Balsam för själen

foto2.gif

2001 hade April Tears en turné i de norra delarna av landet, främst i skidorterna. I Åre spelade vi hela fyra spelningar och spenderade en vecka där. Vi hade väldigt trevligt, framförallt i backarna, men även gigen var lyckade.

Dessvärre var vi inkvarterade i rummen rakt ovanför dansgolvet på discot. Hur i hela friden kan arrangörer och bokare tro att det är ok att bara för man är musiker så är det allright att höra dunkande bastrummor hela natten?

En kväll delade vi scenen med Balsam Boys, av alla band i hela världen. Det var såklart playback som de körde. Är det förresten nån som minns vilka hits de hade?

Östermalms stoltheter med ljudtekniker var inte sådär supernice mot oss så jag & Kitte tog beslutet att jävlas lite med dem. Vi slank helt enkelt med dem in på deras efterfest. Det hölls i ett av deras hotellrum och innefattade ett medragg på tre brudar i artonårsåldern.

Kitte & jag tog plats på golvet med varsin öl, mer hade vi inte och mer skulle vi heller inte få. Som i en tyst överenskommelse bestämde vi oss för att sitta kvar tills brudarna drog hem.

Balsam Boys spelade ut sitt festregister. Ljudteknikern satt med RayBan solbrillor på sängen och höll om sin “tjej”. Det drogs balla haranger om ditt och datt. Han och de andra snubbarna var dock något besvärade av vår närvaro och försökte hinta oss om att gå med ord som “känns det inte lite väl trångt här”, “det är lite mycket folk här” och “det känns crowded härinne”. Kitte och jag nickade med och satt tysta kvar på golvet. I säkert två timmar.

Och snart så hände det. Tjejerna droppade av en efter en. Partystämningen dog, spriten var slut. Kitte och jag tackade för oss och gick hem och lade oss och sov.

Kommentarer

4 kommentarer till “Balsam för själen”

 1. Keder 5 Dec 2007, 16:38

  Och det var fan i mig mer vinter än så, det var under den där resan som Elofsson gick in i väggen mot Mühlegg. Fasansfullt vill jag minnas.

 2. daniel 5 Dec 2007, 16:47

  tror en hit hette typ herrarna i hagen eller nått sånt liknande

 3. Andreas 5 Dec 2007, 20:31

  Keder > Det var också vintern och veckan då Tuben GICK nerför backarna med skidorna på ryggen och gav upp skidlektioerna en gång för alla.. : )

  Daniel > Herregud, det kan inte vara nyttigt att minnas detta! : )

 4. daniel 6 Dec 2007, 17:19

  jag ångrade mig strax efter jag tryckte skicka o nu är det för sent nu får jag skämmas

Pingbacks & Trackbacks