Bondbrudar!


We have nothing to declare!! Just a cello..cello…cello..cello….

 

Bond har träffat mången flicka genom sina dagar. Alla har väl inte varit helt klockrent porträtterade. Ej heller har deras roll varit helt hundra sett ur ett politiskt korrekt genusperspektiv. Inte alls sällan har insatsen gjort av nån model som ville bli en actress. Men ibland har det lyckats också. Här följer några som förtjänar att lyftas fram lite extra.

Ursäktar mig redan nu för att Kollaps i detta inlägg är mer grabbig än vad som normalt är brukligt. Men det går liksom inte att komma undan om vi ska prata Bondbrudar.

*

Skönaste Namnen

1. Pussy Galore.
Behöver jag egentligen säga så mycket mer? Världsklass.

2. Anya Amasova AKA Agent Triple X.
 Också en sk snygg fuling av manusförfattarna. XXX…

3. Xenia Onatopp.
En ganska sentida fyndig fullträff.

*


Talisa Soto

Stora Favoriter

4. Jane Seymour som Solitaire.
Det här var väl hennes första roll egentligen? Hon är riktigt bra och fyller en viktig funktion för storyn och filmen -något som inte alltid är fallet. Kan man t o m dra till med ordet trovärdig? Ja det kan man banne mig!

3. Maryam D´abo som Kara Milovy.
Jag är mycket förtjust i stämningen i den här filmen. Och den fragila cellisten är perfekt i sin naivitet mitt i storyn mellan öst och väst. Man känner för henne! Skådespelarinsatsen och dess objektiva bedömning av mig, och säkerligen andra, faller därför i skuggan på något sätt.

2. Michelle Yeoh som Wai Lin.
Det här kan ju mycket väl vara den coolaste bondbruden genom alla tider. Stenhård, kompromisslös och en jävel på att kicka. Borde vi inte sett mer av den här varan iallafall under de senare åren?

1. Sophie Marceau som Elektra King
Fransyskan fullständigt spöar skiten ur lama Denise Richards på duken. Marceau är antagligen den bästa kvinnliga skådisen genom tiderna i en Bondfilm. Och för att plötsligt bli en väldigt platt och stereotyp man: Hon är ju ganska så snygg också. Sexig, för all del. Hon har det där som kallas grace. Sophie Marceau ger Elektra King en värdighet som få bondbrudar beklätts med under åren. 

Finns det förresten något mer avtändande än extremt dåliga rolltolkningar? Beyoncé i Austin Powers filmerna, nån? Varför i hela jävla helvetet har jag sett en Austin Powers film undrar ni nu. Det undrar jag också.


Elektra King leker med Bond.

Melina Havelock är också en härlig karaktär som också är en av de bästa i Bondhistorien. Femma kanske? Armborst-mord är ett klart plus i min Bondbrudsbok. Och tyvärr.. Hur mycket jag än önskar kan jag inte få in de svenska förmågorna här.

*

Sämsta skådespelarinsatserna

1. Famke Janssen som Xenia Onatopp.
En uppvisning i uselhet som renderar i att jag ryser av obehag under hennes scener.

2. Denise Richards som Christmas Jones.
Usel insats av en usel skådis med ett genomlöjligt namn. Christmas Jones? Nej tack.

3. Cassandra Harris som Lisl Von Schlaf
När konstskrinnaren bäddat ner sig i Bonds säng är det mycket obehagliga scener. Roger Moore är
dessvärre lika usel som Cassandra Harris här och närbilderna på en trubblad Bond är avgjort hemska.
Lisl Von Schlafs hela bortskämda karaktär är ju jobbig den också vilket extra motiverar henne på denna lista.

4. Talisa Soto som Lupe Lamora.
Jag vill verkligen gilla hennes insats. Charmig som hon är. Men det går inte.

Stacey Sutton & Britt Ekland skuggar bakom. Men vad det gäller Britt så diggar jag hennes insats i “The Man” i allafall! Jag börjar känna mig som siste mohikanen gällande den filmen. Alla verkar ju rörande överens om dess uselhet; film som soundtrack.

 

*
Säga vad man vill om Britt Eklands joggande-apa-look av idag.
Men en gång för länge spelade hon Mary Goonight.

Övriga Tankar:

Halle Berry´s Jinx lämnade mycket att önska. Travestin på Ursula Andress vattenvandring var överdimensionerad. Och Berry och Brosnan hade ett rejält degigt manus att brottas med. De deltog i en film som aspirerade på mycket men kom med ganska litet. Så även med Halle vars skådiskarriär inte varit sig lik efteråt.

Efter att  Sean Connery brottats i höskullen med Pussy Galore i Goldfinger blir ett tidernas pinsammaste Bondögonblick ett faktum. Den stryparkyssen har aldrig varit i närheten av att vinna bästa filmkyss på min lista. Ej heller trovärdighetspriset.

Maud Adams åker på ett par tjockablängarlavetter i “The Man With The Golden Gun”. Men faktum är att hon är långt från den enda bondbruden som fått smaka på blockljuset. Sean Connery var väl värst i sitt misshandlande. I dag ser vi inte särdeles mycket av den råvaran. Och det tackar vi för. Bond ska inte slå tjejer.

Jenny Flex är inte heller ett tråkigt namn. Fiona Volpe är prima det med. Kissy Suzuki är, i sin dumhet förvisso, också ett klassiskt namn. Tatiana Romanova ligger ju bra i munnen det också. 

Holly Goodhead – en mesig och ganska platt figur.

MayDay – Grace Jones går fri från bedömning. Kvinnan är ju faktiskt galen på riktigt.

Pam Bouvier – Också en ganska slät figur.

Paris Carver – Jag tycker Teri Hatcher är ocharmig och osvängig.

Kommentarer

4 kommentarer till “Bondbrudar!”

 1. Martin S 30 Oct 2008, 11:19

  Michelle Yeoh är ju en salt brutta, förstås. Synd att det inte finns ett enda uns kemi mellan henne och Brosnan i filmen. Det tar ner henne ett par rejäla pinnhål.

 2. Thobias 31 Oct 2008, 11:57

  Kara Milovy, Melinda Havelock och Solitaire tillhör också mina favoritkaratärer. Pam Bouvier har jag inte hört om. Släkt med Marge, Patty och Selma?

 3. Andreas 3 Nov 2008, 22:24

  Bästa Bi-karaktärer & Bästa film är på ingång i veckan/nästa vecka!

 4. Mårten 13 Nov 2008, 21:22

  Här är en flott länk som visar hur james bond hanterar vänners bortfälle: http://www.cracked.com/article_16775_7-methods-coping-with-tragedy-courtesy-james-bond.html

Pingbacks & Trackbacks