Leuven till Tranås, kom.

44. Poesie Noire – Love Is Colder Than Death (1989)

43. The Neon Judgement – The Fashion Party (1982)

Leuven, Belgien till Tranås, Småland, Sverige. Kom. “Chinese Black” till  May Flower. Kom. “Radio Active Flood” till Royal Café, kom. “Hiroshima” till Sing Lee, kom. “Kid Shyleen” till Pizzeria Hawaii kom in.

The Neon Judgement och Poesie Noire och min, och mina vänner i Tranås, starka relation till dessa band har jag skrivit spaltmeter om. Dagen då cowboysarna från framtiden klev in och beställde en Mamma Mia på Pizzeria Hawaii är antagligen den största i det gudsförgätna Tranås historia.

Där Ramones och T-Rex har betydit startskott för attitude & songwriting för tusentals band världen över har väl de här båda banden inte betytt ett skit för rockhistorien. Tittar man på Poesie Noire´s gamla videos förstår man varför. (Se nu för fan inte det här som kontraproduktiv information. Titta INTE på till exempel “Tragedy” Gör inte det. Det finns en anledning till att jag valde en Mangavideo ovan, Jo Casters kallades inte La Bete Noir för intet)

 The Neon Judgement däremot har alltid varit förbannat coola.

Poesie Noire och deras betydelse för mig kan ni läsa om här. Och när ni gjort det vet ni varför jag valde just den ljuva “Love Is Colder Than Death”  och hur mycket den här musiken betyder för mig.

Fashion Party” då. Varför inte “Chinese Black“? “Miss Brown“? “Awful Day“? “TV Treated“? Lyssna igen så förstår ni. “The Fashion Partyär The Neon Judgements största stund. Och satan i helvete vad det svänger!

Kommentarer

8 kommentarer till “Leuven till Tranås, kom.”

 1. UC Nicklas 31 May 2010, 14:35

  Ahhh, äntligen!
  2 x kärlek!

 2. Martin S 31 May 2010, 15:45

  Mästerligt.

 3. DMC 31 May 2010, 20:34

  Två asbra band! :)
  Judgement gör mig bara förbannat glad!

 4. mono 31 May 2010, 20:40

  1981-84 e en sån jävla underbar platta. Too cold… och Please,release me är nog mina favvon. Ja å så I must be on my own. Vill alltid börja röka när jag hör dess lilla refräng. Magiskt

 5. Fredrik 31 May 2010, 23:18

  Haha, animé gör sig faktiskt riktigt bra som musikvideo ibland. Hon säger “The heavy secnt of cologne..” vid 0:57. Syftar hon på Köln? Är det någon som lagt märke till någon speciell doft där? Flygplatsen är skrämmande dock.

 6. Magnus 1 Jun 2010, 07:26

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Eau-de-cologne

  kommentarer överflödiga…

 7. Andreas 1 Jun 2010, 07:53

  Jag tänkte väl säga nåt liknande. Men man vet aldrig med Freddan när han är ironisk eller inte. Karln är ett enigma!

 8. Fredrik 1 Jun 2010, 09:41

  Haha, nej nej. Jag är övertygad om att hon syftar på Köln. Hon sitter och minns sina gamla backpackerdagar. Som började så bra med så mycket trevliga människor i Köpenhamn bara för att totalt spåra ur nere i Turkiet.

Pingbacks & Trackbacks