Lip Service in Balticum Del 1

2646594079_c1a5697999

FÄRDEN ÖVER

Lip Service breddade alltså sina jaktmarker med tre spelningar i Riga, Liepaja (Lettland) och Tallinn för ett par veckor sedan. Våran avfärd gick från Tallinks brygga i Stockholm. Innan vi gick på färjan möttes vi av en (för färjetrippar sedvanlig) löjlig utklädd figur och en fotograf. Louise drog ner kepsen och blåvägrade bild med ett höjt långfinger i luften. Själv gjorde jag segertecken och log in i kameran.

Färden över innehöll bland annat en trubadur som inför en helt tom bar framförde b la “Jag hade en gång en båt” på knackig svenska, en svensk presentation av Riga på diaprojektor (Där man enligt rösten bland annat kunde hitta till markanden och “hitta nåt mögligt att köpa.”

När vi satte oss i dansbandsbaren och hängde med varsin mineralvatten satt ett gäng bakom oss som ivrigt diskuterade taxikostnaden i Riga. –Man betalar max sex lax i innerstan, sa ett av genierna. I dansbandsbaren blev det även en klassisk lotteridragning som färdade tillbaka oss till tidigt 1980-tal. En lycklig kärring gick iväg med sitt vunna pris: ett troll med vinröd kuk-näsa. En annan tant vann en sunig gammal mugg som presenterades som en skål av värdinnan. Den lettiske luttrade ljudteknikern höll hela tiden låda från sitt bås genom att köra “fel” ljud hela tiden. När exemplevis en man vann en TIGGR så skruvade han fram ett ko-ljud från sin ljudarsenal. Och hela tiden under hans små härliga upptåg fnissade han gott.

Efter avslutad lottdragning blev det en rolig danstävling där par sattes ihop till dans. De skulle tillsammans balansera en boll mellan sina pannor. –Holding the ball with the tophead! som värdinnan förtjust ylade ut.

Sen blev det dans med båtens showgrupp också: Fantastic Divas som iklädda rent ut sagt ledsamma begagnade “sexiga” trikåer fick dem att se ut som cirkuskusiner från Samhall när de gungade fram till en eurolåt från 97. Louise fick i detta läget nog och skrek ut från vår position ovan scenen –Det heter inte top head din jävla idiot, det heter forehead! och lämnade parant lokalen med sin krumme make i släptåg.

Vi hade lyckan att överraskande träffa på vår bekante vän Homan och vi delade en öl på skybaren innan Lip Service flaggade för tidigt sängliggande i hytten.

Under kvällen åt vi inte mycket. Vi anade att buffén skulle vara sunkig och ej värd 400 riksdaler så vi letade alternativ föda. Det blev tidernas mest opassionerat tillagade pizzaslice för mig. Den kostade 50 spänn. Vi somnade mycket hungriga. Till vår stora glädje var dock frukosten ombord närmast förträfflig och vi anlände mätta i Riga harbour på utsatt tid. Vi fick klart för oss via sms att leta efter ” a man with no hair”. Vi fann Gatis, STandARTs manager och resan kunde börja på allvar. (ToBeContinued)

6084915_it51ij

6084929_tn3et000

Kommentarer

6 kommentarer till “Lip Service in Balticum Del 1”

 1. Fredrik 25 May 2009, 18:28

  Färjor äro ofta kul. Och med underhålldning desto kulligare.

 2. DMC 25 May 2009, 21:35

  Färjeresor över Östersjön är alltid lika bisarra.
  Väntar med spänning på fortsättningen! :)

 3. Jimpan 25 May 2009, 23:09

  haha.. ser jag fram emot

 4. Martin S 26 May 2009, 13:26

  Strålande.
  Hade jag själv haft en blogg hade jag kunnat meddela hur jag i torsdags satte kurs mot Manchester – men hamnade i Düsseldorf istället, hur min väska kom bort och hur jag efter mycken sen ankomst till nordvästra England slutligen toppade dagen med en allergichock av rang efter tidernas mest besudlade kinafrossa på Portland Street.
  A day in the life, a day in the life…

 5. DMC 26 May 2009, 13:54

  Fysatan.
  Då är det bättre att sitta hemma i sweet spot och lyssna på SOTU i 5.1!

 6. Andreas 26 May 2009, 16:33

  Aoch! Men hur i kakan hamnade du i Düsseldorf när du skulle till Manchester, Martin?

Pingbacks & Trackbacks