Belsebubs Konvulsioner (En studie i skräck) Del 2

Susning.nu säger:

Belsebub är enligt Bibeln en beteckning för AntikristDjävulenSatanLuciferHin håleDen OndeDödsrikets härskare, ledfigur för det onda, det mörka, till motsats från det kristendomen kallar Kristus.

Namnet Belsebub antas härstamma från Baal-Sebub, en mesopotansk gud som skyddade mot mygg- och flugplågan, något som ansågs viktigt i de stora sankmarkerna. Till denne gud offrande man människor genom att bränna dem levande. En av offerplatserna var Hinnomdalen utanför Jerusalem, på hebreiska Gehenna.

>

BELSEBUBS KONVULSIONER

Av: Henrik Sjögren & Andreas Jismark 1993

Del 2

Jag vaknade med ett ryck. Leroy Olsson hade dunsat i backen. Jag slängde ett getöga på väckarklockan. Halv tio, vi hade återigen missat frukost. Jag satte mig på knä över Olsson. Mannen syntes livlös. Andra hade kanske skrikit. Inte jag. För jag vet ju hur den här mannen fungerar. Han hade sina perioder då han inte syns andas och sover med vidöppna ögon. Under dessa stunder kan man även förnimma luckten av kroppsgaser.

Jag beslutade mig alltså för att själv vandra från hotellet och äta sen frukost ensam. I den här delen av Peking hade jag ett favoritställe kallat HopShop, uppkallat efter den populära drinken. Servitören Bamsegorilla Karlsson var som vanligt naken och inpudrad med vetemjöl. Jag älskade verkligen det här stället.

Ägaren Ormjosef log förnöjt där han stod bakom bardisken och vinkade till mig med sin näsduk. Han styrde stället med järnhand. Under sig hade han åtta nakna, gulnande schimpansmän som skrek oupphörligen i mun på varandra. Jag beställde in en brottarstek och lite rädisor plockade av båtflyktingar, det blev billigast så.

Plötsligt utspelas en häpnadsväckande scen: Jag ser hur en av aporna plötsligt stannar helt stilla på golvet. Blicken blir glasartad, ögona rödnar och han börjar konvulsera sakta. Som grädde på moset visar sig en flugsvärm vara närvarande flygandes tätt intill apans skalle. Jag insåg till min fasa att Belsebub åter var närvarande.

Jag blev totalt paralyserad och med ens var min aptit som bortflugen. Jag började ana att denna lätt bisarra förföljelse kanske bara nått sin början.

Vad skulle jag göra? Tala med Ormjosef om saken? Kuta? Kanske ta modet och gå fram till mörkerfursten och föra en lättsam konversation?

Jag valde det sistnämnda och jag kände mig illa till mods när jag stegade fram. Vad denna apa måste lida!

Jag klappade till honom lite lätt på axeln och hälsade käckt varpå jag beställde in två stycken Lido som en form av isbrytare. Och det var då, precis då, jag såg det tredje ögat träda fram på magen hans. Även denna gång ackompanjerat av ett frenestiskt blinkande.

Jag bara vände mig om. En annan servitör kom med läsken. Jag greppade dem. Men när jag snurrade tillbaka huvudet var Belsebubben som uppslukad av marken. Kvar fanns endast skriken från de gulnande Schimpansmännen. Jag avslutade min Lido med en förbryllad min.

*

Fortsättning följer…


Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes/related_functions.php on line 80

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Warning: Cannot use a scalar value as an array in /var/www/html/superautomatic.com/public_html/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/classes/YARPP_Core.php on line 1870

Kommentarer

Kommentarer är inte tillåtna på denna sida.