9. Blue For Two – Into The Garden Of Your Mind

Blue For Two: Vilket band. “Into the Garden of Your Mind”: Vilken låt. Blue For Two har gjort en uppsjö helt svinbra låtar som “Someone Like You”, “The Drums”, “Catch Me Catch Me”, “Into the Dawn”, “Eye Of A Storm”, “Sink Or Swim”, “Don´t Look Now”, “Firebird”, “Pure Fascination” och “Five Days In a Row”. Och då talar jag bara om de första två plattorna. ALLA dessa är bland de femtio bästa låtarna som gjorts i Sverige. Freddie & Henryk var under dessa två album, “Blue For Two” och “Songs From a Pale and bitter Moon” Sveriges tveklöst bästa band. Det small, det rockade, det syntade, det var cirkus, det var piano i baren, det var ett jävla ös. Som i “Into the Garden..”

1987, tidig höst, en söndagkväll: Jag och Jens gick tillsammans till Musikcafét i Tranås för att för första gången i våra liv bevittna ett gig. Vi älskade Blue For Two. Vi hade med oss en GIGANTISK bandspelare. Den ställde vi på det lilla bord vi tog plats vid. De andra i publiken satt vid liknande bord och drack kaffe eller te. Det var alltså så här det var att gå på konsert.

Sen släcktes ljuset, ett sexmannaband strövade upp på scenen. Sångaren såg fullkomligt galen ut, klarligen från en annan planet, utan framtänder, med slumpmässiga tunna hårtussar på skallen och i randig stor psykopat-tvångs-tröja. Gitarristen var en halvlängdsman med hög hatt. Syntaren hade ett hav av keyboards. Sångaren skrek “AAAANDD HEEERREE`S JOOOHNNY!!!” sen satt vi alla som smällda flugor mot tapeten längst bak i lokalen. Blue For Two hade börjat sitt gig. Vi hade hunnit trycka Rec/Play.

Och här hittade jag låten, Blue For Two är sorgligt dåligt representerade på nätet:

http://www.myspace.com/bluefortwo

Kommentarer

9 kommentarer till “9. Blue For Two – Into The Garden Of Your Mind”

 1. Andreas 5 Jun 2008, 15:14

  Och varför möts alla Blue For Two´s plceringar med kompakt tystnad? Uppställning i hyllningsledet! GAAAH!!!

 2. Martin S 5 Jun 2008, 15:25

  För att för mången av oss kanske det i fallet Blue For Two är läge att citera vissa väl valda rader ur The Smiths “Panic”?

 3. Jonas R 5 Jun 2008, 15:27

  Jag försökte minsann dra igång en nostalgitripp redan på Nr68, men ingen nappade. Jag håller just nu med om att detta är BFT’s största stund, en underbar live-låt!

 4. Andreas 5 Jun 2008, 15:30

  Martin>> Ah! Du måst mena “Hopes may rise on the Grasmere. But Honey Pie, you’re not safe here”

  Jonas>> Detta är inte Blue For Two´s största stund! : D

 5. Martin S 5 Jun 2008, 15:39

  Andreas> Det var nästan rätt, nästan rätt…. :)

 6. Jonas R 5 Jun 2008, 15:41

  Andreas>> Nu blir jag nyfiken…
  Kvar kanske då är BFT- SC? ITD?
  HH- NKDFMSL? R?
  TAT – SL? MG?
  Nä, nu stänger jag kontoret och drar till Tranås, se om Turbo3G-nätet täcker det området av Sverige så att jag kan hålla koll på fortsättningen av listan.

 7. Peter S 5 Jun 2008, 20:11

  “Därför att musiken de konstant spelar säger ingenting om mig och mitt liv”

 8. Peter S 5 Jun 2008, 20:12

  Gräslig översättning…förlåt

 9. Erik B 13 Jan 2010, 15:46

  I snart 22 år har detta varit min absoluta favoritförfestlåt, eller före festlåt ska jag nog kalla det.

  Mins en helt galen spelning på Smålands nation i Lund just när “Songs From A Pale & Bitter Moon” kommit. Det var på den tiden Freddie fortfarande stod upp, Chips Kiesbye ‘s gitarr kändes som en uppmicad motorsåg, golvet var fullt, inte av öl utan av rödvin som stänkte när vi dansade som helt galna.

  En av mina fem bästa konsertupplevelser all time

Pingbacks & Trackbacks