Ett unikum

105. Death´s Door

En rätt märklig grej med Depeche är att de isolerat sig så kraftigt från en massa saker. Välgörenhetsgalor. Filmer. Samarbeten över gränserna.

Jag skulle gärna sett DM på Live Aid, men Martin & co tyckte att man kunde göra sin “contribution” på annat sätt. Depeche har, trots den stundtals färgade lyriken aldrig varit politiska. Jag kan tycka att det är lite synd ibland.

Filmer. Även här skulle man ju vilja höra en score. Varför i hela friden har det inte blivit så? Att Alan Wilder inte gjort en är ju närmast helt obegripligt. Och kan bara egentligen förklaras med en form av format-tänkande där gubbarna inte velat kliva in, erbjudanden lär knappast saknats. En DM James Bond titelspår för i helvete!

Samarbeten: är det bara jag som drömt om en duett. En enda duett! Björk, Shirley, Sinead, Hope Sandoval, Nancy Sinatra… pick one and go for it, lads!! Nästa skiva kanske? Njaaaa… ½% chans, igen.

Wim Wenders film fick titeln stulen av ett hungrigt U2 som var i full färd med sin klassiker “Achtung Baby”. Otroligt nog skrev Martin Gore en låt till filmen. “Death´s Door” är därför ett unikum i Depeche mode´s historia.  

Kommentarer

4 kommentarer till “Ett unikum”

 1. Hugo 12 Jan 2008, 09:54

  Det gick rykten om att Depeche Mode var en av de tänkbara låtskrivarna till Bond-filmen “The World Is Not Enough” 1999, som sedan blev Garbage.

 2. DMC 12 Jan 2008, 11:31

  Depeche har alltid varit emot välgörenhetsgalor och har tyckt att det bara är hyckleri.
  Och tur är väl det eftersom banden bara vill promota sig själva och skiter fullständigt världens problem. Ja förutom Herr Urpräktig och tråkiga Bono i U2.

  Samma sommar som Live Aid lirade depeche på samma festival som The Clash i Grekland inför 40000 pers.

 3. Kristian 10 Apr 2009, 19:44

  Hallå! Filmen “Modern Girls” då? But Not Tonight kanske ska nämnas när det gäller DM och film. Så Until the End… inbar väl ingen nyhet för den kombinationen, även om den mer hör ihop med filmen och än med DMs övriga utgivning.

 4. Andreas 10 Apr 2009, 21:35

  Nja..But Not Tonight blev ju plockad till filmen efter den var pitchad av amerikanska skivbolaget i promotionsyfte. Knappast jämförbart med “Deaths Door”. : )

Pingbacks & Trackbacks