Change the Rules

Nu är det inte långt kvar tills nästa Lost-mangling. Programmet befinner sig i ett rus, ett all time high. Allt är möjligt och trådarna håller på att knytas upp. Veckans frågeställning är –Hur mycket har spel egentligen med det hela att göra?

Sen starten har vi sett deltagarna spela backgammon, pingis, basket, golf, risk, poker, patiens och mer därtill. Är det så att Jacob och hans Nemesis trots allt spelar ett spel. (Som Ben och Widmore i ett nästan lika stort sammanhang och alla olika huvudkaraktärer utom Des och Hurley i olika konfliktsituationer sen seriens start) Ett spel som månne tar slut när Jacobs kandidater raderats ut? Det är inte många kvar nu. Vart är Unlocke på väg? Vad är “hem”? Varför kunde inte Sayid döda honom på samma sätt som Ben dödade Jacob? Var det för att Sayid blivit svart i hjärtat? Var det för att UnLocke Nemesis Smokemonster hälsade innan -något som inte gick för sig enligt Dogen.

Samme Dogen som den definitivt svartnande Sayid dräpte i bubbelvattnet innan han snittade Lennon straxt efter denne travesterat orden av vittnen till mordet på den riktige Lennon. Chapman som Jarrah hade samma svar. They had realised what they´ve done. Man måste dock komma ihg att Dogen bad om Shephard och Reyes innan han var tvungen att använda sig av Jarrah -den enda kandidaten på plats i templet. Det krävs väl inget geni för att lista ut att Hurley och Jack nu spelar en enormt viktig roll i upplösningen av detta. Sawyer, Sayid, Kate och Claire är ju, till synes, på “fel” sida.

Och till syvende och sist: Visst är Flocke ond. Men hur god är egentligen Jacob?


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

6 kommentarer till “Change the Rules”

 1. Fredrik 8 Mar 2010, 19:08

  Det där med att dom spelar spel har jag också varit inne och nosat på i slutet av femte säsongen. Jag fick nån sorts Sjunde Inseglet vibe där. Men vafan…vad som helst verkar va möjligt just nu. Jag orkar knappt spekulera längre. Det blir som det blir.

 2. Daniel.J 9 Mar 2010, 10:39

  Är inte så säker på att den ene är god o den andre är ond.Om jag inte minns fel så var det väl på Jacobs begäran som Ben mördade Locke o tog tillbaka han till ön?Varför gjorde han de? Vart inne på de där me ett spel med, att det är ett slags shack, ön är spelplanen och människorna är spelpjäser.Men förmodligen sitter man väl med ett besviket ansiktsutryck o skriker Va fan! Jag fick ju inte reda på….

 3. Daniel.J 9 Mar 2010, 10:41

  Vid sista avsnittet då alltså : Men förmodligen sitter man väl med ett besviket ansiktsuttryck o skriker Va fan! Jag fick ju inte reda på…..

 4. Andreas 9 Mar 2010, 10:59

  Ben har alltid utgett sig att ha order från Jacob men han verkar ju till 100% agerat på eget bevåg och manipulerat andra till viljes genom att påstå att Jacob sagt till honom. Antagligen har Ben fabricerat samtliga orders han fått från Jacob.

  Däremot inte sagt att Jacob är god. Däremot tror jag att fri vilja/ödet har extremt mycket med honom att göra.

  Sen vet jag att Jens har en helt ny teori som är spännande också. Men den får han saluföra själv.

 5. Jacques 10 Mar 2010, 10:29

  Det går inte att lämna svavelosande kommentarer kring senaste AIK-inlägget! Medvetet teknikfusk? :)

 6. Andreas 10 Mar 2010, 11:12

  Aj då! Du får väl skriva här istället då..eller tidigare AIK-inlägg! : )

Pingbacks & Trackbacks