Clabbe, Pattar, Batong, Porrfilm.

April Tears har, som ni alla förstått vid det här laget, en unik förmåga att hamna i, ska vi säga, lite udda situationer. Här får ni en bunt som jag inte berättat om tidigare på bloggen:

1. Göteborg 2001

Vi ska spela på en liten gala kallad Radioguldet på Valand i Göteborg. Ett annat band till spelar –Da Bus.

Da Bus har ett långt soundcheck. Ett enormt långt soundcheck. Vi börjar misströsta ordentligt. Det tar timmar endast att sätta ljudet på trumpadsen. Förtroendet för Karlstadsbandet och ljudteknikern åker ner under noll när det visar sig att bandet ändå ska köra sitt set playback.

Vår tid att soundchecka var nu ytterst begränsad. Vi ringde in vår gamle ljudtekniker Keta att komma och rädda oss, men han kunde inte bara ställa in allt annat i världen och ta en taxi till oss. Vem kliver då fram ur kulisserna, från ingenstans, med ett vänligt léende?

Jo, Clabbe Af Geijerstam.

Han börjar ratta ett bra ljud till Da Bus på fem minuter och skickar sen upp oss på scen. Trevlig, organiserad, proffsig. Allt var klart på under trettio minuter. Tack Clabbe!

2. Visby 1993

Vi har fått gig på P18 i en flyghangar. 800 värnpliktiga. Lokala hjältarna Midnight Moses lirar loss ett snyggt set så när det är dags för oss att äntra scenen är publiken varm.

De blev varmare.

De brunstiga ynglingarna blev glada i April Tears. Eller ska vi säga att de blev glada i vår sångerska. Hundratals näverhjärnor dansade och skanderade tillsammans så det skakade i gummiväggarna “VISA PATTARNA! VISA PATTARNA! VISA PATTARNA!”

Normalt sett så går man ju av i det här läget. Men vi hade åkt långt, hade för en gångs skull fått ett litet gage. Sen var det vår största publik nånsin, by far. Vi fortsatte spela. Då ändrade publiken ramsan till “VIIIISSSA PATTARNA TJA LA LA LA LA, VIIISA PATTARNA TJA   LA   LA LALALA..” men det hade de ju inte, som ni förstår, något för.

3. Stockholm 2000

Vi sitter på stället som numera är Marie Leveau på söder i Stockholm och skålar. Vi har just avslutat inspelningarna av “Consume Desire”. Johan Sannemo på EDEL bjuder på hela kalaset. Stämningen är på topp. Vi bestämmer oss för att festa vidare. Vi far mot Kungsholmen i Taxi och hamnar vid dörren till Viper Room (tror jag).

Vakten kommer ut och pekar på Kitte. -Han är för full. Han kommer inte in. 

Vi svarar att han är fan inte full släpp in oss.

Vakten stänger dörren. Vi blir upprörda och knackar på så han kan öppna igen. Det gör han inte. Då bonkar vi hårdare och skriker Släpp in oss!

Då kommer fyra gubbar utrusande med elbatonger. De börjar slå mot och på oss men mest av allt slår de en annan snubbe, som tydligen blev utslängd samtidigt, halvt fördärvad. Jag ringer Polisen, jag ringer min arbetsplats Expressen och skriker för båda om övervåld och idiotjävlar på stället. Visserligen dök en Piketbuss upp men det hände inte mycket mer kring den här händelsen. Vi borstade av varandra, kramades hej då, bröt upp och åkte hem.

När April Tears alltså slutligen var klara med skivan så var bland det första som hände att hela manliga delen av bandet blev misshandlade med batong. You do the math.

4. Stockholm 2000

Vi är på ett hotell strax utanför Stockholm och spelar in videon “Model, Actress, Whatever”. Vi har hållt på sedan 06.00 på morgonen. Mellan alla inspelningar så plåtas alla bilder till omslag & promotion. Så vi har inte många lediga stunder. Klädbyten, sminkning, ständig hårfixning. Jimmy blev så sur som bara han kan bli. -RÖR INTE MITT HÅR IGEN, skrek han till den finske stylisten Aki.

Crewet runt inselningen, ledda av “Farväl Till Fakenberg” regissören Jesper Gandtland, tittade på klockan och såg att de nvar 23.00. De insåg att bandet kunde få gå och dricka ett par öl i hotellbaren. Det var vi inte sena att acceptera.

En hårdsminkad Kitte tog täten med en fimp i näven. Vi kom ner i baren, fick oss varsin öl. Det var gott. Efter en stund märker vi att det var porrfilm på televisionen i baren. Det tyckte vi var ytterst udda och märkligt. När vi påtalade detta för barpersonalen skrattade de bara.

Och borta i hörnen av den nästan helt tomma baren satt några skumma gubbar och glodde intensivt mot framförallt Sara, Kitte och vår stylist som hade följt med. Det tog inte lång stund innan det framgick av den fnissiga barpersonalen att alla i salongen tog det för givet att vi spelade in porrfilm uppe på vårt hotellrum.

Vi blev upprörda och lämnade baren. Det var bristande respekt att behandla oss så.

(Om ni tyckte att vi, för en gångs skull, reagerade helt normalt så är det korrekt.)

*

Kommentarer

4 kommentarer till “Clabbe, Pattar, Batong, Porrfilm.”

 1. Andreas 29 Feb 2008, 19:02

  Aki! Aki Aki! Varför i hela friden tänker jag på vattentornet i Tensta när jag tänker på den gamle fjollfinnen? : /

 2. Jimmy 29 Feb 2008, 20:55

  Jag vet!! Jag vet!! Jag vet!! Jag vet!! Jag vet!! Jag vet!!

 3. Jimmy 2 Mar 2008, 22:33

  Det hette Monkey bar…… Vad i hela friden hade vi där att göra, totalt livsfarligt. Kommer du på riktigt inte ihåg varför du tänker på vattentornet?

 4. Andreas 3 Mar 2008, 10:00

  Njae..jag har en känsla att det var nåt med Sara också, men mer minns jag faktiskt inte!

  Monkey Bar var det ja…

Pingbacks & Trackbacks