Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

Den Gränslesittande Sandemoses

Det här är ett manus som skrevs av mig och Sjögge (m fl) runt 94 och vi hade som plan att spela in en film som dessvärre/dessbättre aldrig blev verklighet. Ett av de sista verken av Huga i sin mest kreativa fas. Efter 94 har det bara blivit sporadiska verk när vi väl träffas. Inget fel på dem dock. Och heller ingen större utveckling i varken språk eller humor.

DEN GRÄNSLESITTANDE SANDEMOSES

Tilltänkta roller:

Ulf Klukas : Andreas
Ingemar “Phiiz” Fjärtkontroll : Sjögge
Stefa-Stefan Strykjärnsunge : Ola Peterson
Quicksilva Da Silva Van Der Flucht : Fredrik Käll
Man på Toalett/Sandmoses : Niklas Olausson

Tilltänkta Filmare & Regissörer: Andreas Lennartsson & Jezzica Sunmo

STORYBOARD:

De 4 huvudrollsinnehavarna (Klukas, PHiiz, Stefa-Stefan & Van Der Flucht) har alla fått en skum och besynnerlig inbjudan till ett ensligt torp. Ingen vet varför. Inga av dem känner varandra. Det enda de har gemensamt är att de är instabila på ett eller annat sätt. Sandemoses -vem nu detta är- har planerat allt under lång tid, detaljerat och mycket noga.

>

Inledning.

Mörker

EN RÖST I HÖGTALARE:

Redan som barn insåg jag min fallenhet för det äckliga. Jag minns när jag som elvaåring kräktes i mina kalsonger och sedan bar dem med välbehag. Händelser liknande denna har präglat mitt stygga liv. Jag har aldrig ertappats med mina fruktansvärda drifter men min dröm sedan barnsben har varit att en dag få presentera dessa drifter inför en mindre skara människor. Efter en sådan händelse måste naturligtvis åskådarna dö för att inte skada mitt rykte som högt uppsatt ämbetsman. 

Min fullkomligt vansinniga plan började ta form i min sjuka vårthjärna för ungefär ett år sedan. Jag satt i en pöl av urin och läste fiskejournalen när det plötsligt gick upp för mig hur jag skulle gå tillväga. Jag skulle anonymt förfölja och minutiöst dokumentera fyra på sina egna sätt instabila personer och sedan placera dem, kvartetten, i ett ödsligt område. Dessa personer fick inte hava någon form av bekantskap med varandra. Ej heller nån koppling alls till mig. 

Jag fann en blådåre vid namn Ulf Klukas. Han gjorde ett sådant starkt intryck på mig. Jag kom över en sjukhusjournal där det gick att läsa om denne Klukas förehavanden: Bilstölder, narkotikabrott, misshandel och sedlighetsbrott. Jag fann Ingemar “Phiiz” Fjärtkontroll, inlagd för över 30 olika psykoser. En högst osäker herre som fick det att bubbla i min höggravida mage.

Stefa-Stefan Strykjärnsunge -en karriärs-stinn advokat med en näst intill psykotisk instinkt för rättvisa. Rätt ska vara rätt som han så ofta vrålar, även när han är själv. Och till sist föll mitt val på Medelpads hulk Hogan, den holländskfödde kamerunen Quicksilva Da Silva Van Der Flucht. En sönderdopad lussekatt.

SCEN 1: DE FYRA ANLÄNDER

En efter en halkar de in i torpet, hälsar på varandra, slår sig ner vid ett bord.

Quicksilva ser något -en bild av Sandemoses- och skrattar till med sitt charmerande skratt (Källs galenskratt -kan vi få en livelänk på den från Göteborg?) “Phiiz” ser mot hans håll, ler och säger Vilket härligt skratt du har. Sen ser “Phiiz” bilden på Sandemoses och skrattar varpå Quicksilva snabbt replikerar: –Vilket härligt skratt du har!

*

Fortsättning Följer..


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80