Desmond

Den väldigt uppmärksamme som repriserat Lost-avsnitt märkte att det stod ett märkligt porträtt i fotoramen på Broder Campbells skrivbord i vansinnigt intressanta Catch 22 avsnittet under tredje säsongen. Vem var där -om inte Eloise Hawking! Varför skulle denna välmenande munk, som tagit hand om olycklige Desmond Hume på ett oklanderligt sätt, ha en bild på sig själv tillsammans med denna kvinna? I ett kloster? Hon måste betyda oerhört mycket för honom. Hon kan ju knappast vara ett ex. Eller en syster. Nej, det är alltså ingen slump att Brother Desmond, som fått rådet av Broder Campbell, att söka sig efter något större därute, träffar på Penelope så fort han lämnat klostret. Penelope, Penny, hans livs kärlek och en av de vackraste kärlekshistorier i modern TV-historia. Ett -för mig- av de viktigaste inslagen i hela Lost. Så vad hände då efter detta?

Jo Desmond seglade så småningom iväg på sitt solorace i båten -köpt av Libby (även hon oerhört misstänkt, för att inte säga självklar, att vara en other/hostile) och bort från Penny. Ni som kan ert Lost har alltså dragit samma slutsatser som jag. Gamle hostil-ledaren Eloise “Ellie” Hawking såg till att Desmond träffade Penny. Penny, vars far Charles Widmore -också aspirant på highest hostile och livslång sökare av “graalen” tillintetgjorde samme Desmond när denne ville fria till hans dotter. Och sponsrade hans ensamsegling. Samme Charles Widmore som har Daniel Faraday som son tillsammans med Ellie. Och som är bitter fiende till Ben och Ellie. Varför ville alla ha Desmond, vår tids Odysseus, till ön?

Så vitt vi vet nu så mår Desmond & Penny bra med sin son Charlie. Jag hoppas att deras historia slutar väl.

*

Fotnot 1: Minns när Desmond var ur led med tiden och tvingades rädda Charlie om och om igen från sitt öde -att dö på ön. Ödet v/s Fri Vilja igen. Allt enligt instruktionerna från Hawking när denne var juvelerare -en livlig förespråkare av “whats meant to happen is meant to happen“.

Fotnot 2: Här är en extremt intressant sida för er som vill gräva djupare i Losts minst sagt filosofiska härva som inblandar blandannat Desmond.

Kommentarer

En kommentar till “Desmond”

  1. DMC 17 Feb 2010, 16:58

    Köp Vince Clarke’s gamla kåk nu så den kommer till nytta.

    http://www.bartonwyatt.com/eDetails.asp?Category=Residential&ID=BYVIRJG30N4948

Pingbacks & Trackbacks