Det drar ihop sig!

The Candidate knackar på dörren. När det sänts är det bara tre veckor kvar av Lost. Ofattbart. Här är några funderingar och frågor inför vad som hänt och hända skall:

Vilka var de som samlade ihop kandidaterna till att återvända till ön? Varför?

Svar:

a) Eloise Hawking via Benjamin Linus (Visste han vad som skulle hända med Lockes döda kropp vid återkomsten? Varför skulle han annars ta med den?)

b) The Man In Black i skepnad av Christian Shephard via John Locke!

c) Richard Alpert (antagligen på Jacobs initiativ) via John Locke.

Rörigt? Ja fy fan. Alla ville ha tillbaka gänget till ön vad det verkar. Och hur kom det sig att just Hurley, Jack, Kate & Sayidh hamnade bakåt i tiden och inte de andra? Var exakt kommer Charles Widmore in i detta. Vi vet att vi har en bunt antagonister. Men vet vi vem som står på vems sida??

The MiB v/s Jacob

The MiB v/s Charles Widmore

Eloise Widmore v/s Charles Widmore (?)

Charles Widmore v/s Benjamin Linus

The Others v/s Dharma Initiative

Och i den sistnämnda är det väl iallafall klarlagt att The Others är sammansatta av olika figurer som genom tiderna blivit kallade av, i första hand, Jacob på olika sätt för att se om de förändrades (till det goda eller onda) och, i andra hand, ledaren av dessa -på senare år Benjamin Linus som utnyttjat sällskapet till att manipulera och jävlas i största allmänhet. Linus fördrev ju också Widmore från ön.

Och vem är egentligen den mysteriska pojken som dyker upp på ön. Jag tror jag har en ganska bra chansning där. Pojken är balansen (vågen) mellan det goda (vita) och det onda (svarta) på ön. MiB är samlad negativ energi AKA djävulen (återkommer till detta) Jacob har bjudit in folk genom århundraden för att upprätthålla balansen. Nu har pojken gått från att ha blont hår och verka skrämma MiB till att bli mörkhårigare och se lite ondare ut. Pojken har dykt upp för att förklara vilka regler som finns.

De här regelerna har ju dykt upp mer än en gång. Som t ex när Keamy, på uppdrag av Widmore, avrättade Alex (som förvisso aldrig var Bens dotter men ändå). Då bröt Widmore, enligt Linus reglerna. Vilka är, exakt, dessa regler?

Jag nämnde att MiB AKA Smokemonster är djävulen. Jomen så måste det väl ändå vara? Han frestar människor med deras yttersta drömmar. Han har många namn. Många ansikten. Klassiska ingredienser för ondskan i samtliga religioner.

Problemet här är väl bara att Lost aldrig handlat om svart på vit-religion. Det handlar om TRO och/mot Vetenskap. Och det vore väl ändå lite märkligt om MiB  skulle representera ondska definierat av religiösa böcker. Jag tror därför numer att han inte kommer “avslöjas” vem han är. Jag tror för övrigt att man redan kan knyta ihop c:a 75% av allt som hänt och att vi slutligen kommer kunna, genom helhetsbilden, kunna förklara alla stora bitar samt de flesta av de små. Men utan kunskap och ett resonemang man får genom att återblicka och samla ihop kommer det inte gå att till hundra fatta vad som hänt/händer.

Vad kommer nu hända med våra älskade huvudroller? Jack med Locke på ön!? Desmond i brunnen! Alla som är på Hydra hos Widmore!? Sayidh? Fy fan vad spännande det här blir.


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

6 kommentarer till “Det drar ihop sig!”

 1. Andreas 4 May 2010, 22:25

  Ska väl tilläggas att det de facto var Man In Black som duperade och manipulerade Richard Alpert att säga till John Locke att han skulle tvingas dö samt locka tillbaka alla de andra kandidaterna!

 2. Musse 7 May 2010, 10:37

  Ja, den manipulationen var otroligt snygg! Tyckte först tidsresorna var lite väl flummiga, men det där gjorde dem befogade.

  Ska bli spännande att se hur allt ska vävas ihop nu på bara 3 avsnitt. Mest nyfiken på den parallella nutiden efter bomben. Det som händer på ön är än så länge mest den vanliga slakten och hoppande mellan allianser :-)

 3. DMC 7 May 2010, 17:11

  Homer Simpson:

  http://twitpic.com/1ll01k

 4. Andreas 13 May 2010, 09:47

  Hmmm! Minns boken “Bad Twin” som Sawyer läste i början av serien. De här Lindelof & Cuse är verkligen helt sanslösa.

  “It turns out that Zander was not such a “bad twin” after all, just misunderstood.”

 5. Mos6581 15 May 2010, 13:52

  Två. Kvar. Snyft.

 6. DMC 15 May 2010, 22:17

  Det drar verkligen ihop sig.

  http://www.ironsky.net/

  Laibach.

Pingbacks & Trackbacks