Meet Hannibal Lector


Bara en gång i filmhistorien har jag blivit mer rädd för en man som från sin position egentligen inte kan göra någonting.

17. NÄR LAMMEN TYSTNAR

5 Oscars. Anthony Hopkins agerande som Hannibal Lector uppnådde snabbt rätteligen en legendstatus. Jodie Foster gjorde sin näst bästa film i karriären som FBI-agenten Clarice Starling.
The Silence Of The Lambs” mördade mer eller mindre allt genremotstånd för all framtid. Iallafall var det så man trodde och kände 1991.

Se även: Röd Drake, Hannibal & en hel drös helt okej seriemördarfilmer.

Kommentarer

3 kommentarer till “Meet Hannibal Lector”

 1. Fredrik 24 Jan 2010, 19:40

  Grym rulle. Senast jag såg den här så tänkte jag på hur mycket den bara växer i klassikerstatus för varje år som går. Den har nästan den där känslan som vissa klassiska 70-tals thrillers har. Den är bättre än sitt eget decennium helt enkelt.

 2. Thobias 25 Jan 2010, 13:23

  Grym thriller. Gillar Hannibal också där Gary Oldmans karaktär “Mason Verger” som bad guy egentligen utklassar Buffalo Bill i Lammen Tystnar men som helhet är nog denna bättre. Den första filmen om Hannibal fr. 1986 är ganska förbisedd och skulle först heta “Red Dragon” men för att inte bli misstagen för en kungfu rulle, som var ganska vanliga på den tiden, så blev det Manhunter istället. Denna blev Red Dragon i sin remake efteråt. Brian Cox spelar Hannibal Lector och är def. värd att ses.

  http://www.imdb.com/title/tt0091474/

 3. ze german 26 Jan 2010, 22:27

  Fantastisk film !! Det går inte att se sig mätt på varken Hopkins eller Foster. Och som Fredrik sa, den åldras väl och blir bara bättre.

Pingbacks & Trackbacks