Cross of Andrew once again

#55. Snow Patrol – Chasing Cars (2006)

För fyra år sen på min födelsedag släpptes den här låten av skotska Snow Patrol. Det finns något i “Chasing Cars” som är så bra att det, gissar jag, finns många därute som var 16-17 år 2006 omedelbart utsåg den till den bästa låten någonsin.

Det är samma gamla recept: Melankoli så det förslår, patenterade pumpande distgitarrer med långa raka basgångar, hi-hats utan figurer. Helt utan krusiduller. 1995 hade det kallats Shoegaze och produktionen hade drunknat i ett larm av phaser-effekter. 2006 lät det så här. Så jävla snyggt återhållsamt. Vilken låt, alltså, vilken låt.

Kommentarer

3 kommentarer till “Cross of Andrew once again”

 1. Fredrik 27 May 2010, 13:05

  En del av mig ville skriva att det här är fjollig smörpop för fjortonåriga brudar som kände sig jävligt rockiga och vilda när dom bröt trenden i sin pojkbands och tuggummipopsskivsamling (se;Mp3-Mapp) med att gå och köpa (se;ladda ner olagligt) en Snow Patrol-skiva (se;Extra magert smör tolkat i ljud).
  Men så tog en annan del av mig tag i axeln på den där första sura delen och viskade lätt i örat att jag faktiskt har vissa liknande skelett i garderoben själv, så jag lät bli. Mentalt…

 2. Andreas 27 May 2010, 13:08

  Det här är absolut INTE ett skelett i garderoben! Jag vet att det låter en hel del Greys Anatomy om det här men det skiter jag fullständigt i. Det här är närmare Mew:s bästa stunder än du själv vågar tänka på, Freddan..

 3. Fredrik 27 May 2010, 13:13

  Jag tror inte att jag underskattar det här. Som jag sa, JAG har liknande skelett i garderoben. Det är väl så man kallar det bara, jag ska inte säga att jag skäms för vad jag gillar. Däremot så fäster inte den här låten på mig som något fullkomligt otroligt bra utan det känns snarare lite platt. Men som sagt, du skulle kanske tycka likadant om min “smörbyttalåt” som jag, för övrigt, nog skulle kunna tänka mig att lägga på en egen lista.

Pingbacks & Trackbacks