En sniper vid Trollsjön

Låt mig bara berätta en väldigt kort historia:

Det var en het sommardag. Barn och ungdomar i Tranås åkte till den lilla gölen Trollsjön för att svalka sig. Det är en härlig plats på sommaren. Det är varmt i vattnet och man kan hoppa från en klippa.

Just denna dag fick visitörerna vid Trollsjön sig en liten surpris på sin färd från plasket i vattnet. När de hoppat upp på cyklarna och gett sig iväg blev de beskjutna. Från ett dike bredvid vägen. Det handlade om en skytt som låg kamouflerad någonstans i grönskan, beväpnad till tänderna.

Flera ynglingar träffades av luftgeväret, jag vet inte vad skytten laddat med, men det var inga dödliga skott som avlossades. Men nog sved det till rejält.

Några av de tuffare tonåringarna beslöt sig efter att färdats ett par hundra meter bort i ren panik för att återvända till platsen smygandes från skogshållet.

Sagt och gjort, volontärerna gav sig iväg till fots.

Och det dröjde inte länge innan de fann snipern i diket. Och det var ju -självfallet- ingen annan än Basse Sketanacke

Denne Basse Sketanacke, några år äldre än de beskjutna, gick även under namnet Sölve. Och det var han och ingen annan som var snipern vid trollsjön.

Så nu vet ni det.

*

Fem år senare identifierade herrar “Sjögge” Sjögren och Ola Pettersson en Tyson-nackad kille med pingisboll-huvud som Basse Sketanacke på Musikcafét i Tranås. Problemet var bara att det var inte rätt Basse Sketanacke. Därför existerar alltså även Den falske Basse Sketanacke.

**

Kommentarer

En kommentar till “En sniper vid Trollsjön”

  1. Kai 22 Jan 2008, 21:19

    Ha haaaa Sketnacken glömmer man inte i första taget. Jesus!

Pingbacks & Trackbacks