Freddans Dråpligaste Stunder #10

Jag har spenderat en söndag med att intervjua en av mina bästa vänner Freddan. Syftet har varit att sätta ihop en topp tio i de dråpligaste händelserna i hans liv, undantaget de som jag inte redan skrivit om (Se kategorin Sabrosa). Freddan är en underbar kille med en sällsynt förmåga att hamna i märkliga situationer. Situationer som inte alltför sällan, på ett eller annat sätt, är skapade av Fredrik själv. Jag skrattade till magen knep åt historier jag inte hört innan, men även till de som jag fått berättat många gånger.

Kollaps tar er alltså en tid framöver in i en sann stjärnas värld. Mina damer, mina herrar: Fredrik Broberg.

n845470033_1878614_5637.jpg

10. Freddan v/s SL, rond 1

Ofta när Freddan har druckit ett eller sju glas öl för mycket så somnar han djupt. En gång för några år sen hade han varit på efterfest på söder. Det var inte första gången, ej heller den sista. Och det som följde efter kommer också ske igen, mark my words!

Freddan befann sig som sagt på en efterfest. Han blev trött och letade sig in i ett sovrum och fann en säng. Han hann inte kasta sig i denna. Värdinnan stoppade honom med ordet “Nej”. Freddan pekade mot sängen med en bedjande, dimmig blick och förtydligade –Kan jag sova?. Värdinnan av festen sa det igen, denna gång högre och mer bestämt:

-NEJ.

Freddan lämnade efterfesten och satte sig på tunnelbanestationen och väntade in sitt tåg. Det var klockan mycket sent, runt fem på morgonen och han väntade in sitt färdmedel mot Telefonplan, hans adress i Stockholm, halvsovandes på en bänk.

Till slut kom tricken och Freddan klev på. Sen somnade han.

Han väcktes av tunnelbanechaffisen en halvtimma senare. Freddan hade åkt med till slutstationen i Norsborg. Han knöt näven. Telefonplan var passerad. Han fick helt enkelt lov att vänta in avgången och kliva av på vägen tillbaka mot stan.

Efter en stund åkte tåget. Freddan somnade igen. Han vaknade av att chauffören väckte honom fyrtiofem minuter senare. I Ropsten. Ändhållsplatsen på andra sidan rutten. Freddan sluddrade till -Det var då fan!

Han knöt näven i fickan och lovade sig själv att vara vaken hela vägen till Telefonplan.

När han vaknade nästa gång var han åter i Norsborg. Klockan var passerad halv åtta på morgonen. Han fick byta tåg. Vaknade till och for iväg mot Telefonplan.

Sen vaknade han i Ropsten. Igen.

Fly förbannad och mycket trött bytte han tåg och åkte mot sin hemadress. Och somnade igen. Vaknade i Norsborg.

Barnfamiljerna på väg mot Skansen och stads-shoppingen tittade på den trötte farbrorn, spillran,  när han susandes färdades tillbaka mot telefonplan. De vågade inte väcka honom när han somnade. Freddan vaknade i Ropsten. Klockan var halv tio.

I strålande förmiddagssol anlände slutligen Freddan efter nattens fest till sin lägenhet runt klockan tio. Hemresan från söder, de fyra, fem stationerna tog runt fem timmar.

*


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

8 kommentarer till “Freddans Dråpligaste Stunder #10”

 1. Superlimpan 10 Mar 2008, 17:16

  Han är inte ensam… jag har själv gjort denna typ av resa ett antal gånger :P

 2. Nomenklatura 10 Mar 2008, 17:33

  Nog för att en annan oxå har en tendes att somna för tidigt så gott som alltid efter x antal alkoholhaltiga drycker, men fan inte i fem timmar på tuben, haha! Drar mig till minnes en liknande händelse från en firmafest för några år sedan då en herre (nä, faktiskt inte jag) vid ett alltför tidigt stadium blev lite för rund om foten och således hjälptes till Hötorgets t-bana för vidare hemfärd, detta skedde runt 20-tiden. Festen fortgick för oss övriga och det var till slut dax att ta sig hemåt via t-banan (jaja, ni vet nog var det barkar.) Tidpunkt runt 03 ser jag denne arbetskamrat fortfarande sitta sovandes i södergående tåg när jag står och väntar på mitt eget på Hötorgets t-banestation. Det går säkert ganska snabbt att räkna ut hur många gånger hans trötta lekamen fick besöka Hagsätra/Hässelby strand denna afton i John Blunds tecken.

 3. Superlimpan 10 Mar 2008, 18:41

  Hässelby-Gullmarsplan-Islandstorget-Medborgarplatsen-Ängbyplan-Skanstull-Alvik-Medborgarplatsen-Alvik-Fridhemsplan. Första gången vid Alvik tänkte jag att jag skulle hålla mig stående, men satt mig ner vid Thorildsplan…

 4. Fredrik 10 Mar 2008, 19:13

  Ja och gröna linjen är ju också en trevlig liten resa verkligen! Hahaha… Det lustiga med att åka skytteltrafik så där är att man får nån sorts “måndag hela veckan känsla”. Inte roligt just då.

 5. Superlimpan 10 Mar 2008, 19:22

  Fredrik> Inte ett dugg! Men det är kul att berätta efteråt :D

 6. Kai 11 Mar 2008, 09:15

  Haha! Fantastiskt

 7. Pickadulver 11 Mar 2008, 11:16

  Jag har haft turen(?) att bo nära ändhållplatsen Hagsätra. Man vaknar ju av någon anledning alltid när tåget stannar.
  Måndag hela veckan är en av mina absoluta favoritfilmer. Ett av få exempel där den svenska titeln faktiskt är bättre än orginalet, “Groundhog Day”

 8. Jocke J 15 Mar 2008, 14:38

  Teh Blues! När barnfamiljerna kliver på känns det som man står högt på samhällsstegen, eller hur Fredrik ;)

Pingbacks & Trackbacks