Lip Service In Balticum Del 4

baner-outside

Liepaja var andra stoppet på vår lilla turné. 4 timmars bussresa på ett rejält knackigt underlag från Riga ligger denna Lettlands Rock City.
Vi spelade på ett helt fantastiskt ställe i hamnen som heter Fontaine Palace.
Stället drivs av en halvt galen dansk som satsat hårt i området: stor klubb, hotell, affär. Allt utformat oftast mycket smakfullt. Se själva här!

Vid anländandet väcktes husteknikern upp. Han hade festat hårt med bandet föregående kväll och var minst sagt flummig under soundcheck. Men
vi fick ihop vad vi ville samtidigt som jag imponerades och förundrades över klubbens inredning med kors, kedjor, burar och en oerhört fetschistisk och gotisk
stämning. Tyskar hade doppat sin mormor i kokande weissbier för att ha ett sånt här ställe på hemorten. Inga letter ville kännas vid några vidare BDSM-kopplingar och skakade
chockat på huvudet när jag frågade om det normalt sett brukar vara backanaler på Fontaine Palace.

Bögar är något som behandlas med stor skepsis i det forna Sovjet. Många har tagit sitt pick och pack och kört en “Go West”. Det är en konstant lumpen-jargong på homoskämten som var lite jobbig
att ha att göra med. Men kvar på “hemmaplan” finns iallafall de ryska björnarna. Stora, starka, håriga och feminina Ryssbjässar. Och flera av dem kom för att titta på Lip Service.

Detta medförde att en av medlemmarna i STandART under natten fick en jobbig stund.

Louise och jag gick och lade oss runt fyra på morgonen. Jag hade avnjuttit ett par skålar tequila sunrise och ett par öl, men det var återigen mycket lugnt för mig i mitt “pregnancy supporting mode”. Avfärden dagen efter var redan på morgonen så vi hoppades på fyra-fem timmars sömn. Av detta blev det inte mycket. Vi hölls vakna av skrik och dunsar i korridoren utanför dörren. Det var visserligen lyhört, men volymen därute var mycket hög.

Hade jag varit vaken hade jag säkert haft en story på 1500 tecken här men låt mig i mycket korta drag berätta om vad som hände:

Kalvis, sångare i bandet, hade först blivit närmast antastad på stället in på småtimmarna. Det var en kille som, som han beskrev det, var svårt att avgöra om han dansade väldigt nära eller pratade med honom där vid bardisken på Fontaine Palace. Det här var samma ryska björn Louise och jag tidigare hade iaktagit när han dansade Quickstep när STandART körde sin fantastiska version av Kents “Elefanter”! I vilket fall fick grabbarna med värst bögnoja lyfta bort flirten. Det här var ungefär samtidigt som stängningsdags och hela STandART tog sig vidare till hotellbaren. Men innan dess fick de bevittna något som jag hade betalat för att få se med egna ögon. När vakterna kastar ut de sista runt baren. För här, i Liepaja, blev  alla klyschor och förutfattade meningar verklighet. De var tydligen sju skiiiitfulla letter och ryssar som satt/halvlåg på barstolarna med sina händer kramande runt sista glaset.

De två vakterna tog den första av dem och lyfte upp. Trots ihärdigt motstånd kunde suputen inte mäkta med att hålla sig kvar vid baren. Under ett ångestvrål hade han burits ner för trapporna och hivats ut genom ytterdörren. När vakterna återvänt för att kasta ut nästa gubbe hade dock den förste redan smugit sig tillbaka in igen! Så där hade det tydligen hållt på ett bra tag. Bära ner och kasta ut. Insmygning. Bära ner och kasta ut. Insmygning. Vakterna jobbade i motvind. De sista killarna fick tydligen slås ut ur Fontaine Palace.

Då ska ni ändå veta att stället stänger en knapp timma för att återigen öppna klockan 06.00 med fulla rättigheter!!!

Nåväl. Kalvis, Gatis, Vladi, Edmunds och Harry fortsatte festa i den lyxiga hotellbaren. Kungatronar som stolar. Men här flockades ett parti ryska björnar och det ville sig inte bättre än att de veka syntarna fick förflytta sig mot rummen för en sista hutt. Men där knackade efter ett tag på dörren. Klockan var kanske 06.45. Utanför stod det en léende ryss i bara höftskynke. Det fullkomligt gasade ånga kring honom när han léendes sade “There is something wrong with my TV, can I watch yours?”.

Efter det här uppstod någon form av tumult och skrik varpå Kalvis hade tvingats till flykt fotledes i korridoren. Det var väl här nånstans vi vaknade för tredje gången. Vi hörde dunsar, smällar och galna skrik. Den ryske bögen hade tydligen naken och rykande  jagat Kalvis och sedermera medelst järngrepp försökt få in honom på sitt rum där någon form av sjuk porrfilm snurrade. Kalvis räddades av sin flinkhet och av mest antal vänner på plats.

Morgonen efter skrattades det gott åt historien. Ja, jag skrattade så jag grät och då passade STandART på att berätta att det var värre förra gången de spelat i Liepaja då det kom två skitfulla typer till turnébussen på morgonen och mycket överraskande börjat slåss. Edmunds, teknikern och chauffören, hade åkt på en tjockablängare helt utan anledning. De hade inget annat val än att slå tillbaka. De hade tydligen varit typ nio personer mot två. Det sa swoosch swoosch pang pang! Sen gasade STandART iväg. Men när de stannade för att tanka och käka frulle två mil utanför Liepaja hade de tvenne apraka kämparna dykt upp igen. De hade kört bil efter och som genom ett under överlevt. Så Kalvis & co fick ännu en gång slå dem imbecilla på käften innan de kunde åka tillbaka mot huvudstaden.

Man måste ju älska Lettland, eller hur!?

Kommentarer

4 kommentarer till “Lip Service In Balticum Del 4”

 1. Jacques 3 Jun 2009, 16:57

  Oj! Jag kan inte bestämma mig för om det vore fantastiskt att ha varit där eller om jag pustar ut i lättnad över att inte ha varit det…

 2. DMC 3 Jun 2009, 20:44

  Vilda östern! Yeeehaaa! :D

 3. Fredrik 6 Jun 2009, 00:40

  Ja. Jag som då HAR varit där är inte förvånad.

 4. Andreas 19 Jul 2009, 22:43

  Jösses bajs. har visst missat att avsluta denna historia…

Pingbacks & Trackbacks