Freddans dråpligaste Stunder #9

Freddan v/s SL, rond 2

Freddan hade mamma Renja & pappa Uffe på besök i Stockholm. Tillsammans var de på fest hos några bekanta till Renja & Uffe. Det visade sig att dottern i familjen skulle dra till Debaser Medis. Freddan hakade på dit. Väl där träffade hon upp med kompisar. Fredrik kom inte riktigt med i gänget och blev ståendes själv i baren. Han drack en öl, han drack en till. Sen blev det svart.

-Slutstation! UT!
Freddan vaknade till av att en busschaufför ropar med barsk röst. Han får panik och hoppar av bussen. Han konstaterar när han ser sig omkring att han befinner sig i nåt förortsområde. Han ser våningshus och ett grönområde omkring sig. En väg en bit bort verkade mer upplyst så Freddan hasar sig mot ljuset. Han har ingen aning om var han befinner sig och hur han hamnat på bussen.

Han lyckas efter en stund hitta en taxi och hoppar in i denna:

-Kör mig till telefonplan.

Den rastafriserade chaffisen sänker reggaemusiken och vänder sig om mot sin inklivna passagerare.

-Telefonplan? Det är ju skiitlångt härifrån, mannen..

Freddan frågade var han är.

-Du är låångt förbi Mörby, mannen!

Freddan menade då att han inte hade så mycket mer alternativ än att bli körd till Telefonplan ändå. Chaffisen skrattade till.

-Det är låångt. Det kommer bli skiiitdyrt, mannen! 700 kronor minst!

Sen frågade han Freddan var han kommit ifrån.

-Från Medis…Medborgarplatsen. Jag kom hit i en buss., svarade Freddan sanningsenligt. Rastachaffisen skrattade högt.

-Medborgarplatsen? MEDBORGARPLATSEN? Det går inga bussar hit från medborgarplatsen, mannen!

På vägen mot telefonplan avbryts den svängiga baktaktsmusiken från Kingston med jämna mellanrum. Taxichaffisen slog mot ratten, skrattade högt och upprepade medans han skakade på huvudet:

-Medborgarplatsen! Medborgarplatsen! Aaaha ha ha ha ha!!!

Väl framme vid telefonplan funkade inte Freddans mobil. Han fick låna chaufförens mobil. Han ringde upp till lägenheten, till sin pappa Uffe. Som eftersom Freddan var pank skulle bli tvungen att kliva upp från sömnen och betala. Freddan hade ju inga stålar. Han kom utsusande från höghuset med en bister min ryandes den inte helt obefogade kommentaren:

-Vad fan håller du på med? Vad FAN håller du på med?

*

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.