Mina Damer och Herrar…

…ISSTADION 1988. På den tiden det var på riktigt.

Kommentarer

112 kommentarer till “Mina Damer och Herrar…”

 1. Jens 30 Jan 2010, 17:22

  Trots det usla ljudet: rysningar.

 2. Alex 30 Jan 2010, 18:00

  nu är du ju bara bitter och spelar Martyr. Wrong!

 3. DMC 30 Jan 2010, 20:48

  Jens, tror du inte dom har fått ljudet direkttappat? :D
  Underbar VHS-inspelning. Allt är för perfekt idag.
  Någon timme innan gjorde Nitzer sitt livs viktigaste konsert.

  Devotionspelningen på Globen. Någon slängde upp en stor pappasax på scen. Dave sa snabbt: “I’m not cutting my fuckin’ hair, so get over it”.
  Men det gjorde han.

 4. Andreas 31 Jan 2010, 11:23

  Jag spelar aldrig Martyr här hemma -det är en jävla skitsingel…. ; )

  Ha det så förbannat kul ikväll! Depeche Mode är i stan för fan! : D

  För egen del står jag sist kvar utan biljett. Samtliga vänner och bekanta och bekantas bekanta som var lika eller mer bittra än mig i somras har nu endera gått eller ska gå ikväll. Livet är fullt av repriser -idag får jag iallafall en ny upplevelse.

  Vi ses på andra sidan.

 5. Jimmy Monell 31 Jan 2010, 12:21

  Ja du Andreas. Jag är ju en av dem som har blivit softhearted och ska gå trots Arvika besvikelsen. Jag hade faktiskt riktigt höga förväntningar på Arvika, det har jag icke idag utan hoppas på en kul kväll tillsammans med min flickvän och lite polare. Förhoppningsvis så blir jag underhållen av både Nitzer och Depeche.

 6. Fredrik 31 Jan 2010, 12:27

  Ja tyvärr så har jag själv aldrig fått uppleva ett positivt Depeche ögonblick live. Men däremot så känner jag ingen stress över att se dom pga det heller. Men det låter trevligt ikväll. Ha så jävla kul allihopa. Om ni ska till KGB kanske jag dyker upp på en öl innan.

 7. Fredrik 31 Jan 2010, 12:31

  Förresten så har jag aldrig förstått Gahans dansmoves live. Eftersom jag började lyssna på Depeche i mitten av 90-talet så har alltid min bild av honom som livepersonlighet varit en lite mer dekadent stillastående person. Så fel man kan ha. ;-) Jag ska nog faktiskt ta och lyssna lite på Depeche idag, till er lilla klubbs ära. Det var fan länge sedan nu.

 8. DMC 31 Jan 2010, 16:39

  Fredrik, du var för sent ute.

 9. Fredrik 31 Jan 2010, 16:54

  Ja jag förstår det. Men jag är rätt nöjd med att ha skivorna att stödja mig mot.

 10. Fredrik 31 Jan 2010, 19:06

  Fredrik har varit kännt pulsen på förfesten. Kgb får två av fem möjliga och vampire lounge pendlar mellan en svag fyra och en stark trea. Lycka till Jocke och ni andra! Må era onödiga blixtlås ge er styrka.

 11. Andreas 31 Jan 2010, 21:05

  Att äta leverpastejmacka med saltgurka och kolla på I en annan del av köping samtidigt som Depeche Mode spelar på Globen gick märkvärdigt enkelt. Ett skönt lugn har spridit sig över mig. Det kanske är nån form av acceptans, jag vet inte, men jag lider inte någonting över att inte vara på plats och se mitt livs största idoler ikväll. Jag har i hela mitt liv närt en drömt om att befinna mig på “fel” plats vid “fel” tillfälle. Att sitta i en bastu i Sälen var länge en plan att göra när jag tog studenten. Det blev aldrig av. Men nu har stunden kommit! Jag mår inte på något sätt dåligt. Så jävla farligt var det inte! Snarare tvärtom. Har jag blivit vuxen nu? Isåfall känns det bra!

 12. Fredrik 31 Jan 2010, 23:02

  Ja jag kan ju inte riktigt förstå abstinensen som du möjligtvis skulle ha lididt av då jag inte har nånting som jag “måste” ha gjort i över tjugo år. Förutom äta, sova och gå på toaletten då. Men jag vet vad du menar med att va på fel plats vid fel tillfälle, det svider alltid lite. Men det är bara nån slags abstinens. Om det skulle va så så kan du se dom nästa år som sagt. Och då kanske det blir extra skoj. Då kanske jag följer med ;-).
  Men det kan va så att genom din kampanj så har du sett till att några andra njutit lite extra ikväll, och det är ju en trevlig tanke. Och då menar jag inte att dom njutit pga skadeglädje, bara understryker det.

 13. Thobias 31 Jan 2010, 23:04

  In Chains, Wrong, Hole to feed, Walking in my shoes, No Good, Question of Time, Precious, World in my eyes, Insight, Home, Miles away/the truth is, Policy of truth, In your room, I feel you, Enjoy the silence, never let me down again, Extra: Dressed in black, Stripped, Behind the wheel, Personal Jesus. Nitzer Ebb: Murderous, Shame, Lightning man , Never know, Down on your knees, Control Im here, I Give to you (tror jag den heter)

 14. Jocke J 1 Feb 2010, 02:23

  Det första min terapeut sa till mig när jag sökte hjälp för två år sedan var:
  – Ja du har fått barn ser jag, stort grattis!
  … sen är det också så att det brukar hända lite saker med pappsens känsloliv, han tenderar att bli lite drastisk med sina åtgärder men du är hjärtligt välkommen ändå såklart!

  (Hoppas att du ser ironin i det hela Andreas det är bara menat som ett skämt såklart)

 15. Jocke J 1 Feb 2010, 02:47

  Kan omöjligen recensera konserten nyktert förrän tidigast imorgon men några saker står klart för mig. Dave Gahan håller tio år till minst. Han är så mjuk och fin i höfterna och pitchar lika bra som 1994.
  Trummisen har en lite för stor roll men förstör i ärlighetens namn inte så mycket alls.
  Martin Gore är en fantastisk sångare. Tyvärr ser han förjävlig ut. En glittrig pyamas går han omkring i jag fattar inte grejen.
  Sen verkar han vara extremt sugen på att ha ett bra bluesband vid sidan om. Riff är en sak – och av godo – men att stå och dra lite lagom sura böjar i slutet av Personal Jesus (som kan vara den bästa snutt av musik som någonsin spelats in!) visar på gubbighet och extremt dåligt omdöme.

 16. DMC 1 Feb 2010, 09:06

  Andreas, det var verkligen svinbra igår!
  Jag tror Globen rullade några meter! Allsången efter Dressed In Black var magnifik.
  Insight var riktigt Goreianskt bra framförd.
  Det var nog bara Miles Away som var snäppet mindra bra.
  Bästa dom gjort efter SOFAD konserten i Globen!

  Det var total Depeche-extas!

 17. Thobias 1 Feb 2010, 09:19

  Once you say spelade Nitzer också tror jag. Förövrigt är jag positivt överraskad av DM. Dave var helt fantastisk igår och körde västa moves från Elvis och snacket likaså. Håller med Jocke om att MLG ser ut som en påse skit. Dock var det hans låtar jag satte mest pris på igår (Dressed in Black, Insight o Home) Gillade även trummorna i No Good, Question of time (jävligt feta) och versionerna av In your Room, Never Let me Down, Personal Jesus och Behind the Wheel som gör att hela Globen skakar, jag gillar Miles away bäst av de nya låtarna. Gillar även att de verkar vara på bra lekhumör på scen (Kyssarna mellan Dave och Martin bla). Publiken var mkt bättre än i Arvika också. (Dressed in black again körerna efter låten var slut var riktigt snyggt). Wrong blev wrong även denna gång, konstpaus, och tycker de kunde kommit in en 2a gång då publiken gav sitt bästa för att få in dem en gång till men på det hela taget är jag väldigt nöjd med konserten.

 18. Andreas 1 Feb 2010, 09:52

  Jag är verkligen glad för alla er som var supernöjda med gårdagens konsert. Alla tycker dock tydligen inte likadant. En kommentar som var en av de snällare jag läste i omdömena på Allt om SThlm artikeln uttrycker väl exakt varför jag passade den här gången:

  “Ännu en Globenspelning med DM till handlingarna. Jag har lyckats komma över SOTU och tom börjat uppskatta ett par av låtarna, men man slås av hur… exakt lika… allt alltid är. Samma kläder. Samma stil. Samma rörelser. Så otroligt lite improv… När trummisen “leker till det” och kör Opus gamla Live-is-life-beat har Gahan chansen att för första gången i sitt liv helt oplanerat köra ett coverriff och leka med Globen, men istället säger han tack. Eller när Gore (av någon egentligen helt outgrundlig anledning) får publiken att fortsätta sjunga refrängstämman till Black Dess LÅNGT efter att han själv slutat sjunga… så kunde man gjort nåt. Och jodå, Dave tackar Martin en gång extra. Kanon. Man kan väl konstatera att Bono hade hanterat det annorlunda… Trots det – det ÄR ju DM. Och det ÄR underbart att vifta armar i NLMDA och visa händer i Personal Jesis. Enjoy the Silence fortsätter att vara en av världens bästa låtar. Allt sammantaget en av de sämsta DM-konserter jag sett, men fortfarande en bra konsert! Blir intressant att läsa recensionerna imorgon. 3+ gissa, åtminstone i A-bladet.”

 19. otto 1 Feb 2010, 10:59

  Jag undrar vad videon har att göra med coverbandet som spelade i går?

 20. DMC 1 Feb 2010, 11:01

  Andreas, försök inte leta fel om gårdagens konsert. Den var asbra. Du hade gått därifrån nöjd.

 21. Jocke J 1 Feb 2010, 11:24

  Jag är väldigt nöjd med konserten och den hade MÅNGA stora stunder.
  Men det är min plikt att posta kvällens allra uslaste ögonblick här.
  Kör fram till 4.19 och inse varför Martin Gore är Depeche Modes största problem just nu.
  http://www.youtube.com/watch?v=xD-x6oekgl4

 22. Thobias 1 Feb 2010, 11:29

  Stod i kioskkön och helt plötsligt får jag se Andreas i ögonvrån. Tittar till igen och det är Andreas med helskägg. Insåg ganska fort att det bara var likt men tänkte efteråt att du säkert var där incognito hehe

 23. Nicklas UC 1 Feb 2010, 11:36

  Hade inga förväntningar, men spänningen höjdes under dagen och en grym förfest på Vampire. Konserten började lite segt, men jag gillar In Chains “Straggle, stumble, shackled and bound in chains!”. Under “Wrong!” kunde man känna att publiken var med på noterna och att det kunde bli en riktigt bra kväll, trots att låten i sig är ganska trist live. Men allting släppte med Walking In My Shoes när Dave står längst ut på catwalken och hela globen lystes upp, då kom första gåshuden. Sen radades det upp ett par hits. Home var riktig snygg. Policy Of Truth var ännu en höjdare. Ljusriggen i I Feel You var så sjukt snygg när den sänktes ned. På Enjoy the Silence var det fet allsång, efter versen sjöng bara Martin körerna, publiken skötte resten.
  Sista låten i första set “Never Let Me Down” förstördes lite av för mycket pianospel, den klassiska snygga slingan drunknade i fula ackord. Extranummer: Dressed In Black, ok, mest för allsångens skull. Stripped, världens bästa låt, var bara så bra som den kan vara 2010, men inte mer. Behind The Wheel, Depeche kan den låten, publiken kan den låten, en perfekt symbios! Och sista låten Personal Jesus: ja, då var jag ute och åt jag korv :) 7 av 10.

 24. Jocke J 1 Feb 2010, 11:41

  @Thobias: hahaha grejen är att du mycket väl kan ha rätt :)

  @Niklas: Det var kul å se dig! Du har helt rätt om pianot.

 25. Jens 1 Feb 2010, 12:01

  Det sjukaste med Martin Gore’s hoppande (4:19 klippet) är att det såg exakt (EXAKT) likadant ut i Scandinavium. Dom där fantastiska jämfotahoppen är minutiöst inrepade.

 26. Andreas 1 Feb 2010, 12:19

  Jocke o Jens. Det är precis och exakt det här jag talar om. Det här är varför jag inte vill se Depeche Mode längre.

 27. Andreas 1 Feb 2010, 13:27

  Det här eländet har hållt på så länge nu att snart kommer ingen minnas när Martin Gore när Martin sjöng “A Question of Lust” i uniform. Eller “Somebody” bara till Alan Wilders piano. Eller ensam med gitarren framförandes “Here is the House”, “I Want you now”, “Dressed in Black”, “World full of Nothing” eller “Little 15”. Eller när han stillastående eller sittande sjöng “Things you Said”.

  Den jäveln var tvungen att börja o veva med armarna under Devotional. Judas. Då var det nytt och inget man reagerade mer på än att man kunde gå med på att Gore faktiskt såg lite konstig och löjlig ut.

  Nu har den här skiten pågått så jävla länge -över 10 år och fyra turnéer- att det är plågsamt patetiskt att skåda 47:åringen veva med armarna på exakt samma sätt när han ska sjunga sina klassiker till Gordenos okänsliga pianospel. Eller hoppa jämfota som i klippet.

  Dave Gahan har varit kung av Depeche ett bra tag nu och, tyvärr, den ende kvarvarande medlemmen i bandet som har sin värdighet intakt.

  Falsetten och det Berlinskt dekadenta buret av ett timidt litet hemligt geni är ersatt med en barytonstämmad farbror i bebismössa och discobollskostym.

  Jag trodde ALDRIG att Martin Gore skulle åldras på det här sättet. ALDRIG! Jag har avgudat den mannen.

 28. Fredrik 1 Feb 2010, 13:44

  Om ni ska gnälla på Gores lilla shuffledans (får mig att tänka på Bruce Willis när han säger att han ska dansa “jig” i slutet på “Den Siste Scouten” (kul dum dum action för övrigt)) så undrar jag mer vad Fletcher håller på med för några ravemoves där i bakgrunden precis innan. Hahaha.

 29. otto 1 Feb 2010, 13:46

  Säg inte för mycket. Nästa konsert kanske Fletch står längst fram i ravebyxor och dansar frenetiskt.

 30. Thobias 1 Feb 2010, 14:29

  Fletch var lycklig igår över att han visste vilka låtar som skulle spelas innan publiken visste det. Det såg ganska ofta ut som han däremot inte visste om han skulle göra ngt med armarna mot publiken eller “spela” på sitt instrument;)

 31. Jimp 1 Feb 2010, 14:40

  Martin sjöng svinbra igår, med ett rejält vibrato och inlevelse som kändes in i märgen. Lite frälsis vibrato!

 32. DMC 1 Feb 2010, 15:03

  Andreas, du har blivit en Al Qaida synthare :D

 33. Andreas 1 Feb 2010, 15:47

  Hahaha!! En Al Qaida Depechare om jag får be! : D

  men nu får du fan hålla med ändå du med: Martin Gore en blektandad skuttande farbror klädd i en discobollsfrack. Det må vara roligt att läsa men det är fan inte roligt i verkligheten!

 34. Thobias 1 Feb 2010, 16:21

  Tittade några gånger på storbildsskärmarna och blev nästan rädd när jag såg honom i närbild men någonstans måste väl ändå musiken räknas först och främst? Och det lät fan i mig bra igår. För mig får de gärna plastikoperera sig och se ut som Jocelyn Wildenstein allihop så länge musiken låter bra.

 35. DMC 1 Feb 2010, 16:33

  Vill man ha synkad koreograferad (heter det så?) perfekt dans med hårfagra supersöta killar på scen ska man lyssna på dages pojkband.

  Skitsamma hur han ser ut eller rör på sig. Det varken sänker eller lyfter låtarna live.

  Jo, det är extremt mycket roligare i verkligheten med en snubbe som har tillfört så satans mycket till musiken än bara utseende och perfekt synkad dans i stil med Hitler Jugend perfektionism vilket verkar vara det ni söker eller ett sömnigt indieband som bara fånglor på sina skor på scen. (PUH vilken lång mening)

  Kanske Jens, Andreas och Jocke (AJA) kan gråtrunka tillsammans till bilder av gamla Backstreet Boys-planscher om det är skönhet och synkad dans ni söker :D

  (nu hukar jag mig för livsfarliga mothugg :D )

 36. DMC 1 Feb 2010, 16:34

  (JAJ kanske det skulle stått istället…)

 37. Magnus 1 Feb 2010, 17:18

  Fan va löjligt att klaga på Martins dans eller rörelser.
  Inte fan har man vuxit upp om det är det man klagar på.
  Jag har varit fan sedan 1981 och har inte tröttnat på dem en enda gång sedan dess.
  Gillar alla album. Vissa mindre än andra men tycker alla album är kanonalbum.
  Har under den här SOTU-tiden till och med börjat köpa vinylskivor igen och känner mig
  nästan som på 80-talet när man sprang i musikaffärerna och köpte alla 12” maxisinglar.

  Vilka andra band har funnits i nästan 30 år och har denna klass på musiken fortfarande.
  Det finns inga sådana band.
  Finns inga nya band heller som kommer ens i närheten.
  Många av de nya banden försöker dessutom låta som Depeche men det låter bara patetiskt.

  Konserten igår var kanon.
  En av de absolut bästa jag sett med Depeche.
  Kanske till stor del har att göra med att jag stod så påss nära scenen men jag stod väldigt nära på Devotional också.
  Läste att Nunstedt klagade lite på att Martins 3 bidrag i mitten slöade ner konserten.
  Men va fan det är ju lugna låtar.
  Ska det bara vara snabba låtar på en konsert för att det ska vara bra ???
  Jag tycker det är kanon när Martin kommer in och sjunger några lugna låtar.
  Han är en grymt bra sångare dessutom.

  Härligt att se att Martin och Dave verkar ha så kul på scen och att de faktiskt numera verkar vara riktigt goda vänner till skillnad från ett par år sedan.

  Grym konsert och riktigt glad att jag har sett den.
  4-5 år tills nästa i Sverige kanske om det nu blir fler.
  Men det tror jag absolut.
  Finns ingen anledning att lägga av när de har så här roligt och fortfarande gör den bästa musiken i världen.

 38. Andreas 1 Feb 2010, 17:52
 39. Jens 1 Feb 2010, 18:09

  @Magnus: Nu var det inte Martins dans eller rörelser jag kommenterade i första hand, snarare det faktum att det faktiskt var just en “synkad koreograferad perfekt dans” det handlade om. Exakt samma, på exakt samma plats, vid exakt samma tidpunkt som under Göteborgsspelningen. Precis som Daves omtalade kindkyssar mot Gartons kind förmodar jag.

 40. Jens 1 Feb 2010, 18:10

  Strages recension: huvudet på spiken.

 41. Mos6581 1 Feb 2010, 18:17

  “Corbijn, som länge beskrevs som den femte medlemmen i Depeche Mode, slänger numera ihop sina videoprojektioner med vänsterhanden. I Globen står han vid mixerbordet och diggar tillsammans med sin konstsamlande mecenat Per Gessle. Kanske föredrar Corbijn att vara den tredje medlemmen i Roxette.”
  Underbart :)

 42. Michelle 1 Feb 2010, 18:45

  Är iallafall fler som lagt märke till Daves totala crush på trummisen, vilket var det enda störande momentet under konserten då det resulterade i alldeles för mycket ryggtavla mot publiken och stillastående-_-
  I övrigt var det en mkt bra konsert, Daves röst var riktigt grym, inte alls lika skränig som tidigare:)
  och låt Martin vifta lite med armarna om han vill hahaXD är smått chockad att det irriteras över något så harmlöst:P

 43. Magnus 1 Feb 2010, 19:14

  Jo men så här har ju Depeche alltid varit.
  De har aldrig varit spontana på scen.
  De gör inga större förändringar i konserterna.
  Det är inget nytt.
  Märkligt att man efter 30 år klagar på detta.

  Trots att de kör samma saker spelning efter spelning är de för mig världens bästa band och liveband.
  Musiken och låtarna räcker för mig och jag tycker det är kul att se att Martin och Dave är kompisar numera.
  Fortsätter de på det här viset kanske de vill göra fler album tillsammans.
  För mig får de gärna göra ett till SOTU.
  Hellre det än att de skulle lägga av som vissa önskar.
  Det finns inga andra band som kommer ens i närheten av Depeche.
  Ser verkligen fram emot fler album och fler spelningar i Sverige.

 44. Andreas 1 Feb 2010, 19:36

  Jajaja Magnus, Depeche är bäst oavsett vad de gör och hur tråkiga de än blir. Gå nu och kommentera på Strages recensionstråd istället.

 45. Jocke J 1 Feb 2010, 22:16

  @Jens: Jag är chockad. Det är alltså så att det inte rör sig om ett nästan förlåtligt klavertramp i stundens ingivelse. Det är då inget annat än ett monumentalt, episkt fiasko till koreografi.

  Chuck Berry möter Grodan Boll möter en jättebebis i felsydd spegelkulapyamas. Hur kan det få pågå? Varför sätter ingen ner foten. Dave har känsla för stil, hur kan han låta Martin hålla på med det här? Obegripligt.
  Vågar påstå att jag har haft ett enormt tålamod med Martin Gores val av mössor, handviftande alá någon wailande medelmåttig rnbsångare och allt annat, det kan Andreas intyga. Nu känns det inte ok längre.

 46. Jocke J 1 Feb 2010, 22:17

  Men konserten var som helhet riktigt, riktigt bra ska tilläggas!

 47. Andreas 1 Feb 2010, 22:30

  Jocke…Jag…jag…haha. Jag fnissar hejdlöst. Betty måste sova. Men den beskrivningen toppade min. “Chuck Berry möter Grodan Boll möter Jättebebis i spegelkulapyjamas”! Det är fan hårda bud!! Hahaha!

  …och “Ett episkt fiasko till koreografi”..Nej det är tvärtom vad Calle säger här ovan. Depeche Mode behöver en koreograf och det nu! Möjligen kan det med lite tur betyda att Gordeno, Eigner och Fletcher får stå bakom ett svart skynke. Gore kan fortfarande räddas, med en bestämd järnkansler som klär karln och våldskoreograferar stegen.

 48. Dan 1 Feb 2010, 23:13

  Igår var första gången sedan 1998 jag inte varit i Globen e.d. för att se det enda band som nånsin betytt mer för mig än min egen familj. Det känns bra. Och det känns ännu bättre efter att sett den vansinnigt tråkiga setlisten och läst om den vedervärdige österrikarens framfart och piano-shreks knubbiga fingrande på mina älskade psalmer.

 49. Magnus 1 Feb 2010, 23:37

  Hahaha Depeche med koreografi på scenen.
  Det är så man börjar må illa av förslagen som kommer.
  Ni får nog börja gå på konserter med typ Britney Spears, Beyonce och sådana artister tror jag.

  Här finns fasen inga värdiga Depeche-fans.

 50. Jimmy Monell 1 Feb 2010, 23:42

  Magnus, sätt gärna en smiley efter, så man vet att du är ironisk.

 51. Jocke J 1 Feb 2010, 23:44

  Nu måste jag tyvärr tillbaka till klippet jag länkade ovan.
  Det som händer från 4.48 går faktiskt inte att beskriva med ord.
  Kontrasterna är extremt känslomässigt förvirrande.

  Från högtalarna hörs en låt som är så fantastisk att den har fått två människor att spontant börja blöda näsblod.
  Mannen som står vid mikrofonen är en av de coolaste och sexigaste i vårt solsystem.
  Mannen med gitarren är kompositör till denna vackra musik och skuttar omkring på ett sätt som inte ens geniet Robert Gustavsson skulle kunna vara i närheten av att leverera.
  Det sämsta jag någonsin sett en nykter man ta sig för inträffar för den riktigt uppmärksamme mellan 4.57 och 5.00.
  Och allt detta är ju så onödigt! Man kan stå still och klä sig hyfsat utan större svårigheter.
  Det är en sak om det är LITE illa men det här är så jävla illa alltså.
  Men konserten var grym!

 52. olof 1 Feb 2010, 23:57

  Ni som klagar på för lite variation kan väl inte vara seriösa? Under TOTU har Depeche levererat 41 olika setlists!

 53. Andreas 2 Feb 2010, 07:19

  Jocke! Jag. DÖÖÖR!! Det är för tidigt på morgonen…Alltså..finalestegen mellan 4.57 och 5.00 är fullt i klass med Jesus & Mary Chain-basisten på Letterman.

 54. Fredrik 2 Feb 2010, 09:16

  Nej så kul var det inte. Gore är ju lite av en glad fjant, så därför tycker jag inte att hans små skutt är så roliga. Då tycker jag Fletcher är mer värd att skratta åt som verkar vara en sån tjurig surmupp men ändå drar till med en sån fjantig “armsvep”.

 55. Jocke J 2 Feb 2010, 09:32

  Det där klippet är heller ingen av Fletchers största stunder det stämmer bra Fredrik :D
  Men jag skrattar så jag gråter när jag tittar på Martin Gore.
  Det kanske är en ren försvarsmekanism och i själva verket bara ångest men det är hysteriskt kul. Tragiskt peckoral men stor komik.

 56. Michelle 2 Feb 2010, 09:36

  > Jocke J se det som ren humor bara, det gör jagXD
  Men Martin Gore har å andra sidan aldrig varit den coola personen för mig heller, så det är helt ok om han vill vara rolig, men om det där nu är ett försök till nåt annat så är det ju smått misslyckat hehe.

 57. Andreas 2 Feb 2010, 09:40

  Det värsta är ju att Martin Gore en gång var en av världens coolaste personer och att det numer är helt bortglömt. Världens bästa låtskrivare är han och lär förbli. Men ska vi minnas geniet i historieböckerna som vår tids John Lennon måste något hända.

 58. Jocke J 2 Feb 2010, 10:09

  Jämför headbangandet här med det i föregående klipp från globen.
  http://www.youtube.com/watch?v=eEJbmNmX01I

  Varför straffar han sig själv på detta sätt? Han har ju bevisligen kapacitet att stå på scen med både värdighet och stake.

  @Michelle: Det är sannerligen stor humor men det är också osmakligt att hålla på med pajaskonster när man spelar så emetionell musik.
  Tror faktiskt att han är helt seriös med skuttandet men kläder och mössor är nog med glimten i ögat. Fast vem vet.

 59. otto 2 Feb 2010, 10:43

  Jocke J – Klasskillnad jämfört med Devotionalturnén är sjukt stor.

  Som vi har konstaterat innan Wilder kunde nog lära den nye tjocke trummissen lite moves och teknik.

  Tyvärr går det utför och man tappar intresset för bandet mer och mer. Kommer ihåg i somras när jag klagade på hur dåligt det blivit. I stort sett var det bara Andreas som höll med mig och många andra spydde galla över vad jag skrev.

 60. Jacques 2 Feb 2010, 11:38

  Den här diskussionen har ju gått åtminstone ett varv tidigare, men jag är fortfarande förundrad över hur man kan bli arg på “icke-spontaniteten” som utmärker Depeche Mode live. Det har gått att ställa en klocka efter Dave Gahan och Martin Gore live sedan åtminstonde 1990 (jag har inga bildbevis från tidigare turnéer, men fan vet om det var annorlunda då), och först TJUGO år efteråt surnar folk till? Tråkiga låtval, ett dåligt album att turnéra på, en överspelande Gordeno och en påfläskande Eigner är en sak, men hela “icke-spontant” grejen är ju bara inkonsekvens.

 61. Magnus 2 Feb 2010, 12:41

  @Jimmy Monell
  Jag är inte ironisk alls.
  Här diskuteras och kritiseras Martins danssteg och kläder.
  Det är dessutom ett skäl till att inte gilla Depeche längre.
  Jag är fullt allvarlig när jag säger att Britney, Beyonce och diverse pojkband nog är mer passande
  för er att titta på.
  Inte är ni några riktiga Depeche-fans som klagar på sådant här.

  @otto
  Med all respekt för Alan Wilder men inte fasen har han något att lära Christian Eigner angående trummandet.
  Wilder är inte i närheten av den trummis som Christian är.

 62. Andreas 2 Feb 2010, 12:57

  Min vän Eas har ett flertal gånger tidigare refererat till Kollaps som ett dårhus. Det är bara att konstatera att ingenting revolutionerande värt att nämna har hänt. Här stampas det på exakt samma ställe återigen.

  Men vad fan det är väl roligt kanske. Kan filmlistan få ta lite plats igen? : )

  Jag är dessutom benägen att hålla med Jacques i det han säger. Problemet är väl just det att det på turnéerna pre Gordeno och Pre eigner också var turnéerna pre-Garton Gore och därmed så fanns det inte mycket att klaga på.

  Jag kan för övrigt återigen påminna om att jag var kritisk redan under singles-turnén som jag fortfarande tycker var väldigt platt. Exciter-turnén var enormt tråkig. Däremot var förra rundan riktigt bra? Varför -det fanns ett bra album att åka ut med.

  Den här gången har ju fan Depeche själva kastat in handduken i och med att de dissar att spela många låtar från det senaste ursäkten till album

  Till Magnus vill jag ge rådet att kolla in IAMX. Ett praktexempel på hur man hela tiden brinner och engagerar sig för publiken genom att kasta om låtlistor och scenbyggen.

  Jag säger inte att Depeche Mode ska bygga om sin scen anpassat för varje ställe men herregud -man måste kunna kräva att bandet visar lite mer fire. Det räcker liksom inte med att repa in några gamla ballader på piano. Nej det räcker inte heller med att göra “Master and Servant” och “Strangelove” -för de gav ju upp dem rätt snabbt.

  Skulle man få lite feeling på riktigt så måste gamla kanonlåtar komma tillbaka i värdiga skepnader (oldschool kan ni kalla det om ni vill men jag är ingen motståndare till en oldschoolpassage i setlisten) samt ta hand om sina nya kanonlåtar som kan bli livefavoriter. Låt mig exemplifiera med några låtar:

  *Lie To Me
  *Something To Do
  *The Sun and The Rainfall
  *Black Celebration (inte i HALVTAKT tack!!)
  *Blasphemous Rumours
  *Told You So

  *John The Revelator
  *A Pain That Im Used To
  *The Sinner In Me
  *Nothings Impossible

  (Detta skulle ju för övrigt vara väldigt enkelt då det inte beövs någr agamla mastertejper som trion är för stolt för att ringa Wilder om)

 63. otto 2 Feb 2010, 13:04

  Magnus – Nä tekniskt sett är nog Eigner bättre men jag föredrar det mer maskinliknande sättet Wilder har framför Yngwie Malmsteensliknande utflykter i elände. Sen var väl inte mitt inlägg helt allvarligt menat trots bristen på smileys :-)

  Detta http://www.youtube.com/user/fuckingdevotee#p/a/u/2/GDceStM7IrU är sämre än detta http://www.youtube.com/watch?v=eEJbmNmX01I

  Sen kanske det inte beror på trummisen. Mer känslan som saknas. Ser inte fletch bra mycket mer taggad ut i videon från Devotionalturnén?

  Nä ge Corbijn endast tillgång till gammal kornig film igen. Stilrena minimalistiska scenbyggen. Limma fast Gore vid en synth. Tvinga Fletch att spela live. Kasta ut de andra nissarna. Fixa nya backing tapes eller vad det nu heter. Tja forstätt fylla i själv vad du tycker ;-)

 64. Mats 2 Feb 2010, 13:38

  Det går att hålla med om i princip all kritik som mot Depecharna i det här forumet. Det är klart dom var lite mer spännande och vitala (eller knarkiga..) när dom gjorde Devotional, men vafan – dom är Depeche! Och vi får se dom spela alla våra favoritlåtar live! Man kan tycka att jag sätter ribban lågt, men jag har sett varenda turne dom gjort sedan -86, och låtkatalogen har egentligen bara blivit bättre (då låtsas jag inte om Exiter och större delen av SOTU) eftersom den är mer varierad. Och gubbarna är trots allt nästa 50 bast.
  En jämförelse: -02 var jag (och säkert många av er) i Hultsfred för att se New Order, som vid sidan av DM är det bästa bandet som någonsin funnits. Deras spelning var en stor hink med ljummen skit; Bernard var supertjock och dansade som en drogad flamingo (och sjöng ungefär lika illa), Hooky såg mest trött ut och Stephen Morris syntes inte bakom jättetrummorna. Besvikelsen var riktigt svår att smälta (den påföljande och sista skivan vill jag inte ens tänka på).
  Med den jämförelsen i minnet har det varit ganska lätt för mig att uppskatta de två senaste Depeche-turnéerna. Dave sjunger fortfarande bra och är fortfarande sitt skamlöst publikfriande jag. Martin sjunger också bra och är fortfarande skönt innåtvänd. Fletch är fortfarande lika onödig och deras bästa låtar är fortfarande ren magi.
  Jag kommer att gilla dom så länge dom varar. Och sen kommer jag att gilla dom lite till.

 65. Micke 2 Feb 2010, 14:32

  Mats, tack för att du satte ord på det jag känner. Precis så.
  Nu kan jag somna om, eller åtminstone fortsätta jobba.

 66. Jimp 2 Feb 2010, 15:19

  Magnus@ Synd för dig att du inte skämtade. Det är ju inte så att någon på RIKTIGT vill att Eigner och Fletch ska köra en koreograferad dans, snälla du. Även om det vore sanslöst kul förstås. Kul som i ett SKÄMT. Jag tror inte det här ar rätt forum för dig. Andreas som driver forumet har väldigt mycket glimten i ögat när han skriver saker, även om heliga kossan DM. Pallar du inte det så….
  Ses på IAMX

 67. Jimp 2 Feb 2010, 15:20

  Fråga: Vad med Depeche är ok att kritisera om man är ett RIKTIGT fan, som du?

 68. Torso 2 Feb 2010, 15:32

  Bra inlägg Mats:-)Det var en riktigt bra konsert i söndags.

 69. Andreas 2 Feb 2010, 15:46

  Genom Mats inlägg kanske vi alla kan enas – Depeche Mode var (och förblir historiskt) bäst och de finns fortfarande och är förhållandevis okej, en del tycker de är bättre än okej, och det kunde vara värre.

  Kan vi stänga diskussionen med detta? : D

  (Sen tycker jag att skämt och sågningar i olika former, Martin Gores dans inkl, är själva basen för varför jag startade Kollaps så det ser jag ingen anledning till att sluta med. Följdaktligen kan ni som letar efter ett talibanDepecheforum söka er till HOME)

 70. Jimp 2 Feb 2010, 16:00

  Otto- du får inte göra så där, placera låtarna bredvid varandra. Det är ju så stor skillnad mellan konserterna så det gör ont. Devotional var ren magi, inte riktigt så i söndags. Jag har begåvats med ett ganska dåligt minne som gör att jag kan gå på en konsert utan att betungas av dåtiden så att säga :)
  Alan Wilder ska inte ens nämnas tillsammans med blondistuffsen.

 71. otto 2 Feb 2010, 16:06

  Ledsen Jimp.

  Slutsatsen av denna diskussion blir alltså: Det var bättre förr ;-)

 72. Thobias 2 Feb 2010, 16:36

  Självklart var det bättre förr men den största anledningen till all besvikelse heter ju Playing the Angel. Albumet som mot alla odds var hur jävla bra som helst. Hade SOTU kommit efter Exciter hade väl alla sjungit lovsånger.

 73. Jocke J 2 Feb 2010, 18:40

  Anledningen att Alan Wilder äger ut österrikaren som trummis är INTE att han är en maskin utan tvärtom, att han spelar skitiga bluestrummor. Wilder alltså.

  Det kanske ser maskinellt ut – men lyssnar man så rycker och drar det lite hela tiden.

  Organiskt spel skulle jag vilja kalla det. Eller blues.
  Mycket effektivt sätt att skapa nerv och liv i rakt igenom programmerade låtar.

  @Andreas: Låtarna du radar upp hade varit något det..
  Jag behöver inte höra Behind the Wheel, Personal Jesus, Strangelove o dyl hittar när det finns så otroligt mycket fint material i säcken.
  Tänk om de kunde chocka med några av dina förslag eller varför inte Rush, Shake the Disease, Clean, Higher Love, Ghost eller Sister of Night!

 74. Jacques 2 Feb 2010, 20:10

  Thobias, där nosar du in på rätt spår! Även om jag inte är lika säker på att SOTU varit jubelmaterial efter Exciter så är ju just SOTU väldigt mycket boven i dramat här. Spelningarna från förra turnén, trots att de är väldigt snarlika med vad som sågs i Globen i söndags, KÄNNS bättre eftersom den mediokra SOTU sitter som en fult blaffig svanktatuering över hela Depeche just nu och därmed liksom drar fram irritationsmomenten (som den positiva stämningen runt Playing the Angel svepte bort på något sätt)i ljuset och låter dom smutsa ner allt som är så vansinnigt bra. Bara att hoppas att nästa skiva (den sista?) blir en ny Playing… eller bättre!

 75. UC 2 Feb 2010, 21:41

  …samtidigt i Helsingfors…
  http://depeche2009.vox.com/

 76. olof 2 Feb 2010, 23:30

  @Jocke J
  Shake the Disease, Clean och Sister of night har ju spelats denna turné. Men du kanske syftar på de “riktiga” versionerna med Dave på sång?

 77. Andreas 3 Feb 2010, 07:38

  Jag kan nog svara för Jocke där: Det duger inte att spela “Shake the Disease” eller “My Secret Garden” inrepat på hotellets barpiano av Martin Gore och Peter Gordeno.

  Det duger fan inte ens att spela “Stories Of Old” om det ska låta som i SOTU-boxen.

  Men är det ändå inte märkligt att den inte spelades när bandet ändå bevisligen repade in den? Det här är ett av exemplen på hur oförklarligt bandet måste resonera. Tycker de inte det skulle vara kul att spela “Stories of Old”? Tyckte de inte det var bra själva? Varför gav de då ut det?

  Det enda man kan begära är att bandet förnyar sig på något sätt inför en ny turné. Jag menar -att repa in låtarna de spelat så jäääävla många gånger tar dem inte mer än max 2-3 rep. Och då är det bara för att bli av med ringrosten.

  De är lata helt enkelt och det tycker jag är disrespect mot hardcorefansen. De värdesätter högre att åka ut och casha in pengarna -Varför plötsligt Malmö? Arvika?- än att repa in nåt gammalt tillsammans. Kolla med vilken charm de gjorde “Photographic”. Vad fan var det? Punk med Elvis-sång? 3 rep! “Master and Servant”? Ben Hillier fick programmera och sen lade de ner att spela den av okänd anledning.

  Fan skulle jag vara med i bandet skulle jag ha gigantiska tristess-problem om jag inte fick utmana mig själv på något sätt.

  Apropå “Stories of Old” vill jag be er checka in Fletcher på DVDn. Det är närmast obegripligt vilket litet ansvar han får. Studioteknikerna spelar alltså smågrejer som typ ett pling på ettan eller en kort loop som en nio-åring skulle klara av att trycka på rätt ställe.

 78. Jocke J 3 Feb 2010, 09:39

  Ja självklart syftar jag på versioner med fullt löd, personligen tycker jag det är tämligen ointressant med något annat.

  Visst kan det vara vackert. Men i min värld går det ALDRIG att jämföra Martin Gores pianobaserade “Insight” med det kokande orginalet.

 79. otto 3 Feb 2010, 12:33

  Har för mig att SvD i sin recension av konserten kallade det Pub-Synth. Rätt så träffande ändå? ;-)

  Jag har länge varit inne på din bana Andreas. Hur fan orkar de bara med att köra samma låtar om och om igen? De skulle göra som JMJ och köra en konsert med en skiva rakt igenom (och klaga inte på att det är att upprepa sig). Jag skulle lätt gå på 12 konserter om det var så. Då menar jag så klart att det ska vara så troget skivorna det kan och så mycket som möjligt ska spelas live även av Fletch. Han får fan gå en utbildning och lära sig spela om han inte kan. Sen får de väl ta in en Wilderlookalike eller betala originalet en miljard så han ställer upp ;-)

  De borde inse att de har väldigt trogna fans (bara kolla vad de flesta står ut med nu) som säkerligen skulle gå även om de bara spelade obskyra b-sidor. Ja de flesta skulle till och med bli överlyckliga. Kanske inte vissa U2älskare här på Kollaps men vi tjurskalliga trångsyntha™ gamla synthare skulle älska det.

 80. Mats 3 Feb 2010, 13:46

  @Jocke J & Andreas
  Håller med fullständigt, de där pianoballaderna känns ungefär som serietidningsversionen av Anna Karenina. Snabbt, lättsmält och otroligt innehållslöst i jämförelse med originalet. Undantaget är möjligtvis Leave in silence från förra globenspelningen. Originalet har en fantastisk men daterad ljudbild, och låten vann faktiskt lite på att skalas av.

 81. Jacques 3 Feb 2010, 14:47

  Sister of Night var i full elektrisk (och ganska bra om man kan döma sådant från YouTube-klipp)version, dock med Gore på sång… Och Fletcher… Karln spelade väl för i helvete “riktig” bas i Composition of Sound eller vad de nu kallade sig? Det måste väl ändå tyda på lite musikalitet? Såg t.o.m en bild där han hade tejpat fast en snabbguide till sina tangenter på synthen för Behind the Wheel, som de har spelat på i princip varje turné sen -87!

 82. DMC 3 Feb 2010, 15:00

  Pojkar, ni måste lyssna på mig när det kommer till Depeche.
  Känns bra att ni äntligen har förstått det jag skrev här på Kollaps för 2 år sedan.

  http://kollaps.superautomatic.com/martin-gore-en-gitarr/

  För att citera mig själv:

  “Gore goes Springsteen…
  Ja på den tiden var det väldigt exotiskt när Martin Gore plockade fram gitarren. Lite WOW-känsla, han kan faktiskt spela gitarr.

  Nu har gitarrplinkadet gått i inflation. Det känns som om dom inte orkar göra om dom gamla klassikerna så att dom spelas med full sättning inkl backtrack. Antingen blir det en jazzversion eller helt akustisk.
  Jag skyller det på ren och skär lathet.
  Photographic var ett skolexempel på hur dom ska damma av en gammal depecheklassiker
  !
  Gitarren kan han klia på när han raggar brudar på sina efterfester :D

  Vi ses på lördag på Depechefesten i Gamla Stan!”

 83. otto 3 Feb 2010, 15:29

  DMC – we hear you ;-) Du nämnde även denna http://www.youtube.com/watch?v=Qd58cMC6sgE
  fast denna är också godkänd http://www.youtube.com/watch?v=TV-qdzJzL2U&feature=related
  Detta är helt ok http://www.youtube.com/watch?v=sneTMOB_2Fs&feature=related men här låter det lite tråkigare även om Dave är lite cool och rolig http://www.youtube.com/watch?v=iHQe9rO7pJg&feature=related

  Ännu en meningslös post av mig men jag dedikerar den till Jimp som gärna jämför olika versioner av låtar har jag förstått ;-)

 84. DMC 3 Feb 2010, 15:59

  Jag måste säga att jag är jävligt, JÄVLIGT glad att jag såg Depeche på Eriksdalshallen 1984. Photographic har aldrig och kommer aldrig att bli så bra som den var på den turnén.
  Hela grejjen med killarna bakom sina stnhar och samplers och Dave alena vid scenkanten. Those were the days…

  MEN det var stort av dom att köra den år 2006. Låtjävlen håller än och att Vince Clarke var ett synthpopsgeni redan vid 18-19 års ålder kan ingen argumentera emot. Millers produktion av den låten gjorde inte låten sämre!
  Hela Speak & Spell är en så pass fantastisk synthskiva att ingen annan LP kan mäta sig med den från den eran.

 85. Jimp 3 Feb 2010, 18:21

  :) Jag tackar.

 86. Måns 3 Feb 2010, 20:03

  Alltså, jag är så hysteriskt glad över att jag hittade hit. Nu har jag läst hela tråden och skrattat så jag gråtit.

  Konserten i söndags var ju fantastiskt usel och helt klart det sämsta jag sett DM framföra på scen. Jag håller med nästan alla som klagat här, men det här var så roligt att jag bara måste få citera det:

  “Det duger inte att spela “Shake the Disease” eller “My Secret Garden” inrepat på hotellets barpiano av Martin Gore och Peter Gordeno.”

  Så EXTREMT spot-on!

 87. Andreas 3 Feb 2010, 20:06

  Välkommen hit Måns! Vill du skratta mer har du en guldgruva att gräva i. Det finns helt enkelt hur mycket som helst.

 88. DMC 3 Feb 2010, 21:37

  Dom som var på konserten var jag, jocke, nicklas, magnus, michelle, thobias och mats(?) (inga fler vad jag kan se som besökte konserten) tyckte det var mycket bra.

  Så Måns, jag vet inte vad du har fått ifrån att folk här tyckte den var en dålig konsert.

  Men välkommen hit och låt fingrarna dansa på tangentbordet!

 89. Jocke J 3 Feb 2010, 22:13

  Ingen jag pratade med efter konserten (och det var alldeles för många för jag blev väldigt salt på efterfesten) tyckte att den var dålig. Bara glada miner.

 90. Michelle 3 Feb 2010, 22:31

  Andreas, gnäller du på “Photographic”?:O Den var ju grym på stadion!

  Trevliga klipp Otto:D

 91. Andreas 3 Feb 2010, 22:36

  Nu har Kollaps egna Bagdad Bobs vaknat igen! : D

  Jag har väl hört ungefär cirka detta efter konserterna i Sverige:

  20% Fullständigt värdelöst
  20% Mycket sämre än förr i tiden men typ okej stundtals
  20% Helt Okej, klassikerna funkar jämt
  20% Väldigt bra, i klart värdig Depecheklass
  20% Väldigt, väldigt bra. Trummorna rockar!

  Det ser också oerhört olika ut beroende var detta är kommenterat. På Kollaps har vi iallafall distans åt båda hållen.

  Jag bifogar ett klipp på en snygg kille med fin ny frisyr:

  http://www.flickr.com/photos/ortepmedia/4306650463/in/set-72157623289883044/

 92. Andreas 3 Feb 2010, 22:39

  Michelle> Jag tycker ärligt talat att Daves vokala framförande var fruktansvärt dåligt. Det lät som en drogad och nedpitchad Elviskopia.

 93. Jocke J 3 Feb 2010, 22:39

  Hahahaha!! Nej vad taskigt men det är ju så roligt just detta förfall :D

 94. Jocke J 3 Feb 2010, 22:40

  Bilden alltså det blev lite krock.

 95. otto 3 Feb 2010, 22:42

  hahaha Andreas varför har du länkat till en bild på en mattant?

 96. Thobias 3 Feb 2010, 22:47

  En sträng mattant som säger, -Ingen mer gammal skåpmat, bara ny färsk frukt och klassisk husmanskost;)

 97. Alex 3 Feb 2010, 22:49

  felpostade detta i en annan tråd tidigare – men så här kul hade vi i Stockholm (vilket var mycket bättre än både GBG & Malmö – mest pga av publiken).

  http://www.youtube.com/watch?v=s5rA4AR3PSw

  Alla ni som klagar, det känns som ni alla hade sittplats långt åt helvete och bara häckade. fram i klungan och känn svett och puls så ska ni se att det blir både bättre och trevligare :-)

 98. otto 3 Feb 2010, 22:52

  Thobias – hehe nej mattanten säger i själva verket att prefabricerad mat som vi tanter sedan försöker göra lite roligare är det som gäller. Ungefär som Pizzafisk ;-)

 99. Jocke J 3 Feb 2010, 23:01

  Jag skulle hellre se ut som Keith Richard, alltså som ett troll, än som den där rymdmattanten.

  Det är ju det att han har lagt ner så mycket jobb på att se ut så där som gör att det måste häcklas.
  Antingen driver han med oss alla eller så har han mellaneuropas sämsta smak.

  Eller så bär han på ett enormt självförakt och straffar sig själv.

 100. Thobias 3 Feb 2010, 23:02

  Var tvungen att lägga det 100ade

 101. Thobias 3 Feb 2010, 23:03

  Vinner jag en biocheck nu Andreas?

 102. otto 4 Feb 2010, 01:19

  Ja Gore behöver en makeover.

 103. Andreas 4 Feb 2010, 07:19

  Nej, Thobias, eftersom du så fult garderade dig med att även klippa det 101:a inlägget så blir det inget. Annars hade du vunnit en kista fylld av discobollskäder och grodanbollkostymering!

 104. Jocke J 4 Feb 2010, 08:33

  Hahaha den där kistan köper jag av dig Andreas.

  @Otto: Det värsta är ju att det är makeovern han bjuder oss på :)

 105. Thobias 4 Feb 2010, 09:33

  Doh!

 106. Michelle 4 Feb 2010, 09:59

  Nej Andreas, nu gråter jag litegrann:P Den och Enjoy the Silence ger mig alltid gåshud från den spelningen, perfekt dag ur alla synvinklar:D

  Jocke J och Otto, vad ska han göra då stackarn, han har ju provat allt utom just mattant innanXD
  Och nej att kopiera Keith Richards duger inte som förslag:S

  Alex: såg ut att vara grym stämning hos er på den kanten på filmen, ska kolla med ljud när jag kommer hem. och allt är mkt trevligare där framme i värmen^^

 107. Nomenklatura 4 Feb 2010, 12:03

  *Snyft* LEAVE MARTIN ALONE! *snyft*hulk*snyft*..

 108. Camilla 8 Feb 2010, 14:13

  Fattar inte hur man kan vägra DM… planerar för fullt inför deras O2 konsert om 12 dagar och skulle utan problem följa varenda konsert livet ut! Man mår ju SJUKT bra av att se dem LIVE! Såg dem aldrig 88, men 93 och då stagedivade Dave … ser honom hellre dansa sina moves i dagsläget än nerknarkad som förr!

 109. otto 9 Feb 2010, 02:03
 110. otto 16 Feb 2010, 02:17

  Ett roligt klipp till (eller rättare sagt tre stycken): http://www.youtube.com/watch?v=GVX2EHrQ66w

 111. Olof 17 Feb 2010, 23:48

  http://audioboo.fm/boos/98889-alan-and-martin

  Somebody med Alan på piano…

 112. otto 18 Feb 2010, 01:35

  Det blev piano istället för trummor.

Pingbacks & Trackbacks