Båtpartyts Härligheter & Konsekvenser

Del 2


NO CONTROL FOR YOU! Don´t mess with Louise…
Foto: Conny Fornbäck Gnapp.se

Väntans tid hade alltså börjat. Väntan på att gigga, att festa. Vakten anlände, barpersonalen tog plats, affischer klistrades upp. Dörrarna öppnades. Musik började pumpas. Röster höjdes i frekvens. Cigarettrök började bolma från övre däck. Ölburkar sa splooch i varje hörn av båten. Och då hade alltså inte gästerna börjat anlända.

Svart Bröllop handlar om öl. Tror ni att det är en slump att det är inskrivet i bandnamnet? brÖLlop. Kanske borde bandet heta Svart Bröl och ölstop. Jag menar, vi pratar om tre band som gemensamt delar på SEX plattor bärs i logen. Det är långt över hundra öl och ger ett snitt på ungefär 20 bärs per skalle. Och tro mig när jag säger att samtliga dårar, förutom möjligen den reko och ädle Tony Ahola, dricker denna kvantitet under en kväll. 

Nånstans här ligger också en förmodad förklaring till att vinstpengen för kvällen inte blev den man hade hoppats. Men det fanns andra anledningar till det också. Biljetter ska vara förbetalda av samtliga gäster som kommer annars kanske det uteblir någon. Man kan säga så här: så blev det. Och man kan också säga så här: De gäster som faktiskt kom (och vi var runt 85 som mest under kvällen) drack så det slog slant både här och där.


eas/Svart Bröllop
Foto: Michael Korell

Det tidigt anländande gästklientelet verkade städade. De hälsade artigt och gick ner till baren för att provlyssna till eas/Svart Bröllops kommande album. Imponerande ögonbryn höjdes och fryntliga komplimanger färgade luften i lokalen. “Kärlek Gjord Av Hat” är nånting vi kan förvänta oss en hel del av skulle jag våga påstå. Trogna AIK vänner från vårt gäng, Middagsforum, dök upp: Mini, Billy, Anton, Babbis och co lyssnade intresserat och välkammat. Städade killar. Inte. Skenet tokbedrog. Detta var en samling gossar som snart skulle slå nytt rekord i så kallad “radiostyrd fylla”.

Bröderna Olsson, veteranerna Erik och Lennart, öppnade hårt genom att svepa ett par burkar Norrland från närmaste bord. Eas och Linus hade nöjt berättat innan att vi inte skulle behöva oroa oss för vart vi skulle göra av panten. Grabbarna Olsson skulle helt sonika samla ihop alla tomburkar i sopsäckar och färdas hem med dessa i taxi. Det lät bra. Men då visste jag inte att Erik och Lennart hade för avsikt att dricka slatten ur alla burkar de hittade innan hemfärd.


Världens finaste killar.
Foto: Michael Korell

När de slutligen kom iväg runt 03.00 hade de visserligen med sig två svarta sopsäckar. Men jag tittade i dem. De var knappast fyllda av tomma öl. Längst ner låg ett femtontal burkar, visst, men jag tror de var oöppnade. Straxt innan sorti lade dessutom den ene av de älskvärda bröderna loss en så kallad Ulrik also known as Rolf also known as bautaspya rakt nedanför trappen. I denna halkade min kära fru iklädd sin stass och brakade i golvet så det sjöng i väggarna. En hjärnskakning och en stukad tumme senare var partyproffset uppe på golvet och satte läppglans på munnen. Läppglansen som hon bär längst ut i sin svans. Jo det är sant.


Foto: Conny Fornbäck gnapp.se

En av kvällens stabila, ljudtekniker Ludde, böjade runt elva göra sig reda att mixa loss kvällens första band. Dake hade lirat en hel del plattor, gästdj:s Natty Silver & MC Slim hade uteblivit och en rejäl bunt människor till hade anlänt. Eas/Svart Bröllop marcherade mot scenen och hängde på sig instrumenten och tryckte igång.


Nicklas & Martin Kumlin
Foto: Michael Korell

Vi gjorde ett ganska bra gig, lite ringrost på sina ställen kanske, men de fem låtarna levererades till artiga applåder. Och avslutningen “Generation 1+2” uppvisade knottror på armarna hos flertalet glada punkvänner. Själv föll jag bakut i scenens crescendo i ett fall som var lika delar olycka och lika delar medvetet. När jag ligger där bakåfram och splattrar och feedbackar och drar i strängarna känner jag fyra hjälpande händer vänligt greppa mig för att resa mig tillbaka upp. Det är bröderna Olsson som tagit klivet fram till scenkanten till undsättning av fallen gitarrist.


Dubplate
Foto: Michael Korell

Under giget hann jag dessutom med en mycket svår variant av “axelbandet-släpper-loss-lespaul-mot-golvet-men-jag-hann-rädda-den-innan-det-gick-åt-helvete-med vänsterhanden-i-en-högst-onaturlig-vinkel.” Ludde såg först närmast chockad ut innan han log med hela ansiktet och gjorde tummen upp. Otrolight nog skulle jag drabbas av samma öde i Lip Service första låt senare på natten. Jag hann knappt dra första ackordet i “Monkey See Monkey Do” innan gitarren for mot golvet. Återigen räddade jag den. Men nu var jag så illa tvungen att förbli sittande eftersom axelbandet helt lossnat. Fucking hell det ser inte bra ut. Men nånstans är det väl lite rock and roll ändå. Jag har nu över 18 års erfarenhet av att tappa gitarrer när jag röjer. Har jag lärt mig något av detta? Nej.


Bakom basistens bas dväljer sig som vanligt ett léende.
Foto: Michael Korell

Under Svart bröllop giget uppvisade dessutom Freddan en sällan skådad talang i säkerhet och pålitlighet när han innan “två” frågade: -Vad fan är det för ackord först?? Den här låten börjar med e-moll va?  Freddan är en guru på gitarr, men den börjar i, som jag mycket riktigt sa med skrrämda uppspärrade ögon i a-moll.  Akta er för öl, kids.

To be Continued….


Looks like I am Spanking Louise with ze Microphone med stabilt kvitto i bakfickan
Foto: Conny Fornbäck Gnapp.se

Kommentarer

6 kommentarer till “Båtpartyts Härligheter & Konsekvenser”

 1. Fredrik (En Lömsk Jävel) 6 Oct 2008, 17:59

  Jag tycker det ser ut som du har en halväten Gränna-Polkagris i bakfickan, jag.

 2. Andreas 6 Oct 2008, 21:28

  Ja varför inte? Ett klart imagebrott i vilket fall!

 3. Jocke J 6 Oct 2008, 22:35

  Ja herrejösses, sällan har ett sådant gäng psykopater bordat en båt. Och dan efter sen, jag morsade på båtägaren, han var trevlig men verkade rätt nöjd med att bilen rullade iväg med den sista ölpimplande instrumentvakten (vid 16-tiden). Ingen skön front mot kajen liksom :D

 4. Thobias 7 Oct 2008, 20:24

  Blev beskylld flertalet ggr av det försvann oöppna öl när vi hade köpt fler åt gången. Tänkbara förklaring dök upp här haha. Galet!!

 5. Andreas 5 Nov 2008, 16:10

  Saxat från Lip Service HQ på Facebook är detta: (Joina om ni vill veta nyheter först!)

  *

  Lip Service i Norrköping hela helgen!

  Klubb Lakritz@Black Horn På Fredag 23.30
  LifeStyle Merchandise@Folkborgen På Lördag em + 21.30

  **

  Lip Service befinner sig i Norrköping även nästa helg. Då för videoinspelning till “Model Actress Whatever”. Story: Black Cat Louise har fått tag i en av Gato Blancos manipulerade Hilton-wannabees och bestämmer sig för att ta henne till sin Dungeon för att lära henne en läxa. Regissörer: Helena Hiltunen & Per Eriksson. Premiär till 28 November i en YouTube/MySpace/FaceBook nära dig!

  ***

  28 November släpps även “Black Cat Remixed” på devotchka.se. Skivan innehåller 2 remixar på “Model Actress Whatever”, 1 på “In Black”, 1 på “Monkey See Monkey Do” och 2 på “Gato Blanco”. De kommer låta tala för sig själva snart när vi släpper loss de på vår MySpace.

  ****

  Ytterligare gig adderat till vårturnén: Riga 9 Maj 2009. Det kommer mera.

  *****

  Andreas har ju parallellt med Lip Service den senaste tiden jobbat med eas/svart Bröllop som poducent/livemedlem. Nu är albumet här. Lyssna: easonline.se Köp: devotchka.se

  ******

  Samarbetet med Amerikanska MachineKUNT har börjat på allvar. Checka in: machinekunt.com

  Stay Black!

  Cheers/

  Lip Service HQ

 6. jimmy 6 Nov 2008, 18:45

  Spännande!!

Pingbacks & Trackbacks