Ljuvt nörderi

losse-strage.jpg

Louise & Fredrik på Arvika -06.

> 

Att lyssna på en ny Depecheplatta är alltid en klassiker. 1993 när Kenta och jag hörde “Songs Of Faith And Devotion” och refrängen i “Walking In My Shoes” så  rann Kentas snus över framtänderna, längs den gapande munnen, utmed hakan och rätt ner i bröstfickan. Själv började jag blöda näsblod.

“Exciter” lyssningen 2001 var inte lika dramatisk, då var det ett grymt besviket gäng som mitt i natten satt hemma hos Jens i Göteborg och lyssnade till en skiva som inte hade en riktigt bra låt.

Inget av dessa skrevs det om i pressen. Det gjorde det däremot när jag lyssnade på “Playing the angel”. I SydSvenskan, i samband med en artikel om Fredrik Strage:

“….Fredrik föreslår eftermiddagsöl. Till krogen KGB – helt inredd i Sovjet-nostalgia: inramade Pravdaurklipp och diktatorer i gips – kommer snart Andreas Jismark, han driver KGB-klubben Music for the masses.
– Vi kanske kan pumpa lite i källaren, viskar Fredrik Strage som har ett superexklusivt, med namn vattenmärkt exemplar av Depeche Modes kommande skiva i sin blå Östgöta Corren-bag.
Klubbarrangören fixar fler öl. Det är tomt i källaren, förutom en röd sammetsbonad med idolporträtt på Lenin.
– Jag är helt skakad. Det är så sjukt bra, säger Andreas Jismark på stark småländska och tittar hypnotiskt ned i bardisken.
– Bästa jag hört av Depeche sedan 1993, konstaterar Fredrik Strage.

Låten mynnar ut.
– Ja, det var en stark öppning, men så kommer det här, annonserar Fredrik.
– Jag har hört om detta. Det ska tydligen vara en resa än värre då, säger klubbarrangören, skakar på huvudet, och låt fyra går på.
De dricker fort. Stirrar tomt ut i luften…”

Kommentarer

9 kommentarer till “Ljuvt nörderi”

 1. daniel 5 Dec 2007, 19:47

  måste bara säga att han är extremt lik Christina Aguileras pojkvän Jordan Bratman
  http://www.people.com/people/article/0,26334,1131176,00.html

 2. Andreas 5 Dec 2007, 20:29

  Det är faktiskt inte alls olikt.. : )

 3. Metzengerstein 6 Dec 2007, 11:52

  Vad är det för en liten tafatt knuten näve som osäkert letar sig bakom Lollos rygg?

 4. Andreas 7 Dec 2007, 07:10

  Jag är rätt säker på att det är Fredriks sätt att visa respekt för sin fru, och möjligen även mot mig. En gentleman, den gode Strage!

 5. Benny 8 Dec 2007, 23:45

  Jag representerar ett tyskt importföretag som framförallt specialiserar sig på burkskinka. Vår skinka är både god och nyttigt säger de flesta. Dessutom har vi en mycket miljövänlig approach. Skulle det vara intressant att ta upp en diskussion om att vara vårt “ansikte utåt” inför kampanjen – Ham 08. Vi tror på skinkan. Du kan vara med i vår förändringsprocess och få en gratifikation i form av minst. 20 kg. sekunda burkkött.

  Hoppas på positivt gensvar!

  Regards,

  Ben

 6. Andreas 9 Dec 2007, 09:44

  Att vara ansiktet utåt för kampanjen Ham 08 är otänkbart då det låter otäckt mycket som något som har med Hammarby att göra.

  Sincerely/

  Andreas

 7. Stefan 14 Jan 2008, 00:17

  Haha, vilka fans du och Fredrik är :)

 8. Thobias 30 Jan 2008, 16:13

  Kanske blir en ny lyssning i okt/nov då? Ryktena pratar om ett helt nytt album den 5 nov i år. Skall du peta in dessa låtar i listan då Andreas?

 9. Andreas 30 Jan 2008, 17:11

  Nja! : ) Det blir nog svårt att värdera dom direkt!

Pingbacks & Trackbacks