En manlig Doula med en Kittes.

2004283572

Du har en rad smärtstillande hjälpmedel vid en förlossning. Som lustgas, behjärtansvärt nog användningsbart för partnern. Epiduralbedövning i ryggen; en lång spruta som inte får vidröra de vitalaste delarna där ty då åker man på en kronisk förlamning. Not to worry, de läkarna lär vara stadiga på handen -men ligger du helt still som straxt födande kvinna med enorma smärtor?

Kommer ungen inte ut ordentligt finns en rad hjälpmedel; vegetabilisika oljor som smörjs i underrede, mellangård, stjärtrike. Du har sugpropp som fästes på bebis lilla huvud som dras ut (lite äggformad unge kan det bli men svullnaden går över). Men sen finns också, och det var det här jag ville komma till, en mindre variant av sugpropp. Den heter Kittes och jag vet inte varför. Om våran doula* dessutom blir Jens vore det ett märkligt scenario om det i ett kritiskt läge ropades: -Skicka över Kittes! Alternativt –Ge mig Kittes! -Passa en Kittes! En av kittes, tack.

Nej, det räcker nog med Tranåsanknytning i salen dagen då det blir dags att skicka ut Bebbon i världen.

xxx

* En doula är en Kvinna som ger en födande kvinna och hennes eventuella partner kontinuerligt emotionellt stöd under en förlossning.

Kommentarer

3 kommentarer till “En manlig Doula med en Kittes.”

  1. Jimpan 12 Sep 2009, 23:16

    ap ap ap. Har ni snackat med Jens om doula-uppdraget! Jag då? Är jag ute ur leken?

  2. Andreas 13 Sep 2009, 10:34

    Om du är snäll kan du få torka upp slemproppen. Jens måste vara doula för han kräver, likt scientologerna, att äta moderkakan. Yummy!!

  3. Mattias 13 Sep 2009, 23:42

    NämenförfanAndreas!

Pingbacks & Trackbacks