Blonde on Blonde

#56. Emmylou Harris – Where Will I Be (1995)

Emmylou Harris har världens kanske vackraste röst. Jag tycker hon har gjort helt okej countryskivor men hennes Daniel Lanois-producerade platta från 1995 är i en helt annan dimension. Skivans första spår “Where Will I Be”. Vad kan man säga? Kanske ska man bara lyssna.

*

Lyssna även på Dolly när hon sjunger sin låt. Den var förstörd i många år av en speedad Whitney Houston i sin karriärtopp. Det är passerat och glömt nu och låten har krupit tillbaka till sitt rätta bo. Så enkla ord om något så smärtsamt svårt. Det är sådan här känslomusik som blir odödlig för alla typer av människor. Hillbillien, skivnörden, Svensson i radhuset, jag, du.

#57. Dolly Parton – I Will Always Love You (1974)

Kommentarer

3 kommentarer till “Blonde on Blonde”

 1. Fredrik 26 May 2010, 22:13

  Wrecking Ball är odiskutabelt en av 90-talets bästa skivor. Makalös stämningsskiva. Och jag hoppas att du en dag riktigt tar till dig Dylans “Oh Mercy” ordentligt, då den ligger och nosar där bakom eller kanske till och med bredvid eller framför. Smaksak kanske. Nej förresten…alltid en smaksak.

 2. mono 27 May 2010, 01:04

  ja,ja tycker nog whitney fixa den ett snäpp till men…

 3. Martin S 28 May 2010, 10:23

  Håller med om allt som sagts om “Wrecking ball”. Bara den varma Lanois-produktionen är värd att dö för. Men flera av de efterföljande plattorna hade också extremt mycket att erbjuda. Både “Red dirt girl” (2000) och “Stumble into grace” (2003) är snudd på mästerliga. Skynda att fynda!
  Och Emmylou är ju, som bekant, en av de allra bästa vita sångerskorna att någonsin lägga sin röst på ljudband….

Pingbacks & Trackbacks