Osvenskt skitroligt.

premiere
Lip Service Crew on Location: Mattias, Louise, Jimmy & Emma. Flankerade av DJ A2. 
Saknade från HQ var b la: “El Scorcho”, Calle Nerwrak, Helena & Pelle, Freddan &  förlagets Adel.
Bakom kameran: Mannen med det härligaste skrattet. 

Det är väl lika bra att få det sagt direkt: Scener ur ett kändisskap innehåller utan tvivel några av de roligaste scenerna en svensk film uppvisat på länge. Är det inte Måns Nathanaelsson underhållande mimik som stjäl showen i en obekväm middagsscen så är det Jonas Malmsjös konstanta oerhört roliga överspel under vinprovning. För att inte tala om Örjan Rambergs magnifikt pompösa komediinsats som sig själv och rollgestaltningen Antonio, fullt av självdistans.

Ola Forssmed må vara en kille jag djupt beundrar, ända sen Ömo-musikalerna i ungdomen har han varit ett komiskt fars-geni, men hans sköna insats i filmen hamnar nästan helt i skuggan av Dramatengänget.

När Linus Wahlgren, av Malmsjö, slussas in i Stockholms teatermeckas mörka katakomber är det Larry Davidianska nivåer av humor vi talar om.
FarsSverige-Dramaten 0-1.

Jag är helt enkelt oerhört stolt över att ha med en låt i årets hittills bästa film. Scener ur ett kändisskap -Linus Wahlgrens fiktiva jakt på kredd- är värt en stor STOR publik. Så tryck er över till SF och boka er 1 timme och 33 minuter av stor underhållning. Dessutom då med “Silent Empire” på full volym i över en minut då Wahlgren stalkar Jonas Malmsjö från Dramaten till stambaren.

6007

Kommentarer

12 kommentarer till “Osvenskt skitroligt.”

 1. Nomenklatura 15 Jul 2009, 09:36

  En stor eloge även till A2’s fantastiska Sleaze look. Vilken underbar min! “Tjena kexet, får man bjuda på ett glas rött, kanske? Förresten, är du upptagen i natt vid 3-tiden?”

 2. Mattias 15 Jul 2009, 12:18

  Fantastisk film! Värt att påpeka är att bilden är tagen INNAN vi sett filmen, så jimpans besvikna min beror alltså på något helt annat.

 3. jimmy 15 Jul 2009, 12:22

  Inte sur Mattias. Förnäm!!

 4. jimmy 15 Jul 2009, 12:41

  inte BESVIKEN menar jag…. förnäm, tycker att vinet smakar …gott

 5. Andreas 16 Jul 2009, 22:27

  Till min förvåning märkte jag vid en snabb rundsurfning ikväll att filmen fått en tung start i recensionsspalterna. SvD kan vi ju iochförsig räkna bort direkt -sura, stroppiga och felfokuserade som vanligt. Som gjort för att vara oförmögna att se vad som är roligtmed filmen. Desto allvarligare då att GP och några filmsajter förhåller sig kallsinniga/ljumma till “Scener..:”.

  Jag tycker det är uppséendeväckande hur mycket recensenterna fokuserar på satirdebatten och familjen Wahlgren-mockumentären. Fan, njut av utdraget överspel och skratta istället, liksom. Nu lär väl de tyngsta pjäserna i det ganska förutsägbara och ängsliga recensions-Sverige haka på i morgondagens kvällspress och göra det svårt för filmen att få gratis räkmacka in i Svenssonlandet. Synd.

 6. Andreas 17 Jul 2009, 11:35

  En fin trea i aftonbladet glädjer. Jan Olov Andersson verkar vara en av få recensenter som sett samma film som oss. Han har sett dramatenskådisarnas
  “infernaliskt eleaka nidporträtt av sig själva” och att det blir “träffsäkert, rätt elakt och väldigt roligt” (bra att ha till annonserna sedermera). Gott så.

 7. Andreas 17 Jul 2009, 11:50

  Vännen Strage var dock inte lika glad och gav en tvåa i DN. Vi var iallafall överens om att Malmsjö & Rahmberg var roligast.

 8. Martin S 21 Jul 2009, 08:48

  Well, det verkar som att publiken inte rusar till biograferna i några horder att tala om (dessvärre kanske, vad vet jag – har inte sett rullen):

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=507189

 9. Andreas 21 Jul 2009, 11:33

  Det är synd som fan helt enkelt. Det ÄR en riktigt bra film som jag uppmanar alla att se. Det här borde väl dessvärre innebära att den inte överlever många veckor till på biograferna.

 10. Mattias 22 Jul 2009, 22:54

  Ja fan det är synd men inte så konstigt när det inte finns pengar till marknadsföring och kritikerna (enligt mig) missförstått filmen.
  Lustig artikel i GP förresten -varför i hela friden jämföra med Harry Potter?

 11. Andreas 23 Jul 2009, 10:16

  Ja det är helt klart att ett etablissemang har blivit provocerade av filmens handling. Och jag kan verkligen inte förstå varför?

 12. Martin S 23 Jul 2009, 10:41

  Mattias> En tacksam och lat vinkel från en trött murvel med siktet inställt på semestern (alternativt en obegåvad sommarvikarie)?
  Den gamla “störst vs. minst”-iakttagelsen, i nån sorts missuppfattad götelaborgstappning.

Pingbacks & Trackbacks