Freddans Dråpligaste Stunder #8

Freddan v/s SL, Rond 3

På väg hem från en jobbfest. Nydumpad. Har gråtit ut kring detta för den nya kocken på jobbet. Hoppar på en nattbuss mot Telefonplan. Somnar. Vaknar i Norsborg. Väcks av busschaffis som säger -Du får åka med tillbaka till Telefonplan, grabben.

Freddan -ni börjar kunna det här nu va?- somnar igen. När han vaknar igen sitter han kvar i en nedsläckt buss inne i ett garage. Han tittar ut. I den mörka hangaren står en massa avställda bussar. Han börjar gå omkring, försöker öppna dörrarna. Låst. Han bonkar på rutor och skriker
Hjäääälp!   -HJÄÄÄLP MIG!!!

Ingen kommer till undsättning.

Freddan raglar fram till förarsätet. Han får syn på kom-radion. Han greppar den. trycker på några knappar och säger: -1, 2, 1, 2. -Hjälp. -Hjälp, SOS. -Hjälp, SOS.

Sedan ropar han, i mörkret från den avställda bussen: -Jag sitter fast här! Jag sitter fast i bussen! SOS! SOS! HJÄLP MIG! 

Det sprakar till i högtalaren. 3 olika röster hörs. Nattbussar i trafik har fångat upp nödsingnalen från gotlänningen. De pratar alla på samma gång och de säger samma sak:

-Var är du?

Freddan kan inte svara annat än:

-Jag vet inte. Kom.

Efter detta inträder en förvirring då alla tre talar samtidigt och Freddan inte kan svara på var han befinner sig.Han tar då ett beslut som kan verka förvånande. Han börjar sjunga.

-Woo hu hu hu huuu…dududu..sos..sos..sos..I am stuck in the bus..wooohu hu hu.

Rösterna i kom-radion tystnar.

Men sången gav resultat. En luttrad gubbe från busscentralen, som visade sig ligga i Kristineberg, stod plötsligt utanför dörren. Han öppnade dörren och gestikulerade med armen var Freddan skulle ta sig ut. -Däråt har du tunnelbanan, grabben. Förmodligen var det här inte första gången en passagerare satt fast i en nattbuss.

Hur Freddans färd i tunnelbanan hemåt gick lämnar vi till er fantasi, men vi kan iallafall enas om följande resultat eller hur:

SL segrar matchen på Knockout!

n845470033_1178225_4957.jpg

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.