst: Jag är glad att jag till slut gick på Depeche Mode igår. Bara känslan av att komma in på scandinavium och höra Nitzer Ebb medan vi (Frida var också med) i rask takt gick mot våra platser var fantastisk. Stämningen var på topp och allt kändes mycket bra. Det underlättade säkert att vi bestämde oss i sista stund och dessutom fick tag på billiga biljetter, det blev mer som en bonus att vara där än något som länge planerats.
  När väl DM kom in på scenen och In Chains drog igång kändes det grymt. “Det här kommer ju faktiskt bli skitbra” tänkte jag, även om Dave sjöng lite halvfalskt och Wrong som vanligt inte var något vidare i livesammanhang. Och visst, det blev bra, om än inte skitbra. Flera snäpp bättre än på Arvika (vilket förvisso inte är särskilt svårt), och det var skönt. Glöden och energin fanns där igen, publiken var med från första tonen.
  Men… Det går inte komma ifrån gnagandet att det hade kunnat vara så jävla mycket bättre. Låtvalet är ok, men hade kunnat vara fantastiskt. Martins solonummer skulle vunnit otroligt mycket på att framföras med akustisk gitarr istället för med musikalpiano. Dave Gahan’s moves skulle kanske inte behöva vara helt inrepat korrekta. Och så var det det här med trummorna. Fan. Jag hatar att behöva säga det och ingen hade varit gladare än jag om jag sluppit. Och det är egentligen inte österikarens fel, snarare Martin och Daves. Men det stora, stora problemet är att trummorna förstör så mycket av det jag personligen tycker är Depeche Mode. Backtracksen är i väldigt många låtar som bortblåsta, överröstade av en pukslående och baskaggestompande Eigner. Jag vill inte höra pubrocksversioner av mina favoritlåtar. Men ofta är det vad vi serveras. Det är jävligt synd.

  I GP har konserten just nu snittbetyget 3.8 bland besökande kommentatorer. Det är ett högt betyg som betyder att dom flesta tyckte konserten var svinbra. Men tänk då också på att många av dessa betygsättare skrivit saker som “Trummisen var riktigt bäst och låtarna blev mycket tyngre live” och “bra trummis som även fick ta en stor och viktig roll i framträdandet”. Håller man inte med om detta blir det svårt. Och jag gör ju inte det. Mitt betyg på konserten är 2/5.

  Mitt tips inför Stockholmskonserten är: Gå dit, men gå dit utan förväntningar om stordåd. Gå dit för en trevlig konsert och en kul kväll. Betala hellre under- än överpriser. Och om ni bara ska gå dit för att undvika att missa något, ja då kan ni skita i att gå dit.

 11. Jocke J 27 Jan 2010, 12:36

  Tack Jens för en strålande rapport. Det är 11,5 år sedan jag såg mitt favoritband och ser fram emot att höra några av världens bästa låtar i globen igen. Förväntningarna är låga fast med en kärleksfull känsla i magen, det blir perfekt.

  Depeche Mode kräfva gitarrer men inga trummor!
  Jag kan inte förstå att de inte tröttnat på trummisen vid det här laget.

  Eller att de inte ser till att Wrong får en ärlig chans live.
  Dave gör den så jävla dåligt. Varför måste han uttala orden i verserna så fult?
  Och körtjejerna från förr skulle kunna göra underverk med den refrängen. Det låter så lamt utan stämmor och dubbar.

 12. Frida 27 Jan 2010, 13:43

  Kan såklart instämma med undertecknad recensent på många punkter. Jag ger dock konserten 3.5, hade en underbar revanschkänsla från i somras och det infriades fett. Trummisen störde ibland, men ibland var det skönt med trycket. Undrar bara om vi råkade höra karokeversionen av vissa låtar. Och ärligt, gitarrerna, svinhögt mixat, fult ljud och näe, varför?
  Har ändå en kärkänsla i magen kvar från igår och Gahan’s moves känns inte inrepade på något som helst däligt sätt. Ren magi. Ett litet extraplus för att kyssen Martin fick på kinden.

 13. Nicklas UC 27 Jan 2010, 14:00

  Snyggt skrivet av Jens, och med Fridas tillägg
  så låter det som ett måste att införskaffa biljetter…! Köpa billiga utanför,
  efter att Nitzer har spelat :)

 14. DMC 27 Jan 2010, 14:12

  Tack Jens :) Bra skrivet!

 15. DMC 27 Jan 2010, 14:20

  Ni som vill veta lite mer om Depeche’s trummor live kan studera det här förbannat intressanta klippet:

  http://www.youtube.com/watch?v=YvuCp1lZIBw

 16. Jocke J 27 Jan 2010, 14:41

  Intressant!(ja jag är trummis hehe)
  Inte en enda trigg alltså!? Det var som sjutton. Ja det låter ju alltid bra som bara den om österrikaren. Hade känts bättre om han spelade i ett band som verkligen behöver honom då…

 17. DMC 27 Jan 2010, 14:46

  Det skulle väl vara Rush då så får Neil Pert bröja lira i Depeche.
  http://www.youtube.com/watch?v=Sa0C5Uxpd3c

 18. Andreas 27 Jan 2010, 14:54

  Kul liten grej att kolla på, Calle : )

 19. Nicklas UC 27 Jan 2010, 15:03

  Wow, den där DM-filmen tog död på ett par dåliga rykten, och skönt att äntligen få en förklaring till de ohyggligt fula dubbla bas-kaggarna :)

 20. Andreas 27 Jan 2010, 15:14

  Har, via en vän, en bunt biljetter till Depeche på söndag tillgängliga för försäljningspriset. Sektion A. Hör av er om det är intressant.

 21. Jacques 27 Jan 2010, 21:07

  Jag var i Scandinavium igår, och… Bra, men inte fantastiskt. Jens skriver många bra saker, jag är böjd att hålla med i det mesta förutom vevandet mot trummorna. De störde mig inte en enda gång, även om Eigner inte rent estetiskt lever upp till DM:s unika (inte samma sak som fantastiska =) standard. Ljudet var bra mixat men lågt där jag stog framför “catwalken”, det tog ner punchen lite. I övrigt var Dave genomfantastisk, man må kunna ställa en klocka efter när han snurrar, arenapippar och bjuder till allsång men tro mig när jag säger att det som syntes i hans ögon inte hade ett enda spår av trötthet eller cynism, mannen är genuin, genomärlig och glad som ett barn i hela sitt uppträdande. Bra men väl bekväm publik och tveksamma låtval från ett redan tveksamt album var vad som tog ner det hela från de högsta höjderna för min del, men om jag har någon Depeche – trovärdighet kvar vill jag utnämna spelningen till riktigt bra och tvivla på att Globen blir sämre.

 22. Jacques 27 Jan 2010, 21:09

  …och just det ja, det saknades riktigt snabba spår i setlistan. Something to do, Photographic eller något i den stilen hade lätt kunnat ersätta någon midtempo-dänga.

 23. Jens 28 Jan 2010, 12:54

  Bra klipp om trummorna DMC. Det intressantaste med det är väl ändå att dom släpar runt på ett (skitfult) trumset, en bevisligen duktig trummis, en rad datorer körandes ableton live där varje låt har sin egen uppsättning programmerade filter, eq’s gates och gud vet vad. Och så låter det ändå 20 gånger sämre än det gjorde för 17 år sedan.

 24. Nomenklatura 28 Jan 2010, 14:58

  Har din vän några (2) biljetter kvar?

 25. Andreas 28 Jan 2010, 15:03

  Vet inte. Det är ironiskt att jag blivitsamordnare av dessa biljetter. Ska jag skratta eller gråta…haha..buhu.. : )

  Jag ska kolla. Men nu är det väl så att alla, utan jag själv, som inte tänkte gå har krupit till korset. D

  Jag måste ha betalning av er som beställt redan imorgon, senast lördag e.m. Jag ska fixa biljetterna lördag kväll.

  Oc jag kan väl avsluta resonemanget med om jag ska gå ller inte så här: Om det skramlas ihop och bjuds till en biljett till mig är jag där. Annars blir det personligt stålbad efter Arsenal- Man United. Detta är vad jag tror nu. Men de där 550-650 spännen investerar jag mycket hellre i Berlin & Recoil.

 26. Jimp 28 Jan 2010, 16:37

  Jens du har som vanligt helt rätt!! Blev lite nödigt imponerad av setupen, men varför i hell gå över ån efter vatten :). Finns ju som sketafina drums i orginalen. Dave kanske går igång på dubbelkagge i rumpan.

 27. Jimp 28 Jan 2010, 16:38

  Jag pitchar in en hundring till Andreas.

 28. Jocke J 28 Jan 2010, 16:49

  Man skulle nästan kunna säga att det är direkt korkat att använda trummor när man har några av världens schysstaste beats på tape.

  Trevligt som komplement men som det är nu driver han ju hela skutan. De måste vara väldigt bra kompisar eller något.
  Eller också kan inte Dave och Martin hålla sig från dåligheter utan honom. Han kanske har en viktig papparoll.
  Så är det alltid i mina band där jag trummar.

 29. Jimp 28 Jan 2010, 17:06

  hihi jag tror mest på pappateorin.

 30. Nicklas UC 28 Jan 2010, 17:49

  Här är en snubbe i norrort som kränger en biljett för 250:- uppe på C-hyllan…

  http://www.blocket.se/stockholm/Depeche_mode_c_10_rad_2__Globen_25657418.htm?ca=11&w=1

 31. Andreas 28 Jan 2010, 17:50

  Om nån dag eller två lär ni få underhållande läsning i Aftonbladet. Om det sen bara är på nätet eller i tidning vet jag inte…

 32. Jens 28 Jan 2010, 18:10

  Jasså? Säg till när du vet mer.

 33. Mos6581 28 Jan 2010, 18:18

  Jag blev positivt överraskad av GBG-konserten och är väldigt glad att jag gick dit. Lyckades få front row, exakt i mitten och det blev en härlig fest helt enkelt. Ljudet kan jag inte säga så mycket om eftersom man ju mer eller mindre står i landet mellan baksidorna av PA-högtalarna och Daves monitorer. Även om konserten inte var deras bästa var den sjukt mycket bättre än Arvika. Låtlistan var justerad, flera av sömnpillren från senaste plattan var borta, gubbarna verkade ha skoj och de hade ‘spelglädje’ som smittade av sig. Dessutom var Nitzer Ebb riktigt bra – även om de var än bättre på Storan igår :)

  Jag håller med Jens – gå dit med låga förväntningar, bli positivt överraskade och låt er ryckas med i en härlig fest istället.

  En kompis noterade förövrigt att de soundcheckade alla trum- och sångmikrofoner, men inte Fletchs. Hehe.

  /T

 34. Jimp 28 Jan 2010, 18:41

  Thomas.. du övertygar mig.

 35. superlimpan 28 Jan 2010, 21:12

  Jag kan ställa upp med en hundring till Jismarkarns biljett också! :D

 36. Andreas 28 Jan 2010, 21:48

  Det är ju ytterst rörande och samtidigt för mig pinsamt om mina underbara vänner skulle pynta in för att få mig till Depeche på söndag. Det är jag sannerligen inte värd efter allt gnäll. : )

 37. Jocke J 28 Jan 2010, 21:55

  Själv har man det inte för fett. Men du ska få en öl om vi ses på söndag :)

 38. Andreas 28 Jan 2010, 22:10

  Nä sluta nu! : =

 39. DMC 29 Jan 2010, 09:04

  En Rädda Andreasfond kan vara på sin plats.
  Jag kan gärna lämna ett bidrag på något postgironummer. Man ska hjälpa dom svaga :D

 40. Andreas 29 Jan 2010, 09:51

  Nämen förihelvete. : ) Det här känns ju urbota löjligt och kan inte med min heder i behåll acceptera era allmosor.

 41. DMC 29 Jan 2010, 10:16
 42. Andreas 29 Jan 2010, 10:49

  Haha..ja där är den ju. Du blev aldrig intervjuad då Calle antar jag? : D

 43. Jocke J 29 Jan 2010, 10:53

  Hahaha det kan inte vara sant!
  Det här är som ett högklassigt Seinfeldavsnitt.
  Frågan är om inte det här är ett av de roligaste I-landsproblemen man hört talas om.
  Men jag älskar det :)

 44. Jens 29 Jan 2010, 10:59

  Haha, härlig intervju. Men synd att dom klippt bilden.

 45. Nicklas UC 29 Jan 2010, 11:28

  :) Riktigt bra intervju!!!

  Bloggarna har nu anlänt i Bergen för kvällens konsert.
  Uppdateras timme för timme, och under spelningen låt för låt och minut för minut…
  http://depeche2009.vox.com/

 46. Andreas 29 Jan 2010, 11:42

  Haha…huvudet på spiken, Jocke. Och det är i skenet av detta man måste behandla det här vansinnet. Än är det inte söndag..

 47. Jimp 29 Jan 2010, 12:06

  haha gode min gud

 48. DMC 29 Jan 2010, 13:49

  Det var nog tur att dom aldrig ringde upp.

 49. Andreas 29 Jan 2010, 14:19

  Jag tycker det var synd! Hade nog förgyllt den lilla artikeln ännu mer. : )

 50. Jens 29 Jan 2010, 22:51

  Alex: Fan vad kul det ska bli! Vi ses på Köthener Strasse om 49 dagar!

 51. Andreas 30 Jan 2010, 10:55

  Alla 8 biljetterna jag kunnat hjälpa till med är nu sålda. Det enda jag lyckades med ekonomiskt är att skaffa mig en något högre telefonräkning. Men några glada vänner blir det förhoppningsvis!

 52. Andreas 30 Jan 2010, 10:56

  ..och nej, jag köpte ingen av biljetterna själv så nu är det väl ett faktum att jag inte kommer gå…..

 53. Mos6581 30 Jan 2010, 14:25

  Kul artikel Andreas! Det vore synd om du imploderade så ta du en funderare till.

  En annan reflektion över GBG-konserten: Att ett band på sin turné inte spelar sina två senast släppta singlar måste ju innebära att de faktiskt kommit till bättre insikt i sitt låtmaterial. Bra så.

  /T

 54. Mos6581 30 Jan 2010, 19:39

  Här är några bilder jag tog under GBG-konserten.
  http://www.flickr.com/photos/thomasjansson/sets/72157623189105899/

Pingbacks & Trackbacks