Grand Conspiracy Update

(fri övers från MySpace)

Lip Service kommer samproducera kommande albumet “Grand Conspiracy” med Nerwrak (aka DMC här på Kollaps aka Depeche-Calle) och Mister Monell (aka Jimmy Monell).

Jimpan är, som de flesta vet en longtime bandkamrat i April Tears och har även varit med i inspelningsproceduren kring Lip Service i synnerhet “Model Actress Whatever” som han samproducerade med oss. Vi kommer även att göra (mestadels organiska) inspelningar och pålägg hos Mattias Svensson i hans vardagsrumsstudio. Mattias är ju också longtime samarbetspartner och bandkollega i TAT och Svart Bröllop.

Alla tre har dessutom gemensamt att de remixat Lip Service (Mattias-Unite, Jimmy-Flies & Calle har gjort inte mindre än tre: Crash & Burn, MAW och Monkey See Monkey Do). Just dessa remixar har imponerat väldeliga på oss och vi tycker det ska bli grymt intressant att utvidga samarbetet med Calle.

Jag & Louise ser fram som fan mot att arbeta med dessa och exakt vad som kommer hända under våren vet väl ingen riktigt än men vi har en mycket tydlig plan uppritad. Och det känns som vi har något speciellt på gång.

Skivan har gått in i fas två, demosessionen är avslutad. Nu påbörjas arbete, förutom i Studio Suburbia även i Vardagsrumsstudion på söder & vid laptops och datorer i Stockholmsområdet för att till slut avrundas i slutmixen på Tombone i Bromma.

*

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.