Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/functions.php on line 20

Den Gränslesittande Sandemoses

Det här är ett manus som skrevs av mig och Sjögge (m fl) runt 94 och vi hade som plan att spela in en film som dessvärre/dessbättre aldrig blev verklighet. Ett av de sista verken av Huga i sin mest kreativa fas. Efter 94 har det bara blivit sporadiska verk när vi väl träffas. Inget fel på dem dock. Och heller ingen större utveckling i varken språk eller humor.

DEN GRÄNSLESITTANDE SANDEMOSES

Tilltänkta roller:

Ulf Klukas : Andreas
Ingemar “Phiiz” Fjärtkontroll : Sjögge
Stefa-Stefan Strykjärnsunge : Ola Peterson
Quicksilva Da Silva Van Der Flucht : Fredrik Käll
Man på Toalett/Sandmoses : Niklas Olausson

Tilltänkta Filmare & Regissörer: Andreas Lennartsson & Jezzica Sunmo

STORYBOARD:

De 4 huvudrollsinnehavarna (Klukas, PHiiz, Stefa-Stefan & Van Der Flucht) har alla fått en skum och besynnerlig inbjudan till ett ensligt torp. Ingen vet varför. Inga av dem känner varandra. Det enda de har gemensamt är att de är instabila på ett eller annat sätt. Sandemoses -vem nu detta är- har planerat allt under lång tid, detaljerat och mycket noga.

DEL 2 (fortsättning m a o)

Stefa-Stefan tar till orda: –Inget fjollande där borta nu!

Phiiz kontrar snabbt: -Ja du ä la vikti du!

Ulf Klukas reagerar fort: -Du kjulltott tar och håller käften!

Stefa-Stefan: -Rätt ska va rätt!! Nu till handlingarna, varsågoda och sitt! Vi vet inte varför vi är här och det hela verkar, om ni frågar mig, lite kymigt!

Ulf Klukas: –Vajföj ståj det en ost däj eja jävla idioter??

Stefa-Stefan: -(kort paus)….Jag fick ett brev från en herr sandmoses, ni har fått det också eller?

Unisont svar och nickande: -Ja. Jo.

Stefa-Stefan –Okej. Och då skulle jag vilja… (Han avbryts av ett skrap från radion, plötsligt hörs en röst)

-Tjenare grabbar. Välkomna till min lilla show där ni, mina vänner, är huvudpersoner. Här ska ni få en gåta att lösa tillsammans: -Vad är det som är svart, kletigt och luktar illa?

Quicksilva – Du jag vet svaret på det där, men det är inget som en muskelknutte talar högt om.

Phiiz- Jag måste gå och kolla bilen. (Går iväg och kollar bilden)

Ulf Klukas – (Skrapar sig i huvudet och går mot kylen, öppnar och tar fram fyra öl) –En till Quicksilva, en till Stefa-Stefan och två till mig tänker han högt och ställer fram dessa medans de andra sitter tyst och funderar över radiorösten.

Phiiz – (tillbaka) Hörni grabba! Lyss! Lyss! Bilen va låst!! Jag hade inte låst men nu har nån jävel vart ute här och låst min bil!

Ulf Klukas – Håll käften ditt jävla vrak och sätt dig.

Phiiz – …har ni öööl eller? (ler)

Ulf klukas – (buttert) Kolla i kylen själv.

Phiiz går mot kylen och öppnar men därinne syns bara nåt svart, stort och äckligt. Ingemar “Phiiz” Fjärtkontroll blir mycket rädd.

*


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php:80 Stack trace: #0 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/themes/kollaps/single.php(14): related_posts(3) #1 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/s...') #2 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/s...') #3 /var/www/html/superautomatic.com/public_html/index.php(17): require('/var/www/html/s...') #4 {main} thrown in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80