Gubbmatch Rond 1

Efter den mediokra och usla öppningen av favoritgubbarna detta året så är det inget snack om hur ställningen är än så länge nu när även Pet Shop Boys låt är ute:

Pet Shop Boys 1 “Love ETC” (en bra låt känner man oftast igen direkt. Det här gillade jag efter tio sekunder.)
Depeche Mode 0 “Fragile Tension” (oväntat, plötsligt och olustigt nere för räkning efter en snubbling på eget skosnöre. Gore med båda händerna i en handske. En fragil spänning har uppstått. En snabb och mördande comeback från “fel” position är att hoppas på!)
U2 -1 “Get On Your Boots” (kvartett på gränsen till uträknade och utskrattade i sina sexy boots…6…7…8…..)

Morrissey är undantagen i denna rond. Han har gjort en bra platta dock. Särskilt senare delen om jag får lov att säga det.


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

21 kommentarer till “Gubbmatch Rond 1”

 1. Martin S 10 Feb 2009, 20:26

  Självklart får du det. Tycker personligen det är de fyra sista som räddar skivan. Trots lite väl jämntjock och bredbent FM-prod innehåller den åtminstone några sanna klassiker i Mozzers sångbok. En hel del mög också, ska erkännas…
  Men varför han är undantagen denna rond begriper jag icke? Singeln släpptes slutligen officiellt igår 9/2…

  Och jag är glad att du gillade PSB:s första livstecken. Jag är nämligen icke överväldigad – fast jag hade hoppats så. Kändes den inte lite… platt? Men den kanske växer?

 2. Superlimpan 10 Feb 2009, 20:57

  Love ETC tycker jag är ganska svag för att vara dom. Tycker den känns ofärdig, kanske en demo? :P Gillar verkligen inte skrikkören i refrängen. Bara U2 har startat året svagare…

 3. A2 10 Feb 2009, 21:04

  Gillar introt på nya PSB_singeln men som Superlimpan säger så tröttnar man direkt när man hör skrikkören i refrängen a´la “Go West”.

 4. Pickadulver 11 Feb 2009, 01:19

  Tycker verkligen PSB växte efter ett par lyssningar. DMs mediokra läcka ville jag inte riskera att lyssna på mer än en gång. Det var inte något jag vill förknippa med dem och hoppas det är en tafflig bogusversion.

 5. Martin S 11 Feb 2009, 09:34

  Nu har jag lyssnat igen. Nej, på tok för svagt för att vara en förstasingel. Ett halvokej albumspår, visst. Men som FÖRTSAsingel – som ska signalera till världen att man är tillbaka – är den här låten helt enkelt inte stark nog.

 6. DMC 11 Feb 2009, 14:02

  Att diskutera PSB känns lite som att analysera S.P.O.C.K. Komiskt och förlegat.

  Men som stor motståndare av PSB ska jag förmodligen knip käft.

 7. Nicklas UC 11 Feb 2009, 14:11

  Idag under denna timme (13-14) spelar P3 upp Thåströms nya, där har vi en vinnare!

  …för övrigt ställer jag mig på DMC´s sida.

 8. Nicklas UC 11 Feb 2009, 14:14

  Kollaps klocka går en timme före….

 9. Andreas 11 Feb 2009, 15:34

  Ah! Thåström. Ska med stor spänning lyssna in hans skiva nu inför Gubbrond 2!

  Jadu DMC med tanke på att ett band du respekterar så lite som Pet Shop Boys, ett band jag gillar väldigt mycket men inte i närheten av min avgudan för DM, med en okej låt med råge slår Depeche Mode´s senaste alster kanske du kan förstå vidden av hur tafatt “Fragile Tension” är som låt.

  Helt poänglös, meningslös och något som varenda DM fan över hela världen lätt klarat sig utan.

  Den är inte dålig. Men..ja, meningslös. Inget nytt, inget överraskande, ingen eld, inget speciellt.

  Kom igen “Wrong”!!

 10. Andreas 11 Feb 2009, 15:49

  Fö har jag nog aldrig under mina år sett så tung kritik mot Depeche Mode på forum världen över som nu.
  De döms ut som gamla, passé och tråkiga. Att mängder av folk på allvar tror/tycker att Gore snabbt kastat i hop en låt, Gahan förstrött fått “Lilian” sjunga och Ben Hillier lekt fram ett beat med gamla trummaskiner känns verkligen inte bra. Speciellt när jag i stort håller med. Jag kan fortfarande inte begripa hur de tänkt i den där refrängen. Skitkass kvalitet shit the same!

  Det har verkligen inte gagnat DM att just denna låten läckte…såvida inte hela albumet låter så här. Folk är skoningslösa i sin dom. Inte ens “Exciter” diskuterades så här.

  Nu gäller det nog mer än nånsin att “Wrong” är så jävla bra som ryktet säger. Och jag tror fan den är det! Det blir kick ass!! Det MÅSTE det bli!

 11. Jacques 11 Feb 2009, 16:31

  Hur diskuterades Exciter? Jag var inte riktigt med i matchen när det begav sig.

 12. Nicklas UC 11 Feb 2009, 16:36

  Första tonerna av nya Thåström lät lovande…men…men..sedan gjorde han en s.k. “Depeche Mode” = ett magplaskt.
  Den är precis som Andreas skrev om DM “Den är inte dålig. Men..ja, meningslös. Inget nytt, inget överraskande, ingen eld, inget speciellt”.
  …men den kanske växer och blir grym live, den MÅSTE bli det!

 13. Nicklas UC 11 Feb 2009, 16:42

  Det man hör av Wrong och Peace här är ju redan det 1000 gånger bättre än Fjuttiga Fragile…

  http://www.dailymotion.com/video/x6zlq1_depeche-mode-wrong-peace_music

 14. Martin S 12 Feb 2009, 11:15
 15. Andreas 12 Feb 2009, 11:25

  Det där Martin är ganska så jävla roligt det. Menyn. Menyn! Det är punk, det.

 16. Johan 12 Feb 2009, 15:45

  Ja när man första gången hörde wrong/peaceklippet blev man ju riktigt glad. Det kändes som om det här kan bli bra. Nu känns det bara surt, Fragile känns som något som blev över från PTA.

 17. Andreas 19 Feb 2009, 08:51

  En första snabb lyssning på U2´s “No Line On The horizon” känns riktigt bra. Vilket gör det än obegripligare att första singeln släpptes ö h t.

  Det låter väldigt mycket U2. Det är riffigt, atmosfäriskt och stadiumanthems, no doubt. Jag kommer dessutom mer än en gång att tänka på Jimi Hendrix vad det nu ska betyda. Vi återkommer till detta…

 18. Martin S 19 Feb 2009, 09:23

  Led Zeppelin och Creams ande vilar tungt på flera av spåren på nya U2. Och jag tycker att det är att föredra framför de urvattnade parodier på sig själva som finns utplacerade lite här och där på plattan. Ett godkänt första intryck (men är inte Bono mer banal än någonsin, textmässigt? från Thorildsplan.

 19. Pekman 19 Feb 2009, 09:56

  Har nu snabblysnat genom U2 skivan och den håller faktiskt rätt högklass om man jämför med den första singeln….så ja det blir nog ett köp denna med gången också.

 20. Andreas 19 Feb 2009, 18:07

  Efter en lyssning till går det inte att påstå att plattan hoppar ur datorn och slår mig på käften direkt.. Det är habilt och , visst, bra låtar. Men som Martin redan sagt så plagierar U2 sig själva flera gånger om med “woh-oh-ooooh ohhh”, “baby baby baby” och sånt där. Edges gitarrer låter som de brukar, Mullen dubbeltrummar virvlar såsom han oftast gör… Hmm! En lyssningsrunda till för säkerhets skull innan jag yttrar mig korrekt!

 21. Martin S 20 Feb 2009, 10:13

  Det känns allt mer som en mellanplatta. Typ tre plus. Godkänd/bra. Men absolut inte deras bästa, och långt ifrån livsviktig. Vilket trots allt är synd. Jag hade behövt en sådan skiva från dem. Och de hade behövt göra en.
  Nu känns det som att de velar, svajar och inte vet åt vilket håll de ska dra. Vill de göra ett “Zooropa”-experiment? Nja.
  Vill de göra en traditionell U2-smocka? Nja.
  Resultatet blir nånstans mittemellan. Och misslyckas därmed att göra någon människa riktigt, riktigt glad.
  Dock, några riktigt starka låtar. Och trots en osedvanligt urvattnad Bono (satan vad han INTE borde försöka skriva ur tredjepersonsperspektiv!) känns det som en helt okej U2-platta. Och jag önskar att han sjöng sådär återhållsamt vackert (som i avslutande “Cedars of Lebanon”) oftare…

Pingbacks & Trackbacks