De Roligaste.


Det här kan mycket väl vara den roligaste filmscenen jag sett i hela mitt liv.

#34: THERE´S SOMETHING ABOUT MARY
#34: GROUNDHOG DAY

Jepp. Det här är de två roligaste filmerna som gjorts. Och jag kan inte separera dem och säga att den ena är lite roligare än den andra och fegar ur. De delar därmed 34:e platsen på min lista. Matt Dillons karaktär i “Den där Mary”, som är den svenska titeln, kan mycket väl vara den roligaste figuren i en film nånsin. Bill Murray´s patenterat dryga porträtt av väderpresentatören med sitt årliga mardrömsuppdrag är inte långt bakom. Båda filmerna har varma budskap och är i sin lysande komedi aldrig platta eller kalla. Det radas upp komiska scener och när jag nån gång listar de 50 roligaste scenerna så är säkert mer än tio med från dessa två.

Kommentarer

8 kommentarer till “De Roligaste.”

 1. Fredrik 14 Jan 2010, 22:22

  Underbar rulle. Groundhog Day ÄR Bill Murray…eller nått sånt. En klar femma och en mycket stark sådan.

 2. Jocke J 14 Jan 2010, 22:44

  Groundhog Day är en fantastisk klassiker.

 3. Tony 14 Jan 2010, 23:49

  Ja, Groundhog Day. Vilken film. Murray är ett fenomen.

 4. Andreas 15 Jan 2010, 07:40

  Jonathan Richmanns soundtrack i “Den där Mary” är f ö också fantastiskt. Och så den gemnesamma nämnaren mellan filmerna: Chris Elliot! Snacka om underskattad side-kick komiker. Bör nämnas! : )

 5. Jens 15 Jan 2010, 12:59

  Måndag hela veckan,. Vilken suverän film. Och en bra titelöversättning för en gångs skull.

 6. Thobias 15 Jan 2010, 14:26

  Håller med att de är roliga som fan. Dock tycker jag det där med vilket som är den roligaste filmen varierar ganska friskt från tid till annan. Trading Places (Ombytta roller) med Eddie Murphy är en stor favorit. Eddie Murphy i storform är fortfarande kul att titta på (man måste gå långt tillbaka för nuförtiden händer det iallfall inte). Dock tycker jag inte han är liiika rolig att titta på nu som jag tyckte då. För tillfället håller jag Tropic Thunder som bland det roligaste jag sett. Robert Downey Jr/Ben Stiller/Jack Black tillsammans med Tom Cruise som gör sin bästa roll på länge. Komedi med en kombination av herrarna Ben Stiller/Owen Wilson/Vince Vaughn/Will Ferrell är också favoriter. Undrar dock om jag tycker det är lika roligt om 15 år?

 7. Jens 2 Feb 2010, 17:11

  Trevlig Groundhog Day på er allesammans!

 8. Andreas 2 Feb 2010, 17:20

  Ha ha ha!! Ja låt oss gå tillbaka till filmlistan! Jag laddar för att presentera topp fem så snart det inte fullständigt drunknar i allt. Inga kommentarer på Betty Blue förresten?

Pingbacks & Trackbacks