Belsebubs Konvulsioner (En Studie I Skräck) Del 3

Av: Henrik Sjögren & Andreas Jismark 1993

Del 3

När jag denna komplicerade morgon återvände till hotellrummet fann jag min kompanjon Leroy Olsson vaken och utmattad efter en längre period på toaletten. Han tillade att han hade problem med magen men jag visste vilken handtrallare han var.

Hand i hand iklädda asbetsvantar tog vi steget ut på stan. Vi diskuterade den groteska varelsen som bräckt vår dagrutin när en polisman kom med beskedet att Yarafat var funnen i en grön sulky utanför en kakfabrik. Vidare berättade den kinesiska polisen, en mycket tilldragande sådan, att Yanne fanns fast-tejpad, konvulserande och med ett ytterst ovårdat yttre vilket hade lockat till sig många flugors uppmärksamhet. Nu förstod vi att epidemin verkligen var här. Nu gällde det att fightas.

Rädslan var som försvunnen, snarare var vi förbannade över dessa oupskattade visiter och över vår vän Yarafats öde. Yarafat var ju trots allt människa även om hans bortflagnade hårtusar ersatts av en orange afroperuk som saknade motstycke. Han var ju av andalusiskt ursprung, tandalös. En insomnia-patient, likblek i hyn. Hans nariga kropp var byggt i ett rektangulärt system sällan skådat av mänskliga ögon.

Kunde Belsebub möjligen överta oss alla? Bara tanken fick mina ben att tappa styrkan, mina armar att slapphänt falla tillbaka och mina fötter att kännas som beklädda av rullskridskor. Kort sagt: Jag svimmade.

Del 4

Jag åkte hem till Istanbul för att åter finna lugnet. Att glömma hela historien. men ack och ve. Knappt hade jag satt foten innanför dörren innan jag fann mina två söner; treåringen Lugo och spädbarnet Ulf Klukas sakta konvulsera tillsammmans inne i ugnen.

Detta problem började nå oanade expansioner.

Belsebubs framfart spred sig över världen. Alla länder drabbades. De konvulserande sattes i karantän. Jag kände kallet att åta mig uppgiften att förgöra Belsebub.

Slut.

*

Jag ber, å mina & Sjögges vägnar, om ursäkt för eventuella obehag denna gamla historia kan ha medfört.


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

2 kommentarer till “Belsebubs Konvulsioner (En Studie I Skräck) Del 3”

  1. Sjögge 14 Aug 2008, 22:42

    Quicksilva da Silva van deer Flucht gör snart entre vågar jag hoppas.

  2. Andreas 14 Aug 2008, 22:57

    Det är inte att hoppas på för mycket!

Pingbacks & Trackbacks